Klopboormachine

Op zoek naar de ideale klopboormachine? Vergelijk functies, vermogen en prijs om de perfecte keuze voor jouw klopboormachine te vinden.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Bosch Psb 1800 li-2 systembox
Bosch Psb 1800 li-2 systembox
Voordelen
Boorcapaciteit tot 30mm. Lichtgewicht boormachine, 1,1kg. Bosch accu ook bruikbaar op andere apparaten. Inclusief verlichting. Werkkoffer met 241 accessoires. Inclusief 2 accu’s.
Nadelen
Het instructieboekje (voor de accessoires) had iets uitgebreider gemogen.
Black & Decker BDCHD18BAFC-QW
Black & Decker BDCHD18BAFC-QW
Voordelen
Klopfunctie, boren in bijna alle materialen. Gaten boren van 25mm. Regelmatig cashback acties. Inclusief opbergkoffer. 80 delige accessoire-set. 3 jaar garantie.
Nadelen
Na langdurig gebruik wordt de klopboormachine wat warm.
Tip: Beste keuze
Makita HP457DWE
Makita HP457DWE
Voordelen
Boren en schroeven in o.a. hout, metaal, steen en tegels. Ergonoische handgreep. Werkt zonder snoer. Ook geschikt voor zware boorklussen. Variabele toerentalregeling.
Nadelen
Deze boormachine heeft geen ingebouwd lampje.
DeWalt DCD796D2
DeWalt DCD796D2
Voordelen
Boorcapaciteit van 40mm. Inclusief 2 accus’s. Voor de gevorderde klusser. Magnetische bithouder. Accu zeer snel opgeladen. Ligt lekker in de hand en licht qua gewicht.
Nadelen
De prijs van deze boormachine ligt hoger dan die van een gemiddelde boormachine.
Metabo SB 18 L Mobile
Metabo SB 18 L Mobile
Voordelen
Lichte, compacte maar krachtige accuklopboormachine. Inclusief rijk gevulde accessoirekoffer. Hoge kwaliteit boortjes. Inclusief snellader.
Nadelen
Maximale boorcapaciteit van 20 mm, lager dan bij gemiddelde boormachine.

Beste klopboormachineKoopgids: Welke klopboormachine is de beste koop van mei 2024?

Ben jij van plan om een klopboormachine aan te schaffen? In dit artikel lees je alles over wat een klopboormachine precies doet, waarvoor je het kunt gebruiken en waarop je moet letten wanneer je er één aan wilt schaffen. Een klopboormachine wordt gebruikt om in harde materialen te boren. Veel particulieren bezitten een klopboormachine. Een klopboormachine kan gecombineerd worden met een schroefmachine. Zo heb je maar één apparaat nodig, wat weer ruimte in de schuur bespaart. Meestal kost een klopboormachine tussen de 120 en de 150 euro.

