Stoomreiniger

Op zoek naar de ideale stoomreiniger? Vergelijk modellen op functies, capaciteit en prijs, en kies de perfecte stoomreiniger voor een vlekkeloos schoon huis.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Black & Decker 11-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst
Black & Decker 11-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Stoomkracht zelf instellen. Afneembare handstoomreiniger. Inclusief stoomhandschoen. Stoomdoeken kunnen in wasmachine.
Nadelen
De watertank van 0,5 liter is iets kleiner dan bij andere stoomreinigers.
Karcher SC 5 EasyFix Premium
Karcher SC 5 EasyFix Premium
Voordelen
Geschikt voor grote oppervlaktes dankzij 2 liter watertank. Ook voor tapijt en vloerkleden. Inclusief puntstraalsproeier. Warmt snel op. Veel hulpstukken.
Nadelen
Prijs van deze stoomreiniger ligt hoger dan die van een gemiddelde stoomreiniger.
Tip: Beste keuze
Shark Quick Flip Steam Pocket Mop Professional S6003
Shark Quick Flip Steam Pocket Mop Professional S6003
Voordelen
Weegt slechts 2,4kg. Omkeerbare mop. 3 standen voor stoom. Neemt weinig ruimte in beslag. Lang snoer van 8 meter. Eenvoudig in gebruik. Komt goed in de hoekjes.
Nadelen
Het waterreservoir van 350mm is kleiner dan dat van een gemiddelde stoomreiniger.
Bestron DWJ5280
Bestron DWJ5280
Voordelen
Laag geprijsde stoomreiniger. Groot waterreservoir. Ook geschikt voor badkamer. Accessoires makkelijk opbergbaar. Krachtige stoom. Geschikt voor meerdere ondergronden.
Nadelen
Het snoer van deze stoomreiniger is met 2,5m kort vergeleken met andere stoomreinigers.
Karcher SC 4 EasyFix Premium
Karcher SC 4 EasyFix Premium
Voordelen
Krachtige stoomreiniger. Waterreservoir is afneembaar, tussentijds bijvullen. Hoge stoomkracht, doodt 99,9% van bacteriën. Licht en wendbaar. Veel opzetstukken.
Nadelen
Ontkalkingspoeder wordt niet standaard meegeleverd bij deze stoomreiniger.

Beste stoomreinigerKoopgids: Welke stoomreiniger is de beste koop van mei 2024?

Denk jij erover om een stoomreiniger aan te schaffen? In dit artikel lees je alles over wat een stoomreiniger precies is en wat er de voordelen van zijn. Een stoomreiniger gebruikt stoom om oppervlaktes schoon te maken. Je kunt met een stoomreiniger onder andere vloeren, meubilair, ramen en stoffen reinigen. Ook kun je het gebruiken voor sanitair, keukens en badkamers. Daarnaast kun je er ook hout mee reinigen, zoals kozijnen en deuren. Bovendien is een stoomreiniger uitermate geschikt om ook gordijnen, matrassen en dekbedden te reinigen. Tot slot kun je ook sieraden schoonmaken met een stoomreiniger. Zo zullen je juwelen weer mooi blinken zonder dat je ze hoeft te schrobben.

Wat is een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is een handig apparaat dat stoom gebruikt om oppervlakten te reinigen. Je kunt het gebruiken voor vele plekken in je woning, bijvoorbeeld de vloeren en de muren. Het apparaat maakt gebruik van droge, hete stoom. Hiermee wordt vuil losgeweekt en uiteindelijk verwijderd. Het is belangrijk dat de stoom erg droog is. Het mag maar maximaal 5% water bevatten, anders werkt het apparaat niet goed. De stoomreiniger spuit het vuil dus niet weg, maar zorgt ervoor dat het rustig los wordt geweekt. Dit is een stuk beter voor het oppervlak. Bovendien verwijdert de stoomreiniger niet alleen vuil, maar doodt het ook schimmels en bacteriën. Zo weet je zeker dat het oppervlak grondig gereinigd wordt.

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is erg handig omdat het een veilige en effectieve manier van schoonmaken is. De stoomreiniger verwijdert vuil zonder dat het oppervlak wordt aangetast. Bovendien doodt het ook schimmels en bacteriën. Reinigen met stoom is veel effectiever dan reinigen met hoge druk. Met hoge druk wordt het vuil immers weggespoeld en komt het ergens anders in de ruimte terecht. Met een stoomreiniger wordt het vuil losgekweekt, waarna het ter plekke wordt opgezogen met een speciale waterstofzuiger. Zo weet je zeker dat de ondergrond brandschoon is nadat je het apparaat hebt gebruikt. Er blijft geen vuil achter. Een ander voordeel is dat je met een stoomreiniger geen chemicaliën gebruikt.

Waar moet ik op letten als ik een stoomreiniger wil aanschaffen?

Wanneer je een stoomreiniger wilt aanschaffen, moet je letten op de kwaliteit, de prijs en de accessoires die je erbij krijgt. De meeste stoomreinigers kosten tussen de 50 en de 100 euro. Welke materialen wil jij precies schoonmaken? Dit bepaalt namelijk wat voor opzetstuk je nodig hebt. Opzetstukken worden vaak al bij het apparaat geleverd. Het is echter verstandig om dit even na te vragen. Zo weet je zeker dat jij direct aan de slag kan met je nieuwe aankoop.

Welke merken en types stoomreinigers zijn populair in 2024?

Populaire merken stoomreinigers zijn bijvoorbeeld Aigger, Philips en Kärcher. Het is verstandig om een stoomreiniger te kiezen waar je de meeste accessoires er al bij krijgt. Handige accessoires bij een stoomreiniger zijn bijvoorbeeld een vloerborstel en een driehoekborstel. Ook een opzetstuk voor de ramenwas en voor het afstomen van behang zijn handig, zodat je meer dan alleen de vloer kunt schoonmaken. Met deze opzetstukken kun je dus ook het behang en de ramen stomen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een stoomreiniger

Wat is een stoomreiniger precies?

Een stoomreiniger is een apparaat dat water verhit tot stoom en dit gebruikt om oppervlakken te reinigen en te desinfecteren zonder chemicaliën.

Is een stoomreiniger geschikt voor alle soorten vloeren?

Niet altijd. Hoewel stoomreinigers op veel soorten vloeren kunnen worden gebruikt, zijn ze mogelijk niet geschikt voor onverzegeld hout of bepaalde soorten laminaat. Raadpleeg de handleiding of de fabrikant voor specifieke instructies.

Doodt een stoomreiniger echt bacteriën en mijten?

Ja, de hoge temperatuur van de stoom kan de meeste bacteriën en mijten doden, waardoor het een goede optie is voor mensen met allergieën.

Hoe vaak moet ik het water in mijn stoomreiniger vervangen?

Dit hangt af van het model en de capaciteit van de watertank. Sommige stoomreinigers kunnen een heel huis reinigen met één tank, terwijl anderen vaker moeten worden bijgevuld. Raadpleeg de handleiding voor specifieke informatie.

Kan ik reinigingsmiddelen of etherische oliën aan het water toevoegen?

Het wordt over het algemeen afgeraden om iets anders dan water in de stoomreiniger te doen, tenzij de handleiding dit specifiek toestaat. Toevoegingen kunnen de machine beschadigen of verstoppingen veroorzaken.

Top 5 Beste kopen
Logo