Pizza Oven Buiten

Zin in authentieke pizza's vanuit je eigen tuin? Wij hebben de top 5 beste buitenpizza-ovens voor je vergeleken op kwaliteit, prestatie en prijs. Vind hier jouw ideale oven!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
MaxxGarden Pizza oven
MaxxGarden Pizza oven
Voordelen
Beschikt over een thermometer. Vierkante pizzasteen is inbegrepen. Gemakkelijk te verplaatsen. Gemaakt van metaal en heeft een zwarte coating. Je kan op diverse manieren stoken.
Nadelen
Er zit geen beschermhoes bij deze pizza oven voor in de wintermaanden.
BBGrill pizza oven Lorenzo
BBGrill pizza oven Lorenzo
Voordelen
Mooie zwarte look. Gemakkelijk verplaatsen dankzij de wieltjes. Met authentieke pizza oven. Beschikt over een schoorsteen. Multifunctioneel.
Nadelen
De handleiding van deze pizza oven is in het Frans.
Tip: Beste keuze
BEEK classico 70 pizza oven
BEEK classico 70 pizza oven
Voordelen
Extra brede deuropening. Je kan wel 30 pizza per uur maken. Binnen 90 seconden kun je al gaan bakken. De pizza oven weegt maar 45 kilo. De oven brand het beste op gedroogd hout.
Nadelen
De pizza oven heeft geen wieltjes.
Städler Made Pizza Outdoor Oven
Städler Made Pizza Outdoor Oven
Voordelen
Stoere uitstraling. Te gebruiken als haard en pizza oven. Gemaakt van stoer cortenstaal. De steen gebruik je niet alleen voor pizza, maar ook voor broden. De pizza oven is hout gestookt.
Nadelen
Alleen in elkaar zetten is lastig. Geen thermometer.
Fikki Outdoor Oven
Fikki Outdoor Oven
Voordelen
Gelijk te gebruiken bij afleveren. Gemaakt van staal en rvs. Thermometer inbegrepen. Duidelijke handleiding. Je kan de oven op meerdere manieren gebruiken.
Nadelen
Er zit geen hoes bij om de oven in te pakken.

Beste Pizza Oven BuitenKoopgids: Welke Pizza Oven Buiten is de beste koop van april 2024?

Wanneer de zon begint te schijnen, hebben veel mensen de neiging om zo veel mogelijk buiten te gaan eten. De barbecues komen overal tevoorschijn en steeds meer mensen zijn buiten. Als de zon niet schijnt, of zelfs als die wel schijnt, eten we ook bijna allemaal graag pizza. Deze twee dingen kun je gelukkig combineren met een pizza oven voor buiten. Een pizza oven voor buiten zet je gewoon in je tuin. Je kunt in je tuin je pizza klaarmaken en natuurlijk buiten genieten van je pizza. Het is ook mogelijk te kiezen voor een pizza oven voor buiten waar je ook nog in kunt grillen of barbecueën.

Multifunctionele steenoven voor buiten

Neem bijvoorbeeld de Ambiënta Pro. Deze steenoven voor buiten kan niet alleen gebruikt worden om pizza’s in af te bakken. Je kunt er ook brood in bakken of gewoon vlees. Dat maakt de pizza oven voor buiten ideaal voor het gehele jaar door, ook wanneer je misschien liever niet buiten zit te eten. Deze pizza oven voor buiten is koepelvormig en verkrijgbaar in verschillende formaten. Afhankelijk van de grootte verschilt de prijs ook voor deze pizza oven voor buiten. De prijzen liggen tussen de € 550 en € 850 wanneer er geen kortingen of acties gelden.

Opties voor je oven buiten

Er zijn veel meer soorten pizza ovens voor buiten te vinden. Een groot deel hiervan heeft een thermometer, zodat je je maaltijden goed in de gaten kunt houden. Andere opties die een pizza oven voor buiten kan hebben die je misschien bevallen zijn een deksel, een luchtrooster of een drukregelaar. Je kunt ook kijken naar pizza ovens voor buiten met een onderstel of op wielen. Het is aan jou of je liever op een vaste plek je pizza oven voor buiten plaatst of juist een wendbare variant kiest. Het hoeft geen steenoven te zijn om buiten te staan, een houtoven is ook een prima optie.

Waar te koop en welke prijs

Je vindt een pizza oven voor buiten gemakkelijk bij Bol.com. Het aanbod op deze webshop is groot genoeg om allerlei keuzes te kunnen maken. Hier worden merken zoals MaxxGarden, Jamie Oliver, Carawelda Classico en OneQ verkocht. Prijzen liggen tussen de € 175 en € 1600. Er zijn ook gespecialiseerde zaken die zich richten op buiten koken of zelfs op pizza ovens. Die laatste verkoopt dan gehele ingebouwde pizza ovens voor buiten voor prijzen die hoger liggen dan een kant-en-klare oven.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Pizza Oven Buiten

Wat is het voordeel van een pizzaoven voor buiten in vergelijking met een gewone oven?

Een pizzaoven voor buiten bereikt doorgaans veel hogere temperaturen dan een gewone keukenoven, wat zorgt voor een snelle baktijd en een krokante bodem zoals bij traditionele Italiaanse pizza’s. De hoge hitte en de specifieke baksteen of steenvloer geven de pizza ook een unieke, rokerige smaak.

Kan ik de pizzaoven alleen voor pizza’s gebruiken?

Nee, hoewel ze voornamelijk worden geassocieerd met het bakken van pizza’s, zijn veel pizzaovens voor buiten veelzijdig en kunnen ze worden gebruikt voor het bakken van brood, vlees, vis en andere gerechten die baat hebben bij hoge temperaturen en een rokerige smaak.

Hoe onderhoud ik mijn pizzaoven voor buiten?

Het is belangrijk om de pizzaoven na gebruik schoon te maken door as en voedselresten te verwijderen. Veel ovens hebben een schoorsteen die regelmatig moet worden gecontroleerd op blokkades. Als de oven van klei of een ander poreus materiaal is gemaakt, moet hij beschermd worden tegen directe regen om barsten te voorkomen.

Hoe lang duurt het voordat de pizzaoven op temperatuur is?

Dit hangt af van het type oven en de gebruikte brandstof, maar over het algemeen duurt het tussen de 15 en 45 minuten voordat de oven heet genoeg is om pizza’s te bakken. Sommige geavanceerdere modellen kunnen sneller opwarmen.

Welke brandstof moet ik gebruiken voor mijn pizzaoven?

Veel traditionele pizzaovens voor buiten werken op hout, wat de pizza een unieke rokerige smaak geeft. Er zijn echter ook modellen die werken op gas, pellets of elektriciteit. De keuze van brandstof hangt af van je persoonlijke voorkeur, de beschikbaarheid van brandstof en de specificaties van de oven.

Top 5 Beste kopen
Logo