XLC Fietsendrager

Op zoek naar de beste XLC fietsendrager? Vergelijk hier de top 5 modellen en ontdek welke het meest geschikt is voor jouw behoeften. Kies nu de ideale fietsendrager!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
XLC Azura Xtra Fietsendrager - Kantelbaar - 2 fietsen - E-Bike
XLC Azura Xtra Fietsendrager - Kantelbaar - 2 fietsen - E-Bike
Voordelen
De montage is mede dankzij zijn lage gewicht eenvoudig, dus je hebt maar weinig tijd nodig om de fietsendrager aan je auto te bevestigen. Je kunt hem kantelen, wat het gebruik extra makkelijk maakt. Na gebruik kun je hem opvouwen, zo neemt hij maar weinig bergruimte in. Geschikt voor gewone fietsen en e-bikes. Ook de meeste mountainbikes kun je ermee vervoeren.
Nadelen
Voor een eventuele derde fiets moet je een aparte uitbreiding kopen. Houd er rekening mee dat de dragers de maximale belasting van de kogel op de auto niet overschrijden.
XLC Azura Fietsendrager - 2 Fietsen - E-Bike - Zilver/Zwart
XLC Azura Fietsendrager - 2 Fietsen - E-Bike - Zilver/Zwart
Voordelen
De fietsendrager is eenvoudig te bevestigen. Hij is lichtgewicht en compact. Na gebruik kun je hem gemakkelijk opvouwen, dus hij neemt ook minimale ruimte in je berging in. Je kunt met deze fietsendrager twee fietsen vervoeren. De klemmen kun je op verschillende posities plaatsen. Je auto inclusief fietsen kun je met een gerust hart ergens achterlaten, want de fietsendrager heeft antidiefstalvoorziening.
Nadelen
Geschikt voor twee fietsen. Wil je een derde vervoeren, dan heb je daar een losse uitbreiding van het systeem voor nodig. De fietsendrager is niet kantelbaar.
Tip: Beste keuze
XLC oprijgoot voor Azura fietsendrager
XLC oprijgoot voor Azura fietsendrager
Voordelen
Je hoeft je fietsen nu niet meer op de fietsendrager te tillen, maar rijdt ze er makkelijk op. Geschikt voor de Azura Easy en de Azura Xtra fietsendragers. Heel makkelijk in gebruik en licht van gewicht. Eenvoudig aan de fietsendrager te bevestigen zonder het gebruik van enig gereedschap. De oprijgoot heeft een lengte van een meter, maar is opklapbaar. Zo kun je hem makkelijk opbergen en vervoeren. Past probleemloos in de meeste kofferbakken.
Nadelen
Houd er rekening mee dat de oprijgoot een maximaal gewicht van dertig kilo aankan. Zorg voor voldoende ruimte wanneer je de oprijgoot gaat bevestigen.
XLC Azura Uitbreiding 3 Fietsen
XLC Azura Uitbreiding 3 Fietsen
Voordelen
Makkelijke manier om een derde fiets mee te nemen. Geschikt voor alle XLC Azura fietsdragers. Handig te monteren en te demonteren, wordt geleverd met de benodigde wielriemen en frameklemmen, die hoef je dus niet apart aan te schaffen. Weegt zelf maar 2,5 kilo. Voorzien van slotknop, zodat je ook je derde fiets tegen diefstal kunt beschermen.
Nadelen
Maximale draagkracht van vijftien kilo. Zonder deze uitbreiding kunnen de XLC Azura fietsendragers een maximale belasting van zestig kilo aan. Dit verandert na toevoeging van deze uitbreiding niet. Wees dus alert op overbelasting.
XLC Uniseks VC-C03 fietsendrager
XLC Uniseks VC-C03 fietsendrager
Voordelen
De fietsendrager is van aluminium en daardoor licht van gewicht en makkelijk te bevestigen. Behalve gewone fietsen kun je er ook e-bikes en mountainbikes mee vervoeren. Het systeem heeft een slot, zodat je je fietsen tegen diefstal kunt beschermen. Voor alle fietsen is er een steunarm die extra stevigheid geeft. Geschikt voor drie fietsen. Opklapbaar dus makkelijk te vervoeren en op te bergen. Voorzien van heldere achterlichten.
Nadelen
Het draagvermogen is, net als bij fietsendragers die voor twee fietsen geschikt zijn, zestig kilo. Let er goed op dat je dit niet overschrijdt.

