Stoomreiniger
Bijgewerkt: Juni 2023

Stoomreiniger

Stoomreiniger

Denk jij erover om een stoomreiniger aan te schaffen? In dit artikel lees je alles over wat een stoomreiniger precies is en wat er de voordelen van zijn. Een stoomreiniger gebruikt stoom om oppervlaktes schoon te maken. Je kunt met een stoomreiniger onder andere vloeren, meubilair, ramen en stoffen reinigen. Ook kun je het gebruiken voor sanitair, keukens en badkamers. Daarnaast kun je er ook hout mee reinigen, zoals kozijnen en deuren. Bovendien is een stoomreiniger uitermate geschikt om ook gordijnen, matrassen en dekbedden te reinigen. Tot slot kun je ook sieraden schoonmaken met een stoomreiniger. Zo zullen je juwelen weer mooi blinken zonder dat je ze hoeft te schrobben.

 

Wat is een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is een handig apparaat dat stoom gebruikt om oppervlakten te reinigen. Je kunt het gebruiken voor vele plekken in je woning, bijvoorbeeld de vloeren en de muren. Het apparaat maakt gebruik van droge, hete stoom. Hiermee wordt vuil losgeweekt en uiteindelijk verwijderd. Het is belangrijk dat de stoom erg droog is. Het mag maar maximaal 5% water bevatten, anders werkt het apparaat niet goed. De stoomreiniger spuit het vuil dus niet weg, maar zorgt ervoor dat het rustig los wordt geweekt. Dit is een stuk beter voor het oppervlak. Bovendien verwijdert de stoomreiniger niet alleen vuil, maar doodt het ook schimmels en bacteriën. Zo weet je zeker dat het oppervlak grondig gereinigd wordt.

 

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is erg handig omdat het een veilige en effectieve manier van schoonmaken is. De stoomreiniger verwijdert vuil zonder dat het oppervlak wordt aangetast. Bovendien doodt het ook schimmels en bacteriën. Reinigen met stoom is veel effectiever dan reinigen met hoge druk. Met hoge druk wordt het vuil immers weggespoeld en komt het ergens anders in de ruimte terecht. Met een stoomreiniger wordt het vuil losgekweekt, waarna het ter plekke wordt opgezogen met een speciale waterstofzuiger. Zo weet je zeker dat de ondergrond brandschoon is nadat je het apparaat hebt gebruikt. Er blijft geen vuil achter. Een ander voordeel is dat je met een stoomreiniger geen chemicaliën gebruikt.

 

Waar moet ik op letten als ik een stoomreiniger wil aanschaffen?

Wanneer je een stoomreiniger wilt aanschaffen, moet je letten op de kwaliteit, de prijs en de accessoires die je erbij krijgt. De meeste stoomreinigers kosten tussen de 50 en de 100 euro. Welke materialen wil jij precies schoonmaken? Dit bepaalt namelijk wat voor opzetstuk je nodig hebt. Opzetstukken worden vaak al bij het apparaat geleverd. Het is echter verstandig om dit even na te vragen. Zo weet je zeker dat jij direct aan de slag kan met je nieuwe aankoop.

 

Welke merken en types stoomreinigers zijn populair in 2022?

Populaire merken stoomreinigers zijn bijvoorbeeld Aigger, Philips en Kärcher. Het is verstandig om een stoomreiniger te kiezen waar je de meeste accessoires er al bij krijgt. Handige accessoires bij een stoomreiniger zijn bijvoorbeeld een vloerborstel en een driehoekborstel. Ook een opzetstuk voor de ramenwas en voor het afstomen van behang zijn handig, zodat je meer dan alleen de vloer kunt schoonmaken. Met deze opzetstukken kun je dus ook het behang en de ramen stomen. 

Beste Stoomreiniger aanbiedingen van Juni 2023