Thule Fietskar

Op zoek naar de beste Thule fietskar? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek welke Thule fietskar perfect bij jouw behoeften past.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Thule Coaster 2 XT Fietskar Premium Black 2021
Thule Coaster 2 XT Fietskar Premium Black 2021
Voordelen
De zitplaatsen zijn comfortabel. Eenvoudig op te vouwen. Beschikt over een stevige bevestiging. Heeft een extra grote opbergruimte. Maximaal belastbaar gewicht is 45 kilogram.
Nadelen
Niet in een andere coole kleur verkrijgbaar.
Thule Chariot Sport 1 – Fietskar
Thule Chariot Sport 1 – Fietskar
Voordelen
Compact en gemakkelijk op te bergen. Beschikt over een volledig gevoerd zitje. Heeft een achterlicht, zodat je altijd zichtbaar bent. De zonneschermen zijn afneembaar. Voorzien van een dubbele beveiliging.
Nadelen
De maximale draagcapaciteit is 34 kilo.
Tip: Beste keuze
Thule fietskar chariot lite 2
Thule fietskar chariot lite 2
Voordelen
De fietskar is multifunctioneel. Eenvoudig en compact opbergen. Beschikt over een ergonomisch verstelbaar duwbeugel. De veiligheid en de zichtbaarheid worden gewaarborgd, dankzij het achterlicht. Doordat de ventilatieopeningen verstelbaar zijn wordt de luchtstroom verbetert.
Nadelen
Extra gadgets moet zelf aanschaffen en worden niet meegeleverd.
Thule Chariot Sport 2 – Fietskar
Thule Chariot Sport 2 – Fietskar
Voordelen
Beschikt over bescherming tegen de zon en de regen. Heeft een verstelbare duwbeugel. Beter zichtbaar, dankzij het achterlicht. Heeft een XXL opbergruimte die kan worden opgeborgen. De ventilatieopeningen zijn eenvoudig in te stellen.
Nadelen
De fietskar is best prijzig in aanschaf, maar je hebt wel waar voor je geld.
Thule fietskar chariot lite 1
Thule fietskar chariot lite 1
Voordelen
Je kunt de fietskar gemakkelijk en snel ombouwen. Heeft een mooie hippe uitstraling. Beschikt over een 5 puntsgordel, zodat jij de kinderen veilig kunt vervoeren. De fietskar is licht van gewicht. Je kunt 2 kindjes vervoeren in de fietskar.
Nadelen
Niet verkrijgbaar in andere hippe kleuren.

Beste Thule FietskarKoopgids: Welke Thule Fietskar is de beste koop van februari 2024?

Het Zweedse outdoor- en sportbedrijf Thule denkt aan vrijwel alles dat te maken kan hebben met activiteiten buiten doen, zelfs al gaat het om zaken als gewoon je kinderen van en naar school brengen. De Thule fietskar is hiervan een goed voorbeeld. Deze karren maak je vast aan de fiets, waardoor je je kind mee kunt nemen tijdens het fietsen zonder dat je rekening hoeft te houden met of deze in een kinderzitje of op de bagagedrager past dan wel veilig zit. Met de Thule fietskar kan je kind op een comfortabele manier zitten in een eigen karretje, alsof deze in het zijspan van een motor zit, maar dan een stuk veiliger en comfortabeler.

Het gebruik

Thule fietskarren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Hierdoor kunnen ze ook op verschillende manieren gebruikt worden. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de fiets kunnen deze fietskarren bevestigd worden, afhankelijk van wat je zelf fijner vindt of vertrouwder aanvoelt. Daarnaast is Thule erop gericht dat het meenemen van je kind geen ballast zou moeten zijn, waardoor de Thule fietskar zelfs los van de fiets te gebruiken is tijdens bijvoorbeeld het sporten. Dit is met name bij de Thule Chariot Sport, waarbij de fietskar ook gebruikt kan worden tijdens het hardlopen, wielrennen en er zijn zelfs modellen geschikt voor tijdens het skiën tijdens de wintersportvakantie.

Mag mijn kind erin?

De Thule fietskarren zijn geschikt voor kinderen van uiteenlopende leeftijden. Tot en met de leeftijd dat je kind zelfstandig kan fietsen is het geschikt om in de fietskar te zitten. Daarbij kun je zelfs twee kinderen tegelijk in de fietskar laten zitten zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Waar wel op gelet moet worden is het gezamenlijke gewicht. De Thule fietskar is met name geschikt voor een lichaamsgewicht van onder de 22 kg per kind.

De modellen

Thule heeft meerdere modellen en series fietskarren. De bekendste serie is de Thule Chariot, welke weer is onderverdeeld in Chariot Sport, Chariot Cross, Chariot Cab en Chariot Lite. Daarnaast is er ook de Thule Coaster serie, welke ook te gebruiken is als gewone kinderwagen. Welk model voor jou het meest geschikt is hangt af van waar je met de fietskar naartoe wilt gaan.

De prijs en waar te koop

Je kunt de Thule fietskar bestellen via de website van Thule zelf, maar ook via (online) winkels die gericht zijn op babyproducten, beweging, outdoor en fietsaccessoires kun je de fietskar bestellen. Qua prijs is de Thule Coaster XT het voordeligst. Deze kan al besteld worden voor net iets meer dan 500 euro. Voor de Chariot series ben je meestal rond de 1100 euro kwijt. Een andere goede optie is om websites als Marktplaats in de gaten te houden, omdat mensen waarvan het kind de fietskar uit is gegroeid deze vaak tweedehands (en goedkoper) doorverkopen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Thule Fietskar

Wat is het maximale gewicht dat een Thule fietskar kan dragen?

De meeste Thule fietskarren hebben een maximale draagcapaciteit van 45 kilogram.

Kan ik een Thule fietskar bevestigen aan elke fiets?

Thule fietskarren zijn ontworpen om te passen op de meeste fietsen, maar het is altijd raadzaam om de compatibiliteit te controleren voordat je er een aanschaft.

Zijn Thule fietskarren geschikt voor off-road terrein?

Ja, Thule fietskarren zijn ontworpen om stabiel en wendbaar te zijn, zelfs op ruw terrein. Ze zijn voorzien van schokabsorberende veringssystemen en sterke wielen om een soepele rit te garanderen.

Kan ik mijn Thule fietskar ook gebruiken als wandelwagen?

Ja, veel Thule fietskarren zijn voorzien van een conversiekit waarmee je ze kunt ombouwen tot wandelwagens. Dit maakt ze veelzijdig en handig voor gebruik in verschillende situaties.

Zijn Thule fietskarren inklapbaar voor gemakkelijk opbergen?

Ja, de meeste Thule fietskarren zijn inklapbaar, waardoor ze compact kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit maakt het handig om ze mee te nemen tijdens reizen of om ze op te bergen in kleine ruimtes.

Top 5 Beste kopen
Logo