Terrasmarkies
Bijgewerkt: Maart 2023

Terrasmarkies

Terrasmarkies

De afgelopen jaren duikt de terrasmarkies steeds vaker bij consumenten op. Bij een horecagelegenheid wordt dit systeem om de klanten tegen de zon te beschermen al veel langer gebruikt. Een terrasmarkies is een soort zonwering. De naam is waarschijnlijk afkomstig van de fraaie markiezen van doek, die vroeger aan woningen werden gemonteerd. De markiezen hadden een soort harmonica systeem, waardoor ze automatisch netjes werden opgevouwen als de markiezen werden opgetrokken. De moderne terrasmarkies die veel in de horeca wordt gebruikt wordt meestal met een motor opgetrokken tot aan de gevel van het pand. Het doek is dan niet meer te zien.

Constructie Terrasmarkies

Voor een grote terrasmarkies bij een horecagelegenheid moet een zware constructie worden neergezet. Die bestaat vaak uit metalen of houten palen, waar een raamwerk op is gelegd. Bovenop het raamwerk zit een glijsysteem, waarover het doek naar beneden en naar boven kan glijden. Deze soorten terrasmarkies kunnen een groot oppervlak van schaduw voorzien. De klanten van de horecavoorziening of het restaurant zitten niet meer in de zon. Ze blijven dan langer op het terras zitten en zullen waarschijnlijk meer consumpties nemen. Een terrasmarkies kan ook uitnodigend zijn, omdat het onder het doek bij warme dagen aangenaam vertoeven is.

Terrasmarkies voor particulieren

In grote tuinen van particulieren wordt ook steeds vaker gekozen voor een terrasmarkies. Het gaat dan vaak om doeken met een oppervlak van ongeveer 3 x 3 meter. Het doek wordt vaak op een staander gezet, die in veel gevallen niet in de grond is verankerd. Dat is meteen het probleem van de doe-het-zelf terrasmarkies voor particulieren. Als het flink gaat waaien of regenen, terwijl de bewoners niet thuis zijn, kan zo’n kleine terrasmarkies gemakkelijk kapot gaan of omwaaien. Er kan dan veel schade ontstaan. Een terrasmarkies voor particulieren moet eigenlijk op dezelfde wijze worden gebruikt als een zonnescherm. Bij een slechte weersverwachting moet hij worden ingeklapt.

Waar is een terrasmarkies te koop?

Een terrasmarkies die die door consumenten zelf kan worden gemonteerd is verkrijgbaar bij de bouwmarkt en bij sommige speciaalzaken voor tuinmeubilair. Uiteraard zijn deze producten ook in de webshops van deze bedrijven te bestellen. Wie op zoek is naar een professionele kwaliteit zal daar aanzienlijk meer geld voor moeten neertellen. Een goede kwaliteit terrasmarkies wordt door de werknemers van de leverancier gemonteerd. Daarvoor worden metalen of houten palen gebruikt, die met beton in de bodem worden verankerd. Je krijgt dan een degelijke terrasmarkies, die bestand is tegen nagenoeg alle weersomstandigheden.

Beste Terrasmarkies aanbiedingen van Maart 2023