Draadloze Deurbel
Bijgewerkt: Juli 2024

Draadloze Deurbel

Draadloze Deurbel

Een draadloze deurbel is een deurbel die draadloos is aangesloten op meerdere ontvangers in de woning. Zo weet je zeker dat je overal in huis de deurbel kunt horen. Deze ontvangers kunnen naast het laten horen van een melodietje ook oplichten. Dit is ideaal voor slechthorenden of mensen die vaak luide muziek aan hebben of het volume van de televisie hard hebben staan. Draadloze deurbellen komen vaak met vele melodieën, zodat er altijd wel iets leuks voor je bij zit. In dit artikel lees je alles over de verschillende eigenschappen en soorten draadloze deurbellen.

 

Wat is een draadloze deurbel?

Een draadloze deurbel werkt niet zoals een gewone deurbel. Een gewone deurbel hoor je namelijk alleen als je dicht genoeg bij de deur zit. Meestal kun je deze deurbel niet horen wanneer je boven bent of in de achtertuin zit. Een draadloze deurbel wordt draadloos aangesloten op bepaalde speakers in alle ruimtes van het huis. Zo kun je de deurbel overal horen, waar je ook bent. Je kunt zelf een leuke melodie uitkiezen en je kunt deze melodie zelfs veranderen wanneer je flauw bent van de huidige. Ook kunnen de ontvangers licht geven wanneer er wordt aangebeld.

 

Waar moet ik op letten als ik een draadloze deurbel wil aanschaffen?

Bij het aanschaffen van de deurbel moet je goed letten op het bereik. De meeste draadloze deurbellen hebben een bereik tot 300 meter, wat meer dan genoeg moet zijn voor vrijwel alle woningen. Voor de meeste woningen is een kleiner bereik ook al meer dan genoeg. Verder is het leuk om te letten op de melodieën. Sommige deurbellen hebben leukere melodietjes dan andere. Ook kun je letten op eventuele overige eigenschappen van een deurbel, zoals of er een camera aanwezig is.

 

Kan ik een draadloze deurbel zelf installeren?

Het is heel gemakkelijk om zelf een draadloze deurbel te installeren. De ontvangers kunnen namelijk gewoon overal in de woning geplaatst worden. Je hoeft ze alleen maar in het stopcontact te plaatsen of aan de muur of deur te bevestigen met een plakstrip. Meestal krijg je één deurbel en twee ontvangers, maar het is ook mogelijk om meerdere ontvangers te kopen. Zo kun je ze écht overal in de woning plaatsen. 

 

Wat zijn populaire merken en types draadloze deurbellen in 2022?

Populaire merken van draadloze deurbellen zijn bijvoorbeeld Tecknet en Ring. Ook Transnect, Eken en Bell4U leveren goede en bijzondere draadloze deurbellen. De prijzen van de draadloze deurbel kunnen erg verschillen. Meestal verschillen de prijzen tussen de 30 en de 100 euro, afhankelijk van de luxe en de kwaliteit. Sommige draadloze deurbellen beschikken ook over een camera. Zo kun je altijd zien wie er voor je deur staat.

Beste Draadloze Deurbel aanbiedingen van Juli 2024