Streamingdienst

Op zoek naar de ultieme binge-ervaring? Wij hebben de top 5 streamingdiensten voor je op een rij gezet, vergeleken op aanbod, gebruiksgemak en prijs. Ontdek jouw perfecte match!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Disney+
Disney+
Voordelen
Eenvoudig aanmelden. Eindeloos veel entertainment. Overal te streamen. Exclusieve Disney+ Originals. Lage maandelijkse kosten
Nadelen
De app laat niet altijd zien wat je gekeken hebt.
Waar te koop?
Tip: Beste keuze
Pathe Thuis
Pathe Thuis
Bekijk Prijs »

Pathe Thuis

Voordelen
Geen maandelijkse kosten. De nieuwste films. Kijken waar en wanneer het je uitkomt. Goede beeldkwaliteit. Gemakkelijk in gebruik.
Nadelen
Prijzig als je meerdere films kijkt en wilt kopen.
Waar te koop?
Amazon Prime Video
Amazon Prime Video
Bekijk Prijs »

Prime Video

Voordelen
Lage maandelijkse kosten. Uitgebreid aanbod met eigen content. Exclusieve video’s streamen. Extra voordeel voor games. Gratis bezorging als je gaat bestellen.
Nadelen
Niet al het aanbod is gratis.
Waar te koop?
Film1
Film1
Bekijk Prijs »

Prime Video

Voordelen
Ruim aanbod. Persoonlijke aanbevelingen. Kijk op ieder toestel. De beste films zonder reclames. Dagelijks nieuwe films.
Nadelen
Om gebruik te maken van Film 1 heb je een digitale televisie abonnement nodig.
Waar te koop?

Beste StreamingdienstKoopgids: Welke Streamingdienst is de beste koop van april 2024?

Streamingdiensten zijn services van een bepaalde aanbieder om films en series bijvoorbeeld te kijken. Je kunt streamingdiensten ook vinden voor bijvoorbeeld muziek, maar wij hebben het hier alleen over streamingdiensten voor films en series die beschikbaar zijn in Nederland. Je streamt de film of serie op het moment dat je deze wil kijken via het internet op je apparaat. Vaak kun je streamingdiensten behalve op je televisie, ook op je laptop, telefoon of tablet gebruiken. We vertellen je hieronder meer over een aantal streamingdiensten die je in Nederland kunt gebruiken.

Netflix

Netflix is misschien wel de meest bekende streamingdienst wereldwijd. In vrijwel ieder land kun je gebruik maken van de streamingdiensten van Netflix. Je vindt op Netflix een ruim aanbod aan films en series, waaronder een heleboel zogeheten Netflix originals. De meeste hiervan zijn geproduceerd vanuit Netflix zelf, hoewel een deel ook is overgekocht en ditzelfde stempel draagt. Netflix in Nederland is anders dan in een ander land, omdat het aanbod afhankelijk is van je locatie. Zo kun je met streamingdiensten van Netflix Nederlands bijvoorbeeld ook Nederlandse films en series kijken.

Disney+

Een nieuwer platform voor streamingdiensten dat ook veel populariteit aan het winnen is, is Disney+. Voorheen kon je soms nog films of series van Disney vinden op Netflix, maar nu zij een eigen platform hebben, zul je echt naar Disney+ moeten hiervoor. Je vindt de klassieke Disneyfilms uit de vorige eeuw op Disney+, maar ook de nieuwe animatiefilms. Daar blijft het niet bij. Ook de hele collectie van Marvel is te zien op Disney+ streamingdiensten, evenals National Geographic documentaires. Zelfs Pixar is onderdeel van Disney+.

Videoland

Wie liever in Nederlandse sferen blijft, kan ook nog kiezen voor Videoland. De streamingdiensten van Videoland zijn niet exclusief Nederlands of Nederlandstalig, maar Videoland heeft waarschijnlijk wel het grootste aanbod aan Nederlandstalige films en series. Daarnaast hebben ze ook een ruim aanbod aan internationale films en series. Bovendien kun je via Videoland ook televisieprogramma’s van de commerciële Nederlandse zenders terugkijken of juist vooruit kijken. Behalve films en series van Nederlandse bodem, vind je ook Engelstalige klassiekers.

Prijzen

Meestal betaal je voor streamingdiensten iedere maand een bepaald bedrag, maar vaak is het ook een optie om een jaarlijks bedrag te betalen. Streamingdiensten beperken zich niet tot bovenstaande drie opties en het kan erg duur worden om alle abonnementen aan te schaffen. Overweeg daarom vooral het aanbod. De maandelijkse prijzen liggen voor de meeste streamingdiensten rond hetzelfde getal. Het is ook afhankelijk van op hoe veel schermen je tegelijkertijd wil kijken. Doorgaans kun je streamingdiensten op één apparaat tegelijk bekijken voor zo’n € 8 per maand.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Streamingdienst

Wat is een streamingdienst en hoe werkt het?

Een streamingdienst is een online platform waarmee gebruikers media-inhoud, zoals muziek, films en tv-shows, direct via internet kunnen bekijken of beluisteren zonder de content te downloaden. De media wordt in realtime afgespeeld terwijl deze via het internet wordt verzonden.

Zijn streamingdiensten gratis?

Sommige streamingdiensten bieden gratis versies aan met advertenties, terwijl andere een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding vragen voor toegang zonder advertenties en met extra functies. Er zijn ook diensten die uitsluitend op abonnementen zijn gebaseerd zonder een gratis optie.

Kan ik content van een streamingdienst downloaden voor offline gebruik?

Veel streamingdiensten, zoals Spotify en Netflix, bieden gebruikers de mogelijkheid om content te downloaden en offline te bekijken of te beluisteren. De beschikbaarheid en regels voor offline gebruik kunnen echter variëren per dienst en abonnementstype.

Hoe verschilt de content op verschillende streamingdiensten?

Elke streamingdienst heeft vaak exclusieve deals en partnerschappen, wat betekent dat bepaalde shows, films of muziekalbums alleen beschikbaar kunnen zijn op één specifieke dienst. Het aanbod varieert ook per regio vanwege licentierechten.

Hebben streamingdiensten invloed op mijn internetdataverbruik?

Ja, streaming, vooral in hoge kwaliteit, kan veel data verbruiken. Als je een beperkte datalimiet hebt, is het raadzaam om de streamkwaliteit aan te passen of gebruik te maken van wifi in plaats van mobiele data.

Top 5 Beste kopen
Logo