Thuistap

Op zoek naar de beste thuistap? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek de perfecte thuistap voor het perfecte biertje bij jou thuis. Proost!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
H.Koenig BW1778 - Biertap - 5 liter
H.Koenig BW1778 - Biertap - 5 liter
Voordelen
Geschikt voor alles soorten universele biervaten. Beschikt over een mooie roestvrijstalen behuizing. Er zit een koelsysteem binnenin de biertap. De biertap beschikt over een antislip basis. Heeft een afneembare afvalcontainer.
Nadelen
Eenmalige aanschafprijs is een beetje hoog.
Krups – The Sub Classic Black Edition – Biertap
Krups – The Sub Classic Black Edition – Biertap
Voordelen
De biertap is vervaardigd uit geanodiseerd aluminium. De biertap heeft antislipvoetjes, zodat hij stabiel blijft staan. Het bier is wel tot 15 dagen houdbaar in de tap. Eenvoudig op te bergen dankzij zijn compacte formaat. Je kunt per keer ongeveer 8 glazen bier tappen.
Nadelen
De biertap slaat niet vanzelf af.
Tip: Beste keuze
Krups bierbrouwer Beertender - VB700E00
Krups bierbrouwer Beertender - VB700E00
Voordelen
De biertap heeft een mooie luxe uitstraling. Je kunt wel 5 liter bier per keer houden. Alle universele biervaten kunnen worden aangesloten. Je kunt via de display de temperatuur en inhoud aflezen.
Nadelen
Best prijzig in aanschaf.
The sub compact
The sub compact
Voordelen
Goede prijs en kwaliteit verhouding. De tap heeft een bijzondere en mooie uitstraling. Je kunt de tap eenvoudig reinigen. Beschikt over een unieke koeltechnologie. Met deze tap heb je altijd het perfect getapte biertje.
Nadelen
Niet geschikt voor biervaten groter dan 2 liter.
Blade biertap
Blade biertap
Voordelen
Eenvoudige installatie. Eenvoudig in gebruik. Je kunt de tap overal mee naar toe nemen, dankzij het formaat. Je bent geen ander apparatuur nodig bij het gebruik van de tap. Gemakkelijk schoon te maken.
Nadelen
Minder geschikt voor mensen die niet vaak bier drinken.

Beste ThuistapKoopgids: Welke Thuistap is de beste koop van april 2024?

Een getapt biertje smaakt toch altijd net even wat lekkerder, maar niet altijd is het café open om een drankje te halen of heb je zin om de deur uit te gaan. Daarom zijn er steeds meer thuistaps op de markt, waarmee je thuis zelf een biertje kunt tappen. Deze thuistaps hebben een eigen fust en het typische tapkraantje dat op dezelfde manier gebruikt kan worden als in de horeca. Daarbij blijft het bier ook lekker koud in de koelende fust van de thuistap. De thuistaps zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, maar wel altijd geschikt om eenvoudig ergens neer te kunnen zetten en overal in huis of op locatie een biertje te kunnen tappen.

De fust

Het belangrijkste onderdeel van de thuistap is natuurlijk de fust. Hier gaat het bier in dat je dan uit de thuistap kunt tappen en blijft het lekker koud totdat je een glas pakt. Bij thuistaps kan deze fust in grootte verschillen, tussen de 2 en 8 liter. Nadat de fust dan leeg is, kan deze wel weer eenvoudig vervangen worden. Welk formaat fust je nodig kunt hebben hangt af van waarvoor je de thuistap wilt gebruiken. Mocht je deze slechts op bepaalde momenten gebruiken voor een klein gezelschap, dan is de kleine fust meer geschikt om het bier in de fust niet dood te laten slaan. Daarnaast is een kleine fust handig als je wilt variëren met verschillende biersoorten. Wanneer de ene soort bier dan op is, kan een volgende variant worden aangebroken of wanneer je even zin hebt in iets anders is dit zo geregeld. Mocht je de fust willen gebruiken voor grotere thuisfeestjes of verjaardagen, dan kan een grote fust meer uitkomst bieden.

