Topmatrassen
Bijgewerkt: Juni 2023

Topmatrassen

Topmatrassen

Je kunt topmatrassen kopen met verschillende redenen. Topmatrassen doe je meestal over een tweepersoonsbed, omdat een topmatras van een eenpersoonsbed snel kan verschuiven. Dit heb je minder bij een tweepersoonsbed. Een topmatras kan handig zijn als je twee losse eenpersoonsmatrassen naast elkaar hebt in je tweepersoonsbed. Zo heb je minder last van de gleuf die daarbij ontstaat tussen de twee losse matrassen. Maar topmatrassen kunnen ook voor andere doelen gebruikt worden en andere voordelen hebben. Een groot nadeel van topmatrassen is wel dat ze relatief duur zijn. 

 

Comfort

Topmatrassen zijn dus wel handig om de gleuf tussen twee losse matrassen op te lossen of in ieder geval minder erg te maken. Maar topmatrassen worden voornamelijk verkocht als een extra comfort laag op je matras. In veel gevallen is zoiets helemaal niet nodig. Wel zijn topmatrassen soms fijn voor wat extra zachtheid als je je matras te hard vindt. Sommige topmatrassen zijn onderdeel van een matras of een heel bed, omdat het matras zonder de topmatras anders niet voldoende comfort en ondersteuning biedt. Maar vaak zijn de ondersteuning en het comfort al onderdeel van het matras. 

 

Bescherming van je matras

Je kunt topmatrassen ook zien als een laagje bescherming voor je gewone matras. Je matras wordt namelijk minder belast als je ook een topmatras gebruikt. Zo gaat je matras dus langer mee. De tijk voor een topmatras is ook kleiner dan die voor een matras. Je kunt deze makkelijker wassen, omdat deze niet de halve wasmachine in beslag neemt. En topmatrassen kun je, net als matrassen zelf, gewoon vervangen. Het nadeel van topmatrassen is dan wel weer dat ze niet zo goed het vocht reguleren dat je in je slaap vrijmaakt als matrassen dat doen. En topmatrassen zijn soms net zo duur als matrassen zelf. 

 

Waar te koop

Je koopt een topmatras natuurlijk bij een beddenspeciaalzaak. Daar zul je de grote merken vinden. Als je een topmatras wil van hetzelfde merk als je matras, kun je deze waarschijnlijk ook vinden bij dit soort zaken. Veel van deze winkels hebben tegenwoordig ook een webshop waar je gewoon topmatrassen kunt bestellen. Je kunt ook bij andere, goedkopere meubelzaken terecht voor topmatrassen. Bijvoorbeeld bij Jysk of Ikea. Zelfs Bol.com heeft een assortiment aan topmatrassen. Prijzen verschillen per merk en winkel. 

 

Prijzen

Bij Jysk koop je bijvoorbeeld voor zes euro al een topmatras. Kijk je naar de laagste prijzen voor een topmatras bij bijvoorbeeld Beter Bed, dan beginnen de prijzen vanaf een euro of 50. Prijzen kunnen oplopen tot in de duizend euro en zelfs tot meerdere duizenden euro’s. Dit hangt niet alleen af van de winkel en het merk, maar ook van het formaat van de topmatrassen. 

Beste Topmatrassen aanbiedingen van Juni 2023