Beste XLC FietsendragerKoopgids: Welke XLC Fietsendrager is de beste koop van april 2024?

Een fietsendrager is ideaal voor iedereen die er graag op de fiets op uittrekt en de fiets ook mee wil nemen op vakantie. Zo kun je met een fietsendrager je fiets makkelijk met de auto meenemen, waar je ook naartoe gaat. Hierdoor kun je met de auto naar de zee rijden om vervolgens met de fiets langs de kust te fietsen. Of je neemt de fiets mee op vakantie naar het buitenland om daar de omgeving op de fiets te leren kennen. Een bekende aanbieder van fietsendragers is XLC. Een XLC fietsendrager is er in veel verschillende soorten en maten te krijgen. In dit artikel leggen wij uit hoe een goede fietsendrager eruitziet en wat de belangrijkste eigenschappen zijn.

Hoe herken je een goede fietsendrager?

XLC staat erom bekend een kwaliteitsmerk te zijn dat zich richt op het vervaardigen van onderdelen en accessoires voor fietsen. Zo ook een fietsendrager. Bij een fietsendrager is het van belang dat de fietsendrager eenvoudig op de auto te bevestigen is. Daarnaast moeten ook de fietsen makkelijk op de XLC fietsendrager zelf te monteren zijn. Let er hierbij goed op of de fietsendrager geschikt is voor jouw fiets en of deze op alle plekken stevig vastgezet kan worden. Vaak heb je de keuze uit een fietsendrager voor één of twee fietsen. Met een fietsendrager voor twee fietsen kun je makkelijk meerdere fietsen tegelijkertijd vervoeren. Een XLC fietsendrager is verder vaak voorzien van een speciale vergrendeling. Hiermee kun je de fietsendrager afsluiten. Je kunt zelfs kiezen voor een XLC fietsendrager met frameklemmen die van een slot zijn voorzien, zodat je ook je fietsen op de fietsendrager op slot kunt zetten om diefstal te voorkomen en onderweg niet voor onaangename verrassingen te staan. Daarnaast is ook de verlichting van de fietsendrager een belangrijk punt. Hierdoor zijn de fietsen ook in het donker duidelijk zichtbaar en weet het overige verkeer dat je fietsen aan het vervoeren bent.

De belangrijkste eigenschappen van een fietsendrager

Er zijn verschillende praktische aspecten aan een XLC fietsendrager verbonden. Zo zijn er fietsendragers die geschikt zijn voor twee fietsen en fietsendragers die speciaal geschikt zijn voor e-bikes. Daarnaast heb je zelfs de optie om te kiezen voor een fietsendrager die geschikt is voor 3 fietsen door middel van een extra accessoire. Een XLC fietsendrager is verder voorzien van een functionele houder waar je het kenteken makkelijk in kunt plaatsen. Daarnaast kun je de steunen waar de wielen van de fiets op geplaatst worden verstellen, waardoor een XLC fietsendrager geschikt is voor vrijwel iedere soort fiets, groot en klein.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een XLC Fietsendrager

Wat is het maximale draaggewicht van de XLC fietsendrager?

Het maximale draaggewicht van de XLC fietsendrager is 60 kilogram. Bekijk wel de specificaties van jouw model.

Kan de XLC fietsendrager op verschillende typen auto’s worden gemonteerd?

Ja, de XLC fietsendrager is ontworpen om op de meeste typen auto’s te passen. Het heeft een verstelbaar montagesysteem dat compatibel is met verschillende autotypen.

Is de XLC fietsendrager inklapbaar voor gemakkelijke opslag?

Ja, de XLC fietsendrager is inklapbaar, wat handig is voor opslag wanneer deze niet in gebruik is. Het neemt minimale ruimte in beslag in uw garage of kofferbak.

Kan de XLC fietsendrager elektrische fietsen dragen?

Ja, de XLC fietsendrager is geschikt voor het dragen van elektrische fietsen. Het is ontworpen om stevige en veilige ondersteuning te bieden, zelfs voor zwaardere fietsen zoals elektrische fietsen.

Wordt de XLC fietsendrager geleverd met een slot om diefstal te voorkomen?

Ja, de XLC fietsendrager wordt geleverd met een geïntegreerd slot om diefstal te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat uw fietsen veilig blijven tijdens het transport en wanneer de fietsendrager onbeheerd achtergelaten wordt.

Top 5 Beste kopen
Logo