Daglichtlamp

Op zoek naar een daglichtlamp die echt het verschil maakt? Wij hebben de top 5 daglichtlampen geëvalueerd op lichtkwaliteit, gebruiksgemak en prijs.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Beurer tl30 daglichtlamp
Beurer tl30 daglichtlamp
Voordelen
Compact. Dun. Flakkervrij. UV- vrij. Zowel horizontaal als verticaal te gebruiken.
Nadelen
Deze daglichtlamp is niet draadloos te gebruiken.
Beactiff daglichtlamp
Beactiff daglichtlamp
Voordelen
Compact. Makkelijk weg te zetten. Snel aan te zetten. Geeft veel licht af. Natuurlijk licht.
Nadelen
Deze daglichtlamp heeft geen afstandsbediening.
Tip: Beste keuze
Medisana lt 460 daglichtlamp
Medisana lt 460 daglichtlamp
Voordelen
2 licht intensiteiten. Horizontaal en verticaal te gebruiken. Inclusief opbergetui. Éénknops bediening.
Nadelen
Deze daglichtlamp is niet verstelbaar.
Liroma daglichtlamp
Liroma daglichtlamp
Voordelen
Met opbergtas. Automatisch uitschakelen. Met timer. Stijlvol design. Touchscreen. 6 helderstanden. 3 kleuren. UV- vrij. Flikkervrij. Simulatie van daglicht.
Nadelen
Het snoer van deze daglichtlamp had iets langer mogen zijn.
Medisana DG 100 Daglichtbril
Medisana DG 100 Daglichtbril
Voordelen
Fitter voelen. Energieker voelen. Groot draagcomfort. Tegen een winterdip, jetlag, voorjaarsvermoeidheid, zwangerschapsvermoeidheid en vermoeidheid bij werken.
Nadelen
Niet verstelbaar in de hoogte. Niet te bedienen via een app. Geen timer.

Beste DaglichtlampKoopgids: Welke Daglichtlamp is de beste koop van april 2024?

Een daglichtlamp is, zoals de naam al doet vermoeden, een lamp die daglicht geeft. Daglicht is iets anders dan warm licht of wit licht. Warm licht is sfeervol, maar vaak niet heel praktisch als je probeert te lezen of schrijven bijvoorbeeld. Wit licht daarentegen maakt je werk dan wel goed zichtbaar, maar vinden de meeste mensen helemaal niet fijn. Wit licht zie je vaak in tl-buizen en op kantoren. Het geeft een ruimte een soort kille, heldere gloed. Een daglichtlamp geeft dus eigenlijk licht in de perfecte middenweg van deze twee: helder genoeg om bij te werken, maar niet klinisch wit.

Bij winterdips en -depressies

Een daglichtlamp geeft dus prettig licht, maar er worden ook andere voordelen aangekaart als het gaat om daglichtlampen. Zo zou het bijvoorbeeld helpen bij winterdips of winterdepressies. Als je een half uur per dag achter een daglichtlamp gaat zitten, heb je minder last van somberheid in de donkere winterdagen. Of dat is het idee ervan. Veel mensen hebben last van winterdepressies door de donkere dagen. Een daglichtlamp kan dan het licht dat je eigenlijk mist nabootsen. Op die manier kom je dan dus de winter door zonder je geheel somber te voelen.

Bij slaapproblemen

Daarnaast wordt een daglichtlamp gebruikt bij slaapproblemen. Voornamelijk wanneer die opspelen in donkere tijden. Het opstaan in het donker is voor veel mensen een stuk moeilijker dan wanneer de zon al opkomt of op is. Met een daglichtlamp kun je dit idee ook nabootsen. Het gevoel van daglicht in je ochtend zorgt er dan voor dat je prettiger opstaat dan wanneer het buiten donker is en je kunstmatig licht aanzet in je huis. Ook met een jetlag kan een daglichtlamp uitkomst bieden. Hierbij werkt het idee van de daglichtlamp hetzelfde als bij slaapproblemen.

Waar te koop en welke prijzen

Er zijn verschillende daglichtlampen. Bijvoorbeeld met wit of met blauw licht. Over het algemeen hebben ze een soort model als een tafelspiegel. Ze zijn echt bedoeld om op je gezicht te schijnen om het gewenste effect te bereiken. Beuer, Medisana en Lumie zijn merken waarvan je een daglichtlamp kunt kopen. Prijzen liggen ongeveer tussen de € 20 en € 250 voor een daglichtlamp. Je kunt ze onder andere kopen bij Coolblue en Bol.com. Andere webshops en winkels bieden ook een assortiment aan daglichtlampen. Het assortiment zal bij deze vaak minder uitgebreid zijn dan dat van Coolblue of Bol.com.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Daglichtlamp

Wat is een daglichtlamp?

Een daglichtlamp is een speciale lamp die licht produceert dat het natuurlijke daglicht nabootst. Het wordt vaak gebruikt om seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) en andere vormen van depressie of stemmingsstoornissen te behandelen. Deze lampen bieden een veel helderder licht dan standaard huishoudelijke lampen.

Hoe werkt een daglichtlamp?

Daglichtlampen geven een helderder, vaak blauwer licht af dat het natuurlijke zonlicht nabootst. Dit soort licht beïnvloedt chemische stoffen in de hersenen die stemming en slaap reguleren, waardoor mensen zich alerter en energieker kunnen voelen.

Hoe lang moet ik elke dag voor een daglichtlamp zitten?

De aanbevolen blootstelling varieert, maar veel mensen vinden baat bij 20 tot 30 minuten per dag. Het is het beste om ’s ochtends voor de lamp te zitten. Raadpleeg echter altijd een zorgverlener voordat je een behandeling met een daglichtlamp begint.

Zijn daglichtlampen hetzelfde als UV-lampen of zonnelampen?

Nee, daglichtlampen zijn niet hetzelfde als UV-lampen. Ze zijn specifiek ontworpen om UV-stralen te minimaliseren en mogen geen significant UV-licht afgeven. UV-licht kan schadelijk zijn voor de huid en ogen.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van een daglichtlamp?

Hoewel daglichtlampen voor de meeste mensen veilig zijn, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren zoals oogirritatie, hoofdpijn, of slapeloosheid. Het is essentieel om de instructies te volgen en, indien nodig, een zorgverlener te raadplegen.

Top 5 Beste kopen
Logo