Streamingdienst
Bijgewerkt: Juli 2024

Streamingdienst

Streamingdienst

Streamingdiensten zijn services van een bepaalde aanbieder om films en series bijvoorbeeld te kijken. Je kunt streamingdiensten ook vinden voor bijvoorbeeld muziek, maar wij hebben het hier alleen over streamingdiensten voor films en series die beschikbaar zijn in Nederland. Je streamt de film of serie op het moment dat je deze wil kijken via het internet op je apparaat. Vaak kun je streamingdiensten behalve op je televisie, ook op je laptop, telefoon of tablet gebruiken. We vertellen je hieronder meer over een aantal streamingdiensten die je in Nederland kunt gebruiken. 

 

Netflix

Netflix is misschien wel de meest bekende streamingdienst wereldwijd. In vrijwel ieder land kun je gebruik maken van de streamingdiensten van Netflix. Je vindt op Netflix een ruim aanbod aan films en series, waaronder een heleboel zogeheten Netflix originals. De meeste hiervan zijn geproduceerd vanuit Netflix zelf, hoewel een deel ook is overgekocht en ditzelfde stempel draagt. Netflix in Nederland is anders dan in een ander land, omdat het aanbod afhankelijk is van je locatie. Zo kun je met streamingdiensten van Netflix Nederlands bijvoorbeeld ook Nederlandse films en series kijken. 

 

Disney+

Een nieuwer platform voor streamingdiensten dat ook veel populariteit aan het winnen is, is Disney+. Voorheen kon je soms nog films of series van Disney vinden op Netflix, maar nu zij een eigen platform hebben, zul je echt naar Disney+ moeten hiervoor. Je vindt de klassieke Disneyfilms uit de vorige eeuw op Disney+, maar ook de nieuwe animatiefilms. Daar blijft het niet bij. Ook de hele collectie van Marvel is te zien op Disney+ streamingdiensten, evenals National Geographic documentaires. Zelfs Pixar is onderdeel van Disney+. 

 

Videoland

Wie liever in Nederlandse sferen blijft, kan ook nog kiezen voor Videoland. De streamingdiensten van Videoland zijn niet exclusief Nederlands of Nederlandstalig, maar Videoland heeft waarschijnlijk wel het grootste aanbod aan Nederlandstalige films en series. Daarnaast hebben ze ook een ruim aanbod aan internationale films en series. Bovendien kun je via Videoland ook televisieprogramma’s van de commerciële Nederlandse zenders terugkijken of juist vooruit kijken. Behalve films en series van Nederlandse bodem, vind je ook Engelstalige klassiekers.

 

Prijzen
Meestal betaal je voor streamingdiensten iedere maand een bepaald bedrag, maar vaak is het ook een optie om een jaarlijks bedrag te betalen. Streamingdiensten beperken zich niet tot bovenstaande drie opties en het kan erg duur worden om alle abonnementen aan te schaffen. Overweeg daarom vooral het aanbod. De maandelijkse prijzen liggen voor de meeste streamingdiensten rond hetzelfde getal. Het is ook afhankelijk van op hoe veel schermen je tegelijkertijd wil kijken. Doorgaans kun je streamingdiensten op één apparaat tegelijk bekijken voor zo’n € 8 per maand. 
 

Beste Streamingdienst aanbiedingen van Juli 2024