Heggenschaar
Bijgewerkt: Juni 2024

Heggenschaar

Heggenschaar

Wie een tuin, gazon of landgoed met struiken en bomen te onderhouden heeft, weet dat heggenscharen onmisbaar zijn. Met heggenscharen zorg je ervoor dat alles er weer netjes uit ziet en strak is afgewerkt. Zo zorg je dus dat je tuin of welk stuk groen dan ook er netjes bij ligt. Er zijn verschillende soorten heggenscharen. Bijvoorbeeld elektrische, handmatige en telescopische heggenscharen. Maar welke heb jij nodig? Je kunt ze eigenlijk allemaal wel gebruiken. De telescopische voor de bovenkant en hoge stukken, de elektrische voor grote delen en de handmatige voor de laatste afwerkingen. 

 

Handmatige heggenschaar

Dat hoeft natuurlijk niet. Een handmatige heggenschaar is vrijwel altijd het goedkoopst. Het is ook niet veel meer dan een schaar en vereist verder weinig energie. Wel zul je moeten zorgen dat het snijblad scherp blijft door hem af en toe te slijpen. Je bewaart een handmatige heggenschaar op een droge plek en maakt hem schoon en droog na gebruik om het product zo lang mogelijk mee te laten gaan. Zo’n handmatige heggenschaar is prima voor wanneer je weinig werk hebt aan de tuin of voor de details, maar bij grotere heggen kun je beter kiezen voor een elektrische heggenschaar. 

 

Elektrische of op accu

Een elektrische heggenschaar werkt op elektriciteit, vaak via netstroom. Je bent dus wel beperkt in je werkruimte door een stopcontact of verlengsnoer. Het geeft ook weinig bewegingsvrijheid, maar wel de garantie dat je altijd stroom hebt en door kunt. Een alternatief vind je bij heggenscharen op accu. Deze werken ook op elektriciteit, maar zonder je te beperken in je bewegingen. Het nadeel van een accu is wel weer dat deze leeg kan gaan, ook wanneer je nog niet klaar bent met je heggen. 

 

Benzineheggenschaar

Er is een vergelijkbare optie die je bewegingsvrijheid biedt. Dat is de benzineheggenschaar. Die heeft een motor die niet werkt op elektriciteit, maar op benzine. Dit soort heggenscharen maken wel weer meer geluid ten opzichte van de heggenscharen op accu. Verder hebben ze dezelfde voordelen. 

 

Waar te koop

Je kunt heggenscharen natuurlijk vinden bij de bouwmarkt. Zowel handmatige als elektrische. Maar de bouwmarkt is niet de enige plek waar je een heggenschaar kunt vinden. Je kunt bijvoorbeeld ook terecht bij Coolblue of Bol.com. Het aanbod online is bovendien vaak uitgebreider dan in de winkel. Dat maakt op zich niet uit, zolang je niet heel gericht zoekt. Wil je wel iets specifieks, check dan sowieso eerst online of je het in de winkel kunt vinden. Dat scheelt een zinloze trip naar de bouwmarkt. 

Beste Heggenschaar aanbiedingen van Juni 2024