Grafische Rekenmachine

Op zoek naar de beste grafische rekenmachine? Vergelijk en ontdek de top 5 modellen die uitblinken in functionaliteit, gebruiksgemak en prestaties.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Rekenmachine TI-84 Plus CE-T Python Edition
Rekenmachine TI-84 Plus CE-T Python Edition
Voordelen
Geschikt voor zowel het HAVO als VWO examen. Beschikt over de verplichte examenstand, zodat je zeker weet dat je de rekenmachine tijdens toetsmomenten zult kunnen gebruiken. Makkelijk om te gebruiken en heeft ook een heel duidelijk beeldscherm. Ook als je er geen ervaring mee hebt, heb je het zo onder de knie. Complete rekenmachine waarmee je ook heel mooie grafieken kunt maken. Wordt inclusief oplader geleverd.
Nadelen
In de examenstand raakt de batterij sneller leeg dan in de reguliere modus. Wordt met één batterij geleverd. Reservebatterijen dien je, indien gewenst, zelf aan te schaffen.
Casio FX-CG50 - Grafische Rekenmachine
Casio FX-CG50 - Grafische Rekenmachine
Voordelen
Een rekenmachine met veel opties. Heeft een kleurendisplay waardoor wiskundige tekens nog veel beter zichtbaar worden en er precies hetzelfde uitzien als in je wiskundeboek. Beschikt over de verplichte examenstand. De rekenmachine kan door zowel HAVO als VWO leerlingen worden gebruikt. Je kunt hem updaten om de software bij te werken. Werkt lang op de meegeleverde batterijen. Zeker tijdens een examen hoef je je zo geen zorgen te maken.
Nadelen
Werkt op 4 stuks AAA-batterijen, waardoor je over een dergelijk aantal reservebatterijen moet beschikken wanneer de rekenmachine leeg is. Er wordt standaard geen beschermhoes meegeleverd.
Tip: Beste keuze
HP Prime Graphing Calculator G2
HP Prime Graphing Calculator G2
Voordelen
In vergelijking met de meeste andere grafische rekenmachines is dit exemplaar eenvoudig te bedienen. In staat tot het uitvoeren van de meest complexe wiskundige berekeningen, waarbij je ook symbolen kunt gebruiken in plaats van alleen getallen en functies. Je kunt gebruikmaken van toetsbediening, maar de rekenmachine ook met touchscreen bedienen. Niet alleen te gebruiken voor wiskunde en statistiek, maar ook voor chemie, geometrie, techniek en computerwetenschappen.
Nadelen
De rekenmachine wordt niet toegestaan tijdens examens. Het artikel is niet oplaadbaar, dus je dient ervoor te zorgen dat je altijd reservebatterijen in huis of bij je hebt.
Texas Instruments TI-82 Stats Grafische Rekenmachine
Texas Instruments TI-82 Stats Grafische Rekenmachine
Voordelen
Makkelijk te gebruiken startersmodel. Erg fijn in gebruik, vooral wanneer je nog geen ervaring hebt met grafische rekenmachines. Er worden 4 AAA-batterijen meegeleverd. De batterijen gaan lang mee, ook bij intensief gebruik. De rekenmachine is voorzien van een deksel, zodat de toetsen worden beschermd. Extra handig wanneer je hem in een volle (school)tas meeneemt. Een duidelijke handleiding wordt meegeleverd, zodat je snel van start kunt.
Nadelen
De grafische rekenmachine is iets groter dan de meeste andere exemplaren. Daarom neemt hij iets meer ruimte in de schooltas in. De rekenmachine heeft geen kleurenscherm.
Texas Instruments TI 84-Plus CE-T - Kleurenscherm / Zwart
Texas Instruments TI 84-Plus CE-T - Kleurenscherm / Zwart
Voordelen
Goed functionerende rekenmachine. Je hebt weinig tijd nodig om uit te vinden hoe hij precies werkt. Duidelijk systeem en ook de handleiding is overzichtelijk. Geschikt voor de HAVO en VWO examens wiskunde nieuwe stijl. De rekenmachine is dankzij zijn slanke formaat en lichte gewicht makkelijk met je mee te nemen. Het schokbestendige schuifdeksel zorgt ervoor dat zelfs de volste schooltas geen schade aanricht. Heeft een kleurenscherm met hoge resolutie. Oplaadbare batterij, dus geen extra kosten.
Nadelen
De rekenmachine moet voor gebruik goed opgeladen zijn. Zeker bij een toets is het verstandig om dan een powerbank bij je te hebben.

Beste Grafische RekenmachineKoopgids: Welke Grafische Rekenmachine is de beste koop van april 2024?

