Terrasmarkies

Op zoek naar de beste terrasmarkies? Vergelijk hier de top 5 terrasmarkies voor optimale bescherming en stijlvolle uitstraling. Ontdek nu!
Terrasmarkies
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Le Sud - paviljoen Bergerac - antraciet - 300x400x232 cm
Le Sud - paviljoen Bergerac - antraciet - 300x400x232 cm
Bekijk Prijs »

Leen Bakker

Voordelen
overdekt zitten in de tuin is mogelijk dankzij dit paviljoen. Je wordt beschermd tegen neerslag, maar ook tegen de felle zon in de zomer. Groot genoeg om een tafel met een aantal stoelen te herbergen. Dit product heeft een stevige frame en gaat hierdoor lang mee. Voorzien van een mooie antraciet kleur.
Nadelen
er kan roest ontstaan als de lak van het frame beschadigd raakt.
Alice's Garden Vrijstaande zonwering - Dubbel zonnescherm - 4x3m - Taupe
Alice's Garden Vrijstaande zonwering - Dubbel zonnescherm - 4x3m - Taupe
Voordelen
dit is een dubbele zonwering, dus extra groot. Hierdoor kan je meer onder dit zonnescherm kwijt. Zowel in het grijs als in het taupe verkrijgbaar. Je kunt deze zonwering flexibel plaatsen. Je zit in de schaduw dankzij de dichtheid van het polyester. Makkelijk te openen en te sluiten.
Nadelen
geen balasttegels inbegrepen.
Tip: Beste keuze
Westwood Aluminium overkapping met shutters | 300 x 300 cm | C1
Westwood Aluminium overkapping met shutters | 300 x 300 cm | C1
Voordelen
je zit het hele jaar beschut in je eigen tuin. Eenvoudig te openen en te sluiten dankzij de draaibare lamellen. Gemaakt van aluminium, wat een onderhoudsvrij materiaal is. De lamellen zijn Uv-bestendig en waterdicht inclusief een geïntegreerd afwateringssysteem. Eenvoudig op te bouwen.
Nadelen
je hebt minimaal twee personen nodig om deze overkapping op te bouwen.
Vrijstaande luifel Selenizza 3x3x2,6 m donkergrijs
Vrijstaande luifel Selenizza 3x3x2,6 m donkergrijs
Voordelen
vrijstaande luifel die naar eigen inzicht verplaatst kan worden. Gemakkelijk opzetbaar. De schaduw is aanpasbaar met behulp van de hellingshoek van het dak. Bestand tegen de Uv-straling van de zon en neerslag. Makkelijk op te bergen doordat het geheel oprolbaar is.
Nadelen
goede prijs – kwaliteit verhouding, maar wellicht past dit model niet binnen je budget.
DETEX Klemluifel Handslinger Luifel Zonwering Verstelbaar 150cm Oranje Zwart Wit
DETEX Klemluifel Handslinger Luifel Zonwering Verstelbaar 150cm Oranje Zwart Wit
Voordelen
in meerdere kleuren verkrijgbaar. In hoogte verstelbaar. Het polyester is voorzien van een PU coating, waardoor de luifel geheel weerbestendig is. Tevens is dit product vuilafstotend. Dat scheelt qua onderhoud. Het frame van staal is stevig. Je beschikt altijd over voldoende schaduw.
Nadelen
er wordt een inbussleutel meegeleverd in plaats van een steeksleutel, die je daadwerkelijk nodig hebt.

Beste TerrasmarkiesKoopgids: Welke Terrasmarkies is de beste koop van april 2024?

De afgelopen jaren duikt de terrasmarkies steeds vaker bij consumenten op. Bij een horecagelegenheid wordt dit systeem om de klanten tegen de zon te beschermen al veel langer gebruikt. Een terrasmarkies is een soort zonwering. De naam is waarschijnlijk afkomstig van de fraaie markiezen van doek, die vroeger aan woningen werden gemonteerd. De markiezen hadden een soort harmonica systeem, waardoor ze automatisch netjes werden opgevouwen als de markiezen werden opgetrokken. De moderne terrasmarkies die veel in de horeca wordt gebruikt wordt meestal met een motor opgetrokken tot aan de gevel van het pand. Het doek is dan niet meer te zien.

