Dompelpomp

Bekijk de reviews en ervaringen en kies de beste Dompelpomp. Vergelijk de top 5 beste Dompelpomp voor vies water, de vijver of kelder.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Karcher SP 1 Dirt
Karcher SP 1 Dirt
Voordelen
Makkelijk in zijn gebruik. Vlotterschakelaar. Compact model. Lang snoer. Stil.
Nadelen
De laatste milliliters worden niet door de pomp opgepakt.
Gardena Classic Dompelpomp 7000
Gardena Classic Dompelpomp 7000
Voordelen
Stevig. Lange kabel. Krachtige afvoer. Kan gebruikt worden met vuilwater. Pompt tot 1 millimeter. Compact. Eenvoudig in zijn gebruik.
Nadelen
Eerst inwateren.
Tip: Beste keuze
Powerplus POWEW67904
Powerplus POWEW67904
Voordelen
Stil. Makkelijk in zijn gebruik. Lange kabel. Makkelijk te installeren. Compact.
Nadelen
Niet alle stoffen mogen verpompt worden.
Güde 94627 waterpomp
Güde 94627 waterpomp
Voordelen
Zuigt het water weg tot 1 mm. Automatisch in te schakelen. 3 verschillende standen. Krachtig. Makkelijk te gebruiken.
Nadelen
Geen standaard tuinslang aansluiting.
Einhell Dompelpomp 1000 W
Einhell Dompelpomp 1000 W
Bekijk Prijs »

Waterpompshop

Voordelen
Vlotterschakelaar. Draaghandgreep. Lang snoer. Kan gebruikt worden voor vervuilt water. Krachtig. Makkelijk in zijn gebruik. Duurzaam.
Nadelen
Deze dompelpomp is wat duurder dan de gemiddelde dompelpomp.

Beste DompelpompKoopgids: Welke Dompelpomp is de beste koop van februari 2024?

Wie last heeft van overtollig water, bijvoorbeeld in de tuin, kan gebruik maken van een dompelpomp. Een dompelpomp gebruik je namelijk om een overschot aan water weg te kunnen pompen. Je kunt ook je zwembad of vijver leeg maken met een dompelpomp. Met het apparaat kun je veel water wegpompen. Hierbij is het wel belangrijk om te bedenken of het water dat je wil wegpompen schoon is of niet. Ook de onderdompeldiepte speelt in een rol in de keuze voor een dompelpomp. Je kunt met dit apparaat ook zorgen voor irrigatie.

Vuil water wegpompen

Niet iedere dompelpomp is dus geschikt voor vuil water. Helder water zonder vuil pomp natuurlijk gemakkelijker weg dan vies water. Vies water wil zeggen dat er stukken vuiligheid in het water kunnen zitten dat je weg wil pompen. Hier zul je eerder mee te maken hebben wanneer je wateroverlast hebt in je kelder bijvoorbeeld dan wanneer je een zwembad leeg wil pompen dat een dag in de tuin heeft gestaan. Meestal kan een dompelpomp schoon water, regenwater en grondwater sowieso wegpompen.

Nat of droog plaatsen

Meestal worden dompelpompen nat geplaatst. Dat wil zeggen dat je ze in het water dat je weg wil pompen plaatst. Er zijn een paar dompelpompen die je ook droog kunt plaatsen, dus juist naast het water. Het voordeel is dat je dan een schonere dompelpomp behoud dan wanneer je nat pompt. Pompen die droog kunnen pompen, kunnen dit ook nat. Nat is dus de standaard. Bij PowerPlus en Gardena vind je een aantal dompelpompen die ook droog kunnen pompen.

Accu, opvoerhoogte en merken

Gardena heeft daarnaast ook twee dompelpompen die werken met een accu in plaats van met een elektrische aandrijving. De maximale opvoerhoogte ligt over het algemeen tussen de 5 en de 10 meter, maar er zijn ook dompelpompen met een hogere of lagere maximale opvoerhoogte. De opvoerhoogte is meestal gelijk aan de onderdompeldiepte, maar het kan ook dat de onderdompeldiepte meer is dan de opvoerhoogte. Merken waarvan je een dompelpomp kunt vinden zijn onder andere PowerPlus, Gardena, Karcher en Metabo.

Waar te koop

Je kunt een dompelpomp op verschillende plekken kopen. Kies bijvoorbeeld een webshop die zich specialiseert in dit soort apparaten. Maar je kunt ook naar de bouwmarkt. Of bestel je dompelpomp op Bol.com of via Coolblue. Je kunt van deze laatste natuurlijk ook de winkel bezoeken. Het aanbod online is vaak uitgebreider dan het in de winkels is.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Dompelpomp

Wat is een dompelpomp en waarvoor wordt het gebruikt?

Een dompelpomp is een waterpomp die ontworpen is om volledig ondergedompeld te worden in het water dat hij moet wegpompen. Ze worden vaak gebruikt om kelders leeg te pompen na overstromingen, om vijvers of zwembaden te legen en voor andere toepassingen waarbij grote hoeveelheden water moeten worden verplaatst.

Wat is het verschil tussen een schoonwater- en een vuilwater dompelpomp?

Een schoonwater dompelpomp is bedoeld voor het oppompen van relatief schoon water, zonder grote deeltjes of verontreinigingen. Een vuilwater dompelpomp is ontworpen om water met grotere deeltjes zoals modder, zand en andere verontreinigingen te verpompen.

Hoe onderhoud ik een dompelpomp?

Na gebruik moet een dompelpomp worden schoongemaakt om resterende deeltjes en vuil te verwijderen. Controleer regelmatig de kabel op beschadigingen en zorg ervoor dat het inlaatrooster niet verstopt raakt. Periodiek onderhoud door een professional kan de levensduur van de pomp verlengen.

Kan ik een dompelpomp gebruiken om olie of chemicaliën te verpompen?

Standaard dompelpompen zijn ontworpen voor water. Er zijn specifieke pompen voor agressieve vloeistoffen zoals chemicaliën of olie, maar je moet altijd de specificaties van de pomp controleren en ervoor zorgen dat hij geschikt is voor de vloeistof die je wilt verpompen.

Hoe weet ik welke capaciteit of grootte van dompelpomp ik nodig heb?

De benodigde capaciteit hangt af van de hoeveelheid water die je wilt verplaatsen en hoe snel je dit wilt doen. Overweeg hoe hoog het water moet worden gepompt (opvoerhoogte) en hoeveel liter per uur je wilt verplaatsen. De specificaties van de pomp geven vaak de maximale opvoerhoogte en capaciteit in liters per uur aan.

Top 5 Beste kopen
Logo