Biohort Tuinhuis
Bijgewerkt: Juni 2024

Biohort Tuinhuis

Biohort Tuinhuis

Om spullen in je tuin op te kunnen slaan is een Biohort tuinhuis erg geschikt. Biohort is een van origine Oostenrijkse aanbieder van artikelen geschikt voor tuinieren en buiten zijn, wat ook prima kan in het land van herkomst. Doordat ze in Oostenrijk grote landschappen hebben en te maken kunnen krijgen met verschillende weersomstandigheden hebben ze bij Biohort tuinhuizen gemaakt die geschikt zijn om veel artikelen veilig en stevig in op te kunnen slaan. Als deze tuinhuizen dan goed geschikt zijn in de bergen, dan kunnen ze ook goed gebruikt worden voor in je eigen achtertuin.

 

Het materiaal

Biohort werkt vooral met staal, metaal en rvs. Dit komt omdat deze materiaal goed stevig zijn, amper onderhoud nodig hebben, bescherming bieden tegen zwaar noodweer en ook vrijwel nooit overgeschilderd hoeven te worden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten tuinhuizen. Biohort heeft tuinhuizen in verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder de standaard stalen gloed en een meer natuurlijk donkergroen. De platen zijn daarbij verzinkt in polyamide, waardoor ze beter bestand zijn tegen brand en goedgekeurd zijn door de veiligheidsautoriteit.

 

De opslag

Iedere tuin heeft een andere oppervlak, waardoor het Biohort tuinhuis wel moet passen bij het tuinoppervlak. Zo wil je geen te groot tuinhuis dat alle ruimte in de tuin opslokt, maar wel een tuin dat geschikt is om al je spullen in kwijt te kunnen. Daarom zijn er van deze soort tuinhuizen meerdere maten beschikbaar. Een goed voorbeeld is het tuinhuis Europa, welke negen verschillende groottes kan hebben. De kleinste variant is 172 cm breed en 84 cm diep, terwijl de grootste maat op kan lopen tot wel 3,16 meter breed en 3 meter diep.

 

De modellen

Zoals bij de maten al te merken is, verkoopt Biohort tuinhuizen van verschillende soorten en maten. Hier komt bij dat niet ieder tuinhuis er hetzelfde uitziet. Biohort heeft verschillende modellen op basis van wat jij het beste bij je tuin vindt passen. We hebben het al over het model Europa gehad, maar verder heb je ook de modellen Avantgarde, Casanova, Highline en Panorama. Het grootste verschil hierin is de lichtinval. Het model Europa is volledig gesloten, zoals een standaard berging, terwijl bij het model Panorama de gehele bovenkant van de berging licht toelaat. Ook zijn er verschillen in of het tuinhuis een plat of een puntig dak heeft, of er wel of niet een overkapping op zit en of je een enkele of een dubbele deur hebt.

 

De prijs en waar te koop

Bij verschillende Biohort tuinhuizen horen natuurlijk verschillende prijzen. Deze prijzen zijn vanaf dit bedrag, omdat de prijs op kan lopen naarmate je meer oppervlak wil hebben. Qua modellen is de Europa het goedkoopst. Hier begint de prijs vanaf 740 euro. De prijs van de Casanova is het hoogst, mede vanwege het extra grote oppervlak. Deze kan tussen de 3 bij 2 meter en 6 bij 4 meter groot zijn en kost dan minimaal 8000 euro. De Biohort tuinhuizen zijn verkrijgbaar via de webshop van Biohort zelf, maar mocht je de tuinhuizen eerst ergens in het echt willen zien, dan kun je ook terecht bij tuincentra en bouwmarkten, zoals Praxis, Gamma en Azalp.

Beste Biohort Tuinhuis aanbiedingen van Juni 2024