Ganzendons Dekbed
Bijgewerkt: Mei 2023

Ganzendons Dekbed

Ganzendons Dekbed

Als je al een dekbed van ganzendons hebt kun je er gegarandeerd over meepraten: het slapen onder een dekbed van ganzendons zorgt voor een buitengewoon heerlijk gevoel. Een dekbed van ganzendons geeft een zeer luxe gevoel waar je heerlijk onder kunt slapen. Maar wat is er nu zo bijzonder aan een dekbed met een vulling van ganzendons? En waarom kun je er zo lekker onder slapen? Wij leggen je uit wat de voordelen van een ganzendons dekbed zijn en vertellen je waarom je nooit meer onder een ander dekbed wilt slapen.

 

Wat is ganzendons?

Ganzendons is, zoals de naam al doet vermoeden, afkomstig van ganzen. Het dons van ganzen is bijzonder licht en zacht en zorgt ervoor dat warmte goed vastgehouden wordt. Hierdoor is een dekbed van ganzendons licht en lekker warm, terwijl het dekbed toch lekker luchtig blijft. Dit zorgt voor een behaaglijk gevoel tijdens het slapen. Er zijn dekbedden met ganzen te vinden voor ieder seizoen. De vulkracht van het dons in combinatie met het vulgewicht bepaalt de mate van isolatie. Hoe hoger de kwaliteit van het dons is, hoe lager het vulgewicht van het dekbed kan zijn. 

 

Alle voordelen van ganzendons op een rijtje

Doordat ganzendons zo licht en zacht is is ganzendons een luxe materiaal. Alle eigenschappen van ganzendons bij elkaar dragen bij aan ultiem slaapcomfort. Benieuwd naar wat de voordelen van ganzendons precies zijn? Wij zetten vijf voordelen voor je op een rijtje!

 

Neemt transpiratie en verdampingswarmte makkelijk op

Zweet jij snel tijdens het slapen of krijg je het snel warm? Dan is een dekbed van ganzendons een goede keuze. Ganzendons neemt transpiratie en verdampingswarmte namelijk zonder moeite op. Hierdoor behoudt het dekbed zijn frisheid en blijft de lichaamstemperatuur gedurende de hele dag vrijwel constant. 

 

Een hoge isolatiewaarde

Ook als je het snel koud krijg is ganzendons ideaal. Dankzij de hoge isolatiewaarde van ganzendons blijft het namelijk ook behaaglijk warm onder de deken. Dit is voornamelijk tijdens de koude winternachten ideaal.

 

Sterk en volumineus

Naast de hoge isolatiewaarde van ganzendons is ganzendons ook erg sterk en volumineus, terwijl het dekbed tegelijkertijd vederlicht aan blijft voelen. Hierdoor is een dekbed van ganzendons heerlijk zacht en luchtig en perfect om je lekker in te kunnen verstoppen.Een ander voordeel van ganzendons is dat het materiaal zeer elastisch is. Hierdoor behoudt ieder donspluisje goed zijn vorm, ook nadat je het dekbed meerdere malen het opgeschud en hebt laten luchten.Als laatste voordeel is een ganzendons dekbed ideaal voor mensen die last hebben van een huisstofmijtallergie. Dankzij de isolerende en vochtregulerende eigenschappen is ganzendons namelijk geen goed leefklimaat voor huisstofmijt. 

Beste Ganzendons Dekbed aanbiedingen van Mei 2023