Boxspring
Bijgewerkt: Juni 2023

Boxspring

Boxspring

Veel mensen kiezen voor boxsprings als ze een bed moeten kiezen voor de langere termijn. Een boxspring is vaak een wat groter bed met een stoffen afwerking en springveren in het omhulsel. In tegenstelling tot een lattenbodem met een matras, gaan dit soort bedden veel langer mee. Het nadeel is dat ze niet zo gemakkelijk uit elkaar gehaald kunnen worden, waardoor het een minder praktische keuze is voor een tijdelijke woning of een studentenkamer bijvoorbeeld. Bovendien is het voor kortere termijn vaak een te grote investering. 

 

Met of zonder matras en waar te koop

Sommige boxsprings komen met matras en al en soms mag je zelf je matras erbij kiezen of moet je deze los van de boxspring nog gaan zoeken. Hoe dan ook is het prettig om zelf in de hand te hebben waar je precies op slaapt, de boxspring is vooral het onderstel waar je matras op komt te liggen. Je kunt boxsprings op verschillende plekken kopen. Natuurlijk kun je naar speciaalzaken voor bedden. Of je kunt bij bepaalde merken kijken naar boxsprings. Dit zijn vaak de duurdere boxsprings. Voor minder prijzige opties, kun je bijvoorbeeld ook kijken bij Leen Bakker, Ikea of Jysk. 

 

Algemene woonwinkels en Auping

Dit zijn woonwinkels die zich richten op alles wat maar in je huis kan staan. Het aanbod is dan waarschijnlijk ook iets minder uitgebreid. Bij deze zaken kun je al een tweepersoons boxspring kopen vanaf € 250. Je vindt er ook eenpersoons-boxsprings voor minder dan € 200. Prijzen lopen hier al op tot een kleine € 2200. Bij Auping is dit bijvoorbeeld de minimale prijs. Daar kun je zelf bepalen welke serie boxspring je wil hebben en daarnaast bepalen de keuzes voor de kleur, het ontwerp van het hoofdbord en het formaat onder andere de precieze prijs. 

 

Andere winkels en prijzen

Bij Swiss Sense of Goossens wonen kun je voor iets minder dan € 1000 al de goedkoopste boxspring vinden. Prijzen lopen bij deze winkels op tot richting de € 4000. Bij Beter Bed kun je terecht voor een aanbod dat alle prijzen van eerdergenoemde winkels passeert. De duurste optie die je kunt vinden is bijvoorbeeld € 4500. Hiervoor heb je wel een boxspring met matras in de grootste maat die ook nog elektrisch is. Een kleine € 400 betaal je voor de goedkoopste boxspring bij deze winkel. Deze is dan ook met 140 bij 200 het kleinste formaat voor een tweepersoons boxspring. 

Beste Boxspring aanbiedingen van Juni 2023