Topmatrassen

Op zoek naar de perfecte aanvulling op je bed? We hebben de top 5 topmatrassen vergeleken op comfort, duurzaamheid en prijs. Ontdek jouw ideale match!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Gelfoam Deluxe Topper
Gelfoam Deluxe Topper
Bekijk Prijs »

Swiss Sense

Voordelen
Comfort. Soepel. Goede ventilatie. Lange levensduur garantie. Zijdezacht. Elastisch. Verkrijgbaar met split. Slijtvast. 12 cm dik.
Nadelen
Deze topmatras is 12 centimeter hoog, iets hoger dan een gemiddelde topmatras.
Koudschuim Topmatras Gold Foam
Koudschuim Topmatras Gold Foam
Voordelen
Erg veerkrachtig. Vormvast. Goede ondersteuning. Goede ventilatie. Vochtregulatie. 5 comfortzones die je aanpassen naar je lichaam. Levenslange garantie.
Nadelen
Deze topmatras is niet anti allergeen.
Tip: Beste keuze
hr-schuim topmatras Topcare Foam
hr-schuim topmatras Topcare Foam
Voordelen
Afneembare tijk. Anti allergie. Comfort. Stevig. Veerkrachtig. Goede ventilatie. Vochtregulatie.
Nadelen
De levertijd van deze topmatras is iets langer dan bij andere topmatrassen.
Oplegmatras 3D Air
Oplegmatras 3D Air
Bekijk Prijs »

Dekbed Discounter

Voordelen
Anti allergeen. Comfort. Goed voor het milieu. Duurzaam. Koel. Luchtdoorlatend. Kan gewassen worden. Makkelijk te bevestigen.
Nadelen
Deze topmatras heeft geen afneembare tijk.
 ****Hotel Topdekmatras Comfortfoam
****Hotel Topdekmatras Comfortfoam
Voordelen
Anti allergeen. Comfort. Duurzaam. Kan gewassen worden. Luchtdoorlatend. Koel. Ook geschikt om mee te nemen.
Nadelen
Deze topmatras is iets minder dik dan de gemiddelde topmatras.

Beste TopmatrassenKoopgids: Welke Topmatrassen zijn de beste koop van mei 2024?

Je kunt topmatrassen kopen met verschillende redenen. Topmatrassen doe je meestal over een tweepersoonsbed, omdat een topmatras van een eenpersoonsbed snel kan verschuiven. Dit heb je minder bij een tweepersoonsbed. Een topmatras kan handig zijn als je twee losse eenpersoonsmatrassen naast elkaar hebt in je tweepersoonsbed. Zo heb je minder last van de gleuf die daarbij ontstaat tussen de twee losse matrassen. Maar topmatrassen kunnen ook voor andere doelen gebruikt worden en andere voordelen hebben. Een groot nadeel van topmatrassen is wel dat ze relatief duur zijn.

Comfort

Topmatrassen zijn dus wel handig om de gleuf tussen twee losse matrassen op te lossen of in ieder geval minder erg te maken. Maar topmatrassen worden voornamelijk verkocht als een extra comfort laag op je matras. In veel gevallen is zoiets helemaal niet nodig. Wel zijn topmatrassen soms fijn voor wat extra zachtheid als je je matras te hard vindt. Sommige topmatrassen zijn onderdeel van een matras of een heel bed, omdat het matras zonder de topmatras anders niet voldoende comfort en ondersteuning biedt. Maar vaak zijn de ondersteuning en het comfort al onderdeel van het matras.

Bescherming van je matras

Je kunt topmatrassen ook zien als een laagje bescherming voor je gewone matras. Je matras wordt namelijk minder belast als je ook een topmatras gebruikt. Zo gaat je matras dus langer mee. De tijk voor een topmatras is ook kleiner dan die voor een matras. Je kunt deze makkelijker wassen, omdat deze niet de halve wasmachine in beslag neemt. En topmatrassen kun je, net als matrassen zelf, gewoon vervangen. Het nadeel van topmatrassen is dan wel weer dat ze niet zo goed het vocht reguleren dat je in je slaap vrijmaakt als matrassen dat doen. En topmatrassen zijn soms net zo duur als matrassen zelf.

Waar te koop

Je koopt een topmatras natuurlijk bij een beddenspeciaalzaak. Daar zul je de grote merken vinden. Als je een topmatras wil van hetzelfde merk als je matras, kun je deze waarschijnlijk ook vinden bij dit soort zaken. Veel van deze winkels hebben tegenwoordig ook een webshop waar je gewoon topmatrassen kunt bestellen. Je kunt ook bij andere, goedkopere meubelzaken terecht voor topmatrassen. Bijvoorbeeld bij Jysk of Ikea. Zelfs Bol.com heeft een assortiment aan topmatrassen. Prijzen verschillen per merk en winkel.

Prijzen

Bij Jysk koop je bijvoorbeeld voor zes euro al een topmatras. Kijk je naar de laagste prijzen voor een topmatras bij bijvoorbeeld Beter Bed, dan beginnen de prijzen vanaf een euro of 50. Prijzen kunnen oplopen tot in de duizend euro en zelfs tot meerdere duizenden euro’s. Dit hangt niet alleen af van de winkel en het merk, maar ook van het formaat van de topmatrassen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over Topmatrassen

Wat is het doel van een topmatras?

Een topmatras kan verschillende doelen dienen, zoals het verhogen van het comfort van een bestaand matras, het verlengen van de levensduur van het matras, het bieden van een extra laag bescherming tegen vlekken en slijtage, en het aanpassen van de stevigheid of zachtheid van het slaapoppervlak.

Uit welke materialen zijn topmatrassen gemaakt?

Topmatrassen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder traagschuim, latex, veren, polyester vulling en gel-infused schuim. Het gekozen materiaal bepaalt in grote mate het comfort en de ondersteuning van de topper.

Hoe kies ik de juiste dikte voor een topmatras?

De ideale dikte van een topmatras hangt af van je individuele behoeften. Als je alleen wat extra comfort zoekt, kan een dunnere topper voldoende zijn. Als je echter de stevigheid van je matras aanzienlijk wilt aanpassen of meer drukpuntverlichting nodig hebt, wil je misschien een dikkere topper overwegen.

Hoe onderhoud en reinig ik een topmatras?

Draai en keer de topper regelmatig om om gelijkmatige slijtage te bevorderen. Veel topmatrassen hebben een afneembare en wasbare hoes, die je volgens de aanwijzingen van de fabrikant kunt reinigen. Als er geen hoes is, kun je de topper luchten en voorzichtig stofzuigen. Vlekken moeten onmiddellijk worden aangepakt met een geschikte reiniger.

Gaat mijn beddengoed over een topmatras passen?

Dat hangt af van de dikte van de topper en de grootte van je beddengoed. Sommige lakens hebben diepe zakken die ontworpen zijn om dikkere matrassen en toppers te accommoderen, maar je moet mogelijk overwegen om nieuw beddengoed aan te schaffen dat past bij de gecombineerde hoogte van je matras en topper.

Top 5 Beste kopen
Logo