Een grafische rekenmachine is erg handig en wordt dan ook veel in het dagelijks leven gebruikt, zowel tijdens het werken als op school. Grafische rekenmachines worden voornamelijk door middelbare scholieren gebruikt om tijdens wiskunde en andere vakken formules op te lossen. Vaak is een grafische rekenmachine zelfs verplicht op de middelbare school. Zo heb je een grafische rekenmachine niet alleen nodig voor wiskunde A, B en C, maar ook voor scheikunde en natuurkunde.

Wat is een grafische rekenmachine?

Een grafische rekenmachine is veel uitgebreider dan een standaard rekenmachine. Een grafische rekenmachine brengt hierdoor veel verschillende voordelen zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van formules kant en klare tabellen en grafieken maken, gewoon in je rekenmachine. Ook biedt een grafische rekenmachine alle vrijheid om zelf moeilijke formules op te stellen en hier een grafiek van te laten maken. Je kunt zelfs complete teksten in een grafische rekenmachine typen en opslaan om later op terug te komen. Wil je de data uitwisselen met je computer? Ook dat is met een grafische rekenmachine geen probleem. Je kunt deze namelijk makkelijk aan elkaar koppelen, waardoor je de data makkelijk uit kunt wisselen. Kortom, er zitten veel voordelen verbonden aan een grafische rekenmachine.

De functies van een grafische rekenmachine 

Grafische rekenmachines hebben ontzettend veel verschillende functies. Vaak duurt het even voordat je weet hoe alle verschillende functies gebruikt worden. Meestal worden de functies gebruikt om bepaalde sommen uit te rekenen, tabellen te maken en grafieken uit te tekenen. Daarnaast kun je ook rekenen met matrices en statistieken maken met een grafische rekenmachine. Al deze functies zitten alleen in een grafische rekenmachine, een normale rekenmachine heeft deze niet en wordt enkel gebruikt voor het oplossen van sommen. Als jij dagelijks bezig bent met complexe rekenwerkzaamheden is een grafische rekenmachine dus eigenlijk onmisbaar.

Twee bekende merken van grafische rekenmachines

De meeste mensen zijn bekend met de twee bekendste merken van grafische rekenmachines, namelijk Casio en Texas Instruments. De markt van grafische rekenmachines wordt dan ook door deze twee merken gedomineerd. Afhankelijk van jouw wensen en waarvoor je de grafische rekenmachine gaat gebruiken kun je kiezen voor een grafische rekenmachine van een van deze twee merken. Beide merken hebben een basis grafische rekenmachine en een model met meer uitgebreide functies. Deze functies zijn nagenoeg hetzelfde bij de rekenmachines van beide merken, waardoor de grafische rekenmachines van beide merken goed met elkaar vergeleken kunnen worden. Welk merk jouw voorkeur heeft hangt dus volledig af van jouw wensen en welk merk jij prettiger vindt werken.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Grafische Rekenmachine

Wat is een grafische rekenmachine?

Een grafische rekenmachine is een elektronisch apparaat dat is ontworpen om wiskundige berekeningen uit te voeren en grafieken te tekenen. Het wordt vaak gebruikt op middelbare scholen en universiteiten.

Welke functies heeft een grafische rekenmachine?

Een grafische rekenmachine heeft verschillende functies, zoals het oplossen van vergelijkingen, het tekenen van grafieken, het uitvoeren van complexe berekeningen, het opslaan van gegevens en het uitvoeren van statistische analyses.

Welke vakken of onderwerpen kunnen worden ondersteund door een grafische rekenmachine?

Een grafische rekenmachine kan worden gebruikt in vakken als wiskunde, natuurkunde, scheikunde, economie en statistiek. Het kan helpen bij het oplossen van complexe problemen en het visualiseren van gegevens.

Welke grafische rekenmachine is het meest geschikt voor mij?

Er zijn verschillende merken en modellen grafische rekenmachines beschikbaar, zoals TI-84 Plus, Casio FX-9860GII en HP Prime. Het beste model voor jou hangt af van je specifieke behoeften en het curriculum van je school. Het is raadzaam om advies in te winnen bij je docent of medestudenten voordat je een beslissing neemt.

Zijn grafische rekenmachines toegestaan bij examens?

In de meeste gevallen zijn grafische rekenmachines toegestaan bij examens, maar er kunnen specifieke regels en beperkingen gelden. Het is belangrijk om de examenregels te raadplegen en ervoor te zorgen dat je grafische rekenmachine aan de vereisten voldoet voordat je deze meeneemt naar een examen.

Top 5 Beste kopen
Logo