Activity Tracker
Bijgewerkt: Maart 2023

Activity Tracker

Activity Tracker

Ben jij benieuwd naar wat een activity tracker precies doet of wil je er al één aanschaffen? In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden van een activity tracker en waar je op moet letten wanneer je er één wilt kopen. Een activity tracker is geschikt voor mensen die een gezondere levensstijl willen aangaan en voor mensen die graag willen bijhouden of ze voldoende bewegen. Ook kun je de activity tracker gebruiken als extra motivatie om meer te gaan sporten. Veel mensen kennen de activity tracker als de fitbit. Dit is namelijk een bekend merk van activity trackers.

 

Wat is een activity tracker?

Een activity tracker is een apparaat dat bijhoudt hoe actief je bent. Dit doet het apparaat door bijvoorbeeld je stappen te tellen en bij te houden hoe lang je per dag aan het sporten bent. De tracker is een polsband. Het lijkt daarom op een soort horloge. Vaak kan een activity tracker ook de tijd aangeven, dus je kunt het apparaat ook als horloge gebruiken wanneer je niet aan het sporten bent. Veel mensen gebruiken de activity tracker als extra motivatie om te gaan sporten en om beter bij te kunnen houden of ze genoeg beweging krijgen.

 

Welke soorten activity trackers zijn er allemaal?

Er zijn veel soorten activity trackers die allemaal weer andere dingen kunnen. Een activity tracker meet in principe hoe actief je bent. Dit doet het apparaat door bijvoorbeeld je stappen te tellen of uit te rekenen hoeveel calorieën je ongeveer verbrandt op een dag. Sommige activity trackers kunnen ook je slaapritme meten, zodat je weet hoeveel je precies hebt geslapen. Je kunt de trackers vaak in vele verschillende kleuren en modellen krijgen, zodat er altijd wel iets voor jou bij zit. Bekijk de top 5 meest verkochte activity trackers van dit moment en start direct met vergelijken.

 

Waar moet ik op letten als ik een activity tracker wil aanschaffen?

Als je een activity tracker wilt aanschaffen, zijn er verschillende dingen waarop je moet letten. Ten eerste moet je goed letten op de functies van de activity tracker. Sommige trackers kunnen echt alleen je stappen tellen, terwijl andere trackers ook andere bewegingen bijhouden. Sommige trackers geven ook de tijd en het weer aan. Daarnaast kun je letten op het comfort van de tracker. Bepaalde polsbanden zitten vaak fijner dan andere. Ook het uiterlijk van de tracker bepaalt hoe tevreden jij uiteindelijk met je tracker zult zijn.

 

Wat zijn populaire merken en types activity trackers in 2022?

Er zijn veel merken die activity trackers aanbieden. Eén van de bekendste merken is Fitbit. Verder zijn er nog Xiaomi, Samsung en Garmin. Al deze merken bieden goede kwaliteit aan, dus het maakt niet veel uit welk merk je kiest. Het is verstandiger om je keuze te baseren op het type activity tracker. Kijk daarom goed naar wat de activity tracker allemaal kan en hoe deze eruit ziet. Zo vind je al snel één die goed bij jou past. Een activity tracker koop je meestal voor zo’n 30 tot 100 euro.

Beste Activity Tracker aanbiedingen van Maart 2023