Thule Fietskar
Bijgewerkt: Juli 2024

Thule Fietskar

Thule Fietskar

Het Zweedse outdoor- en sportbedrijf Thule denkt aan vrijwel alles dat te maken kan hebben met activiteiten buiten doen, zelfs al gaat het om zaken als gewoon je kinderen van en naar school brengen. De Thule fietskar is hiervan een goed voorbeeld. Deze karren maak je vast aan de fiets, waardoor je je kind mee kunt nemen tijdens het fietsen zonder dat je rekening hoeft te houden met of deze in een kinderzitje of op de bagagedrager past dan wel veilig zit. Met de Thule fietskar kan je kind op een comfortabele manier zitten in een eigen karretje, alsof deze in het zijspan van een motor zit, maar dan een stuk veiliger en comfortabeler.

 

Het gebruik

Thule fietskarren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Hierdoor kunnen ze ook op verschillende manieren gebruikt worden. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de fiets kunnen deze fietskarren bevestigd worden, afhankelijk van wat je zelf fijner vindt of vertrouwder aanvoelt. Daarnaast is Thule erop gericht dat het meenemen van je kind geen ballast zou moeten zijn, waardoor de Thule fietskar zelfs los van de fiets te gebruiken is tijdens bijvoorbeeld het sporten. Dit is met name bij de Thule Chariot Sport, waarbij de fietskar ook gebruikt kan worden tijdens het hardlopen, wielrennen en er zijn zelfs modellen geschikt voor tijdens het skiën tijdens de wintersportvakantie.

 

Mag mijn kind erin?>

De Thule fietskarren zijn geschikt voor kinderen van uiteenlopende leeftijden. Tot en met de leeftijd dat je kind zelfstandig kan fietsen is het geschikt om in de fietskar te zitten. Daarbij kun je zelfs twee kinderen tegelijk in de fietskar laten zitten zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Waar wel op gelet moet worden is het gezamenlijke gewicht. De Thule fietskar is met name geschikt voor een lichaamsgewicht van onder de 22 kg per kind.

 

De modellen

Thule heeft meerdere modellen en series fietskarren. De bekendste serie is de Thule Chariot, welke weer is onderverdeeld in Chariot Sport, Chariot Cross, Chariot Cab en Chariot Lite. Daarnaast is er ook de Thule Coaster serie, welke ook te gebruiken is als gewone kinderwagen. Welk model voor jou het meest geschikt is hangt af van waar je met de fietskar naartoe wilt gaan.

 

De prijs en waar te koop

Je kunt de Thule fietskar bestellen via de website van Thule zelf, maar ook via (online) winkels die gericht zijn op babyproducten, beweging, outdoor en fietsaccessoires kun je de fietskar bestellen. Qua prijs is de Thule Coaster XT het voordeligst. Deze kan al besteld worden voor net iets meer dan 500 euro. Voor de Chariot series ben je meestal rond de 1100 euro kwijt. Een andere goede optie is om websites als Marktplaats in de gaten te houden, omdat mensen waarvan het kind de fietskar uit is gegroeid deze vaak tweedehands (en goedkoper) doorverkopen.

Beste Thule fietskar aanbiedingen van Juli 2024