Constructie Terrasmarkies

Voor een grote terrasmarkies bij een horecagelegenheid moet een zware constructie worden neergezet. Die bestaat vaak uit metalen of houten palen, waar een raamwerk op is gelegd. Bovenop het raamwerk zit een glijsysteem, waarover het doek naar beneden en naar boven kan glijden. Deze soorten terrasmarkies kunnen een groot oppervlak van schaduw voorzien. De klanten van de horecavoorziening of het restaurant zitten niet meer in de zon. Ze blijven dan langer op het terras zitten en zullen waarschijnlijk meer consumpties nemen. Een terrasmarkies kan ook uitnodigend zijn, omdat het onder het doek bij warme dagen aangenaam vertoeven is.

Terrasmarkies voor particulieren

In grote tuinen van particulieren wordt ook steeds vaker gekozen voor een terrasmarkies. Het gaat dan vaak om doeken met een oppervlak van ongeveer 3 x 3 meter. Het doek wordt vaak op een staander gezet, die in veel gevallen niet in de grond is verankerd. Dat is meteen het probleem van de doe-het-zelf terrasmarkies voor particulieren. Als het flink gaat waaien of regenen, terwijl de bewoners niet thuis zijn, kan zo’n kleine terrasmarkies gemakkelijk kapot gaan of omwaaien. Er kan dan veel schade ontstaan. Een terrasmarkies voor particulieren moet eigenlijk op dezelfde wijze worden gebruikt als een zonnescherm. Bij een slechte weersverwachting moet hij worden ingeklapt.

Waar is een terrasmarkies te koop?

Een terrasmarkies die die door consumenten zelf kan worden gemonteerd is verkrijgbaar bij de bouwmarkt en bij sommige speciaalzaken voor tuinmeubilair. Uiteraard zijn deze producten ook in de webshops van deze bedrijven te bestellen. Wie op zoek is naar een professionele kwaliteit zal daar aanzienlijk meer geld voor moeten neertellen. Een goede kwaliteit terrasmarkies wordt door de werknemers van de leverancier gemonteerd. Daarvoor worden metalen of houten palen gebruikt, die met beton in de bodem worden verankerd. Je krijgt dan een degelijke terrasmarkies, die bestand is tegen nagenoeg alle weersomstandigheden.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Terrasmarkies

Wat is een terrasmarkies?

Een terrasmarkies is een zonwering die speciaal is ontworpen voor gebruik op terrassen. Het bestaat uit een stevig frame met een stoffen doek dat uitgerold kan worden om schaduw te creëren.

Hoe wordt een terrasmarkies bediend?

Terrasmarkiezen kunnen op verschillende manieren worden bediend, afhankelijk van het model. Veel markiezen worden handmatig bediend met behulp van een draaistang of een koord. Er zijn echter ook elektrische markiezen beschikbaar die bediend kunnen worden met een afstandsbediening of een schakelaar.

Zijn terrasmarkiezen waterbestendig?

Ja, de meeste terrasmarkiezen zijn waterbestendig. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen regen en andere weersomstandigheden. Het doek van de markies is meestal behandeld met een waterafstotende coating om te voorkomen dat het doek doorweekt raakt.

Kan een terrasmarkies ook bij harde wind blijven staan?

Terrasmarkiezen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen gematigde wind. Ze zijn echter niet geschikt voor gebruik bij harde wind of stormachtige omstandigheden. Het wordt aanbevolen om de markies in te trekken bij sterke wind om schade aan het frame of het doek te voorkomen.

Zijn terrasmarkiezen eenvoudig te installeren?

Terrasmarkiezen kunnen door professionals worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat ze correct worden gemonteerd. Dit omvat het bevestigen van het frame aan de muur en het zorgen voor de juiste spanning van het doek. Hoewel het mogelijk is om zelf een markies te installeren, is het aanbevolen om een professional in te schakelen voor een veilige en correcte installatie.

Top 5 Beste kopen
Logo