Boxspring

Op zoek naar de ultieme slaapervaring? Wij hebben de top 5 beste boxsprings voor je vergeleken op comfort, design en prijs. Ontdek welke boxspring het beste bij jou past!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Boxspring Home 180
Boxspring Home 180
Bekijk Prijs »

Swiss Sense

Voordelen
Strakke en tijdloze uitstraling. Inclusief een luxe topper. Perfecte ondersteuning. Standaard voorzien van pocketvering in de boxen. Goede ligcomfort.
Nadelen
Deze boxspring is niet elektrisch verstelbaar.
Boxspring Ambra
Boxspring Ambra
Voordelen
Inclusief topper en verstelbaar hoofdbord. Matrassen zijn in dezelfde kleur gestoffeerd. Luxe uitstraling. Prima ondersteuning en goed ligcomfort. Af en toe stofzuigen voor goed onderhoud.
Nadelen
De montage van deze boxspring is niet inbegrepen.
Tip: Beste keuze
Emma Boxspringbed Deluxe
Emma Boxspringbed Deluxe
Voordelen
Als beste boxspring getest door de Consumentenbond in December 2021. Verbeterde slaapervaring en hoger comfort door de Bonellveren in het matras. Geleverd met elegant hoofdbord en buitenhoes.
Nadelen
Alleen verkrijgbaar in drie kleuren: lichtgrijs, donkergrijs en bruin.
Waar te koop?
Boxspring Colorado
Boxspring Colorado
Voordelen
Anti allergie. Matrassen met bonell binnen vering. Wordt compleet afgeleverd. Strakke uitstraling. Twee jaar garantie.
Nadelen
Top matras is maar 2 centimeter dik.
Pocketveren Boxspring Met Opbergruimte - Home Storage
Pocketveren Boxspring Met Opbergruimte - Home Storage
Bekijk Prijs »

Dekbed Discounter

Voordelen
7 zone pocketveren voor een goede ondersteuning. Het stevig hoofbord heeft knopen. Topper is te kiezen naar eigen wens. De boxspring heeft een luxueuze uitstraling. Optioneel nachtkastjes mee te bestellen.
Nadelen
De montage van deze boxspring is wat ingewikkelder dan die van een gemiddelde boxspring.

Beste boxspringKoopgids: Welke boxspring is de beste koop van april 2024?

Veel mensen kiezen voor boxsprings als ze een bed moeten kiezen voor de langere termijn. Een boxspring is vaak een wat groter bed met een stoffen afwerking en springveren in het omhulsel. In tegenstelling tot een lattenbodem met een matras, gaan dit soort bedden veel langer mee. Het nadeel is dat ze niet zo gemakkelijk uit elkaar gehaald kunnen worden, waardoor het een minder praktische keuze is voor een tijdelijke woning of een studentenkamer bijvoorbeeld. Bovendien is het voor kortere termijn vaak een te grote investering.

Met of zonder matras en waar te koop

Sommige boxsprings komen met matras en al en soms mag je zelf je matras erbij kiezen of moet je deze los van de boxspring nog gaan zoeken. Hoe dan ook is het prettig om zelf in de hand te hebben waar je precies op slaapt, de boxspring is vooral het onderstel waar je matras op komt te liggen. Je kunt boxsprings op verschillende plekken kopen. Natuurlijk kun je naar speciaalzaken voor bedden. Of je kunt bij bepaalde merken kijken naar boxsprings. Dit zijn vaak de duurdere boxsprings. Voor minder prijzige opties, kun je bijvoorbeeld ook kijken bij Leen Bakker, Ikea of Jysk.

Algemene woonwinkels en Auping

Dit zijn woonwinkels die zich richten op alles wat maar in je huis kan staan. Het aanbod is dan waarschijnlijk ook iets minder uitgebreid. Bij deze zaken kun je al een tweepersoons boxspring kopen vanaf € 250. Je vindt er ook eenpersoons-boxsprings voor minder dan € 200. Prijzen lopen hier al op tot een kleine € 2200. Bij Auping is dit bijvoorbeeld de minimale prijs. Daar kun je zelf bepalen welke serie boxspring je wil hebben en daarnaast bepalen de keuzes voor de kleur, het ontwerp van het hoofdbord en het formaat onder andere de precieze prijs.

Andere winkels en prijzen

Bij Swiss Sense of Goossens wonen kun je voor iets minder dan € 1000 al de goedkoopste boxspring vinden. Prijzen lopen bij deze winkels op tot richting de € 4000. Bij Beter Bed kun je terecht voor een aanbod dat alle prijzen van eerdergenoemde winkels passeert. De duurste optie die je kunt vinden is bijvoorbeeld € 4500. Hiervoor heb je wel een boxspring met matras in de grootste maat die ook nog elektrisch is. Een kleine € 400 betaal je voor de goedkoopste boxspring bij deze winkel. Deze is dan ook met 140 bij 200 het kleinste formaat voor een tweepersoons boxspring.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een boxspring

Wat is een boxspring precies?

Een boxspring is een bedbodem bestaande uit een houten of metalen frame omringd door een stoffen bekleding en bevat veren. Boven op de boxspring ligt meestal een matras, en soms een topmatras voor extra comfort. Samen vormen ze het boxspringbed.

Wat zijn de voordelen van een boxspring in vergelijking met andere bedtypes?

Boxsprings bieden vaak een hoger niveau van ondersteuning en comfort door de gecombineerde lagen van de veren in de boxspring en het matras. Ze hebben ook een luxueuze uitstraling en zijn vaak hoger dan traditionele bedframes, wat het in- en uitstappen vergemakkelijkt. Bovendien zorgt de open structuur van de veren voor goede ventilatie.

Heb ik een speciaal matras nodig voor mijn boxspring?

In principe kun je elk type matras op een boxspring leggen. Echter, sommige matrassen kunnen beter samenwerken met de vering van een boxspring om optimaal comfort en ondersteuning te bieden. Het is altijd raadzaam om advies te vragen bij de aankoop om een goede combinatie van boxspring en matras te kiezen.

Hoe onderhoud ik mijn boxspring?

Het is goed om je boxspring regelmatig te stofzuigen om stof en allergenen te verwijderen. Draai en keer het matras regelmatig om slijtage gelijkmatig te verdelen en de levensduur te verlengen. Verwijder vlekken onmiddellijk volgens de instructies van de fabrikant en lucht het bed regelmatig om vocht en geurtjes te verwijderen.

Is een boxspring geschikt voor mensen met rugklachten?

Veel mensen met rugklachten vinden verlichting met een boxspring vanwege de ondersteunende aard en de mogelijkheid om de hardheid van het matras aan te passen. Het is echter essentieel om een boxspring en matras te kiezen die voldoende ondersteuning en comfort biedt, afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren.

Top 5 Beste kopen
Logo