Activity Tracker

Optimaliseer je gezondheid en fitnessroutine! Vergelijk activity trackers op functies, design en prijs om jouw sportprestaties naar het hoogste level te krijgen.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Fitbit Charge 4
Fitbit Charge 4
Voordelen
Meet intensiteit op basis van hartslag. Alles wordt gemeten dankzij GPS. Contactloos betalen met fitbit Pay. Slaap wordt gemeten. Meldingen van jouw smartphone op horloge.
Nadelen
De fitbit charge 4 werkt niet met telefoons van het merk Huawei.
Fitbit Inspire Hr
Fitbit Inspire Hr
Voordelen
Geïntegreerde hartslagsensor. Waterdicht. Meet hartslag, stappen en calorieverbranding. Verbinden met Android of Apple telefoon. Lange batterijduur. Nauwkeurige slaapmeting.
Nadelen
Er wordt standaard geen adapter meegeleverd voor opladen via stopcontact, apart bij te bestellen.
Tip: Beste keuze
Samsung Galaxy Fit E
Samsung Galaxy Fit E
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Veel functionaliteiten. Beschikbaar in meerdere kleuren. Automatische bewegingsherkenning. Voel je niet tijdens sporten.
Nadelen
Het volledig opladen duurt iets langer dan bij andere activity trackers.
Garmin Vivosmart 4
Garmin Vivosmart 4
Voordelen
7 dagen batterijduur. Stijlvol design. Stress en energiemeter. Beschikbaar in verschillende kleuren en maten. Compact en licht. Scherm is makkelijk afleesbaar. Makkelijk te koppelen met mobiele telefoon.
Nadelen
Het is niet mogelijk om te bellen via dit horloge.
Fitbit Versa 2
Fitbit Versa 2
Voordelen
Apps installeren mogelijk. Meet veel activiteiten inclusief slaap. Contactloos betalen. Muziek luisteren, tot 300 nummers. VO2 max meting, inzicht in je conditie.
Nadelen
Dit sporthorloge heeft geen ingebouwde GPS voor tijdens het sporten.

Beste activity trackerKoopgids: Welke activity tracker is de beste koop van juni 2024?

Ben jij benieuwd naar wat een activity tracker precies doet of wil je er al één aanschaffen? In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden van een activity tracker en waar je op moet letten wanneer je er één wilt kopen. Een activity tracker is geschikt voor mensen die een gezondere levensstijl willen aangaan en voor mensen die graag willen bijhouden of ze voldoende bewegen. Ook kun je de activity tracker gebruiken als extra motivatie om meer te gaan sporten. Veel mensen kennen de activity tracker als de fitbit. Dit is namelijk een bekend merk van activity trackers.

Wat is een activity tracker?

Een activity tracker is een apparaat dat bijhoudt hoe actief je bent. Dit doet het apparaat door bijvoorbeeld je stappen te tellen en bij te houden hoe lang je per dag aan het sporten bent. De tracker is een polsband. Het lijkt daarom op een soort horloge. Vaak kan een activity tracker ook de tijd aangeven, dus je kunt het apparaat ook als horloge gebruiken wanneer je niet aan het sporten bent. Veel mensen gebruiken de activity tracker als extra motivatie om te gaan sporten en om beter bij te kunnen houden of ze genoeg beweging krijgen.

Welke soorten activity trackers zijn er allemaal?

Er zijn veel soorten activity trackers die allemaal weer andere dingen kunnen. Een activity tracker meet in principe hoe actief je bent. Dit doet het apparaat door bijvoorbeeld je stappen te tellen of uit te rekenen hoeveel calorieën je ongeveer verbrandt op een dag. Sommige activity trackers kunnen ook je slaapritme meten, zodat je weet hoeveel je precies hebt geslapen. Je kunt de trackers vaak in vele verschillende kleuren en modellen krijgen, zodat er altijd wel iets voor jou bij zit. Bekijk de top 5 meest verkochte activity trackers van dit moment en start direct met vergelijken.

Waar moet ik op letten als ik een activity tracker wil aanschaffen?

Als je een activity tracker wilt aanschaffen, zijn er verschillende dingen waarop je moet letten. Ten eerste moet je goed letten op de functies van de activity tracker. Sommige trackers kunnen echt alleen je stappen tellen, terwijl andere trackers ook andere bewegingen bijhouden. Sommige trackers geven ook de tijd en het weer aan. Daarnaast kun je letten op het comfort van de tracker. Bepaalde polsbanden zitten vaak fijner dan andere. Ook het uiterlijk van de tracker bepaalt hoe tevreden jij uiteindelijk met je tracker zult zijn.

Wat zijn populaire merken en types activity trackers in 2024?

Er zijn veel merken die activity trackers aanbieden. Eén van de bekendste merken is Fitbit. Verder zijn er nog Xiaomi, Samsung en Garmin. Al deze merken bieden goede kwaliteit aan, dus het maakt niet veel uit welk merk je kiest. Het is verstandiger om je keuze te baseren op het type activity tracker. Kijk daarom goed naar wat de activity tracker allemaal kan en hoe deze eruit ziet. Zo vind je al snel één die goed bij jou past. Een activity tracker koop je meestal voor zo’n 30 tot 100 euro.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een activity tracker

Wat meet een activity tracker precies?

De meeste trackers meten stappen, afstand, calorieverbruik, slaap en soms hartslag of zuurstofniveau.

Hoe lang gaat de batterij van een activity tracker gemiddeld mee?

Afhankelijk van het model en gebruik kan de batterijduur variëren van enkele dagen tot enkele weken.

Is een activity tracker waterdicht?

Veel modellen zijn spatwaterdicht of zwembestendig, maar controleer altijd de specificaties voor zekerheid.

Werken activity trackers met alle smartphones?

De meeste trackers zijn compatibel met zowel Android als iOS, maar het is goed om compatibiliteit te verifiëren.

Kan ik mijn activity tracker ook tijdens het slapen dragen?

Ja, veel modellen hebben slaaptracking functies en zijn comfortabel genoeg om ’s nachts te dragen.

Top 5 Beste kopen
Logo