Tempur Matras
Bijgewerkt: Juni 2023

Tempur Matras

Tempur Matras

Heb jij een oud matras dat toe is aan vervanging? Als je al even rondgekeken hebt ben je er vast al achter gekomen dat er veel verschillende soorten matrassen zijn waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een matras met metalen veren of een matras dat gemaakt is van traagschuim. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een matras gemaakt van traagschuim. Traagschuim is een materiaal die de laatste decennia nieuw op de markt is gekomen. Het is een modern materiaal dat verschillende voor- en nadelen heeft. Een aanbieder die bekend is geworden vanwege zijn hoogwaardige traagschuim matrassen is Tempur.

 

Wat is een traagschuim Tempur matras?

Een Tempur matras is gemaakt van een speciale vorm van traagschuim. Tempur is een Deens merk dat als een van de eerste merken is begonnen met het produceren van matrassen met traagschuim. Hierdoor heeft het merk enorm veel ervaring op het gebied van traagschuim, wat ertoe heeft geleid dat het merk zijn eigen traagschuim heeft ontwikkeld dat volgens een speciale methode gemaakt wordt. Dit maakt het traagschuim van Tempur dan ook uniek, waardoor je geen ander traagschuim matras zoals een Tempur matras zult vinden. 

 

De voordelen van een traagschuim matras

Een van de belangrijkste voordelen van een traagschuim Tempur matras is dat het matras zich goed aan de vorm van het lichaam aanpast. Hierdoor word je als het ware door het matras omsloten. Een traagschuim matras zorgt ervoor dat de bredere delen van het lichaam, zoals de schouders en de heupen, verder in het matras kunnen zakken. Hierdoor komt er geen druk op het lichaam te liggen en licht de wervelkolom altijd in een rechte positie tijdens het slapen. Hierdoor kun je altijd comfortabel en zonder pijn op het matras liggen, wat er ook gelijk voor zorgt dat je minder woelt in de nacht. Een ander voordeel van een traagschuim Tempur matras is dat plaatselijke beweging niet doorgegeven wordt. Hierdoor heb je er geen last van als je partner zich ’s nachts omdraait.

 

De minpunten van een traagschuim matras

Aan traagschuim zijn ook enkele minpunten verbonden. Zo is traagschuim een materiaal dat veel warmte vasthoudt. Dit is vervelend voor mensen die het snel heet krijgen tijdens het slapen. Daarnaast kunnen traagschuim matrassen ook een chemische geur verspreiden als deze net uit de verpakking komen. Verder zijn er ook mensen die het helemaal niet fijn vinden om door hun matras ‘omarmd’ te worden, waardoor een traagschuim matras vaak minder aantrekkelijk is. Gelukkig is een Tempur matras is veel verschillende soorten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een harder of juist een zachter Tempur matras en zelfs kiezen voor een Tempur matras met Cooltouch technologie, een traagschuim matras dat prettig koel aanvoelt. 

Beste Tempur Matras aanbiedingen van Juni 2023