Gardena Tuinslang

Op zoek naar de ultieme tuinslang? Wij hebben de top 5 Gardena tuinslangen vergeleken op kwaliteit, lengte en prijs. Vind hier de beste voor jouw tuin!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Gardena 15 m Roll-up Automatic
Gardena 15 m Roll-up Automatic
Voordelen
Lang snoer. Automatische oprolfunctie. Met slangbegeleider. Inclusief slang, verbindinsslang, sproeier, waterstop en 3 kraanaansluitingen.
Nadelen
Voor kleine tuinen is deze slang iets te groot.
Gardena Classic Wandslanghouder 50 Compleet
Gardena Classic Wandslanghouder 50 Compleet
Voordelen
Erg lange slang. Mobiel gebruik. Kan worden ingeklapt. Twee kraanstukken. Makkelijke montage. Stabiel.
Nadelen
handmatig oprolmechanisme
Tip: Beste keuze
Gardena Classic Slangenbox 15 Compleet
Gardena Classic Slangenbox 15 Compleet
Voordelen
Slang met houder. Snel klaar voor gebruik. Makkelijk in gebruik. Compact. Lekt niet.
Nadelen
Prijs van deze tuinslang ligt iets hoger dan van de gemiddelde tuinslang.
Gardena Textielslang Liano Set 30 m Spuit
Gardena Textielslang Liano Set 30 m Spuit
Voordelen
Direct te gebruiken. Slang is lang genoeg. Druppelt niet na. Licht. Duurzaam. Makkelijk weg te zetten. Geen knikken in de slang.
Nadelen
Geen slangenwagen of muurhaspel meegeleverd.
Gardena Aquaroll S Set
Gardena Aquaroll S Set
Voordelen
Erg mobiel. Slang direct klaar voor gebruik. Gebruiksvriendelijk. Solide.
Nadelen
De slang moet handmatig opgerold worden.

Beste Gardena TuinslangKoopgids: Welke Gardena Tuinslang is de beste koop van juni 2024?

Een Gardena tuinslang is van hoge kwaliteit en een innovatief product, ongeacht welke tuinslang je uitkiest. Met het Power Grip-profiel zorg je dat je Gardena tuinslang perfect en stevig aansluit op de andere onderdelen van je Gardena producten. De Gardena tuinslang is drukbestendig en de vorm zal niet veranderen. Bovendien zitten er geen ftalaten en zware metalen in en zijn de tuinslangen van Gardena ook nog bestand tegen UV. Er zijn een aantal opties als je zoekt naar een Gardena tuinslang.

Spiraalslang en Classic

Neem bijvoorbeeld een spiraalslang. Het voordeel van deze slang is dat je hem achteraf niet hoeft op te rollen. Handig op een balkon bijvoorbeeld. Er zijn meerdere varianten van deze en ze kosten zo’n 50 euro. Allemaal hebben ze een slang van 10 meter. De Classic slang, een Gardena tuinslang van PVC, is er in tien opties. De dikte van de slang in diameter is dan 13 of 19 millimeter. De slang kan tussen de 15 en 50 meter zijn. Prijzen voor de Classic Gardena tuinslang liggen ook uiteen: vanaf € 15 tot en met over de € 75.

Textielslang en flexibele slangen

Wat je tegenwoordig steeds meer ziet is de textielslang. Deze Gardena tuinslang is flexibel en wendbaar, vandaar de populariteit. Je betaalt al snel € 50 voor zo’n tuinslang van 10 of 15 meter. Ga je voor een textielslang van 30 meter, dan zit je al over de 70 euro qua prijs. Langer dan 30 meter vind je deze textielslang niet. Een andere populair wordende soort tuinslang is de flexibele tuinslang. Een flexibele Gardena tuinslang is er in meerdere uitvoeringen in verschillende series. Zo zijn er de Comfort FLEX, Comfort HighFLEX en Premium SuperFLEX.

Prijzen voor flexibele tuinslang

De prijzen voor deze flexibele tuinslangen liggen vrij hoog, maar ze zijn vaak ook te krijgen vanaf twintig meter lengte. Voor € 15 kun je wel een Comfort FLEX Gardena tuinslang kopen van 10 meter en voor € 22 heb je al 15 meter. De andere flexibele opties hebben ook een Power Grip, waardoor de prijzen direct een stuk hoger liggen. Je kunt rekenen op een minimum van een euro of 30 tot 50 voor de kleinste slang. Hoe langer de slang wordt, hoe hoger de prijs. Ditzelfde geldt voor de diameter van de slang, slangen van 19 millimeter zijn duurder dan die van 13.

Waar te koop

Tot slot zijn er nog de gelaagde platte slang en de Premium rubber slang. Welke Gardena tuinslang voor jou de beste optie is, is aan jou om te bepalen. Je koopt je Gardena tuinslang gemakkelijk via de webshop van Gardena, maar je kunt ook naar de bouwmarkt, Coolblue of Bol.com. Het voordeel van de fysieke winkel is dat je een beter idee krijgt van hoe iets eruit ziet of aanvoelt.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Gardena Tuinslang

Wat maakt Gardena tuinslangen uniek ten opzichte van andere merken?

Gardena staat bekend om zijn hoogwaardige materialen, duurzaamheid en innovatieve slangsystemen zoals het Original Gardena System, dat zorgt voor eenvoudige en snelle verbindingen tussen verschillende tuingereedschappen en accessoires.

Hoe rol ik een Gardena tuinslang correct op?

Voor het beste resultaat en een langere levensduur van de slang, is het aan te raden de slang volledig te legen, hem recht te trekken en vervolgens gelijkmatig op te rollen, hetzij met de hand of met een slanghaspel. Vermijd het laten van scherpe bochten of knikken in de slang.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn Gardena tuinslang gaat knikken of in de war raakt?

Gardena tuinslangen zijn ontworpen om knikken te minimaliseren, maar goede opslag en regelmatig recht leggen van de slang kan helpen. Daarnaast kan het gebruik van een slanghaspel of een slangwagen het risico op knikken en verwarring verder verminderen.

Zijn Gardena tuinslangen UV-bestendig en bestand tegen vorst?

Ja, de meeste Gardena tuinslangen zijn UV-bestendig en kunnen weerstand bieden tegen vorst. Het is echter altijd een goed idee om de tuinslang tijdens extreme weersomstandigheden binnen op te bergen om de levensduur te verlengen.

Kan ik accessoires en koppelingen van andere merken gebruiken met mijn Gardena tuinslang?

Hoewel Gardena’s eigen koppelingssysteem (Original Gardena System) het gemakkelijkst in gebruik is met Gardena-producten, zijn er adapters beschikbaar waarmee je koppelingen en accessoires van andere merken kunt aansluiten op Gardena tuinslangen.

Top 5 Beste kopen
Logo