Het soort bier

De fusten voor de thuistaps worden speciaal gemaakt zodat deze ook geschikt zijn voor de tap. Verschillende biermerken hebben daarom al een assortiment aan thuistapfusten op de markt gebracht, die geschikt kunnen zijn voor jouw thuistap. Welk soort bier je met de thuistap kunt drinken is afhankelijk van het merk thuistap dat je hebt. Bekende aanbieders van thuistaps zijn H. Koenig, BLADE, Perfect Draft, Krups en The Sub. Merken zoals Heineken, Amstel, Hertog Jan en Edelweiss zijn over het algemeen op alle soorten thuistaps beschikbaar, maar voor speciaalbiertjes kun je vaak beter even kijken of jouw thuistap hiervoor geschikt is. Perfect Draft is een goed voorbeeld van een merk geschikt voor thuistaps. Ook meer trendy biersoorten zoals Desperados kun je steeds meer in thuistaps vinden, maar ook deze is weer afhankelijk van welke thuistap je hebt.

De houdbaarheid

Tapbier blijft minder lang goed als de fust is aangebroken. Toch kan het bier lang genoeg houdbaar blijven om niet de halve fust weg te hoeven gooien. Kleine fusten blijven meestal tot 15 dagen goed, terwijl grotere fusten vaak 30 dagen goed blijven. Ook dit is een overweging die je moet betrekken bij het kiezen van de juiste thuistap.

De prijs en waar te koop

Thuistaps zijn verkrijgbaar bij verschillende (web-) winkels, zowel gespecialiseerd in bier zoals Beerwulf en Drankgigant.nl als overkoepelende winkels als Bol.com en Alternate. Voor een volledige thuistap moet je denken aan een prijs tussen de 90 euro voor persoonlijk gebruik en 1500 euro als je geregeld voor mensen achter de bar staat. De fusten zelf zijn gewoon verkrijgbaar in supermarkten als Albert Heijn en Jumbo. Een fust Hertog Jan van 6 liter kan dan al besteld worden vanaf 16 euro.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Thuistap

Wat is een thuistap?

Een thuistap is een apparaat dat speciaal is ontworpen om bier te tappen en te serveren in de comfort van je eigen huis. Het stelt je in staat om bier van de tap te hebben zonder naar een café of restaurant te hoeven gaan.

Hoe werkt een thuistap?

Een thuistap werkt op basis van een koelsysteem dat het bier op de juiste temperatuur houdt. Het apparaat is voorzien van een tapkraan en een koolzuurcilinder. Door de tapkraan open te draaien, wordt het bier onder druk door de leidingen geleid en in het glas getapt.

Kan ik elk type bier tappen met een thuistap?

Ja, de meeste thuistaps zijn ontworpen om verschillende soorten bier te tappen. Je kunt vaak kiezen uit een breed scala aan bieren, waaronder pils, witbier, IPA en nog veel meer. Het is belangrijk om te controleren of het specifieke model dat je wilt kopen compatibel is met het soort bier dat je wilt tappen.

Moet ik speciale vaatjes of fusten kopen voor mijn thuistap?

Ja, de meeste thuistaps werken met speciale vaatjes of fusten die specifiek zijn ontworpen voor thuisgebruik. Deze vaatjes bevatten meestal een bepaalde hoeveelheid bier en zijn voorzien van een aansluiting die past op de tapkraan van de thuistap. Het is belangrijk om te controleren welke vaatjes compatibel zijn met de thuistap die je hebt of wilt kopen.

Is een thuistap moeilijk schoon te maken?

Het schoonmaken van een thuistap kan enige tijd en moeite kosten, maar het is over het algemeen niet te moeilijk. De meeste thuistaps worden geleverd met reinigingsinstructies en sommige hebben zelfs een automatisch reinigingsprogramma. Het is belangrijk om regelmatig je thuistap schoon te maken om ervoor te zorgen dat het bier altijd vers en smakelijk blijft.

Top 5 Beste kopen
Logo