XLC Fietsendrager
Bijgewerkt: Juni 2023

XLC Fietsendrager

XLC Fietsendrager

Een fietsendrager is ideaal voor iedereen die er graag op de fiets op uittrekt en de fiets ook mee wil nemen op vakantie. Zo kun je met een fietsendrager je fiets makkelijk met de auto meenemen, waar je ook naartoe gaat. Hierdoor kun je met de auto naar de zee rijden om vervolgens met de fiets langs de kust te fietsen. Of je neemt de fiets mee op vakantie naar het buitenland om daar de omgeving op de fiets te leren kennen. Een bekende aanbieder van fietsendragers is XLC. Een XLC fietsendrager is er in veel verschillende soorten en maten te krijgen. In dit artikel leggen wij uit hoe een goede fietsendrager eruitziet en wat de belangrijkste eigenschappen zijn. 

 

Hoe herken je een goede fietsendrager?

XLC staat erom bekend een kwaliteitsmerk te zijn dat zich richt op het vervaardigen van onderdelen en accessoires voor fietsen. Zo ook een fietsendrager. Bij een fietsendrager is het van belang dat de fietsendrager eenvoudig op de auto te bevestigen is. Daarnaast moeten ook de fietsen makkelijk op de XLC fietsendrager zelf te monteren zijn. Let er hierbij goed op of de fietsendrager geschikt is voor jouw fiets en of deze op alle plekken stevig vastgezet kan worden. Vaak heb je de keuze uit een fietsendrager voor één of twee fietsen. Met een fietsendrager voor twee fietsen kun je makkelijk meerdere fietsen tegelijkertijd vervoeren. Een XLC fietsendrager is verder vaak voorzien van een speciale vergrendeling. Hiermee kun je de fietsendrager afsluiten. Je kunt zelfs kiezen voor een XLC fietsendrager met frameklemmen die van een slot zijn voorzien, zodat je ook je fietsen op de fietsendrager op slot kunt zetten om diefstal te voorkomen en onderweg niet voor onaangename verrassingen te staan. Daarnaast is ook de verlichting van de fietsendrager een belangrijk punt. Hierdoor zijn de fietsen ook in het donker duidelijk zichtbaar en weet het overige verkeer dat je fietsen aan het vervoeren bent.

 

De belangrijkste eigenschappen van een fietsendrager

Er zijn verschillende praktische aspecten aan een XLC fietsendrager verbonden. Zo zijn er fietsendragers die geschikt zijn voor twee fietsen en fietsendragers die speciaal geschikt zijn voor e-bikes. Daarnaast heb je zelfs de optie om te kiezen voor een fietsendrager die geschikt is voor 3 fietsen door middel van een extra accessoire. Een XLC fietsendrager is verder voorzien van een functionele houder waar je het kenteken makkelijk in kunt plaatsen. Daarnaast kun je de steunen waar de wielen van de fiets op geplaatst worden verstellen, waardoor een XLC fietsendrager geschikt is voor vrijwel iedere soort fiets, groot en klein. 

Beste XLC Fietsendrager aanbiedingen van Juni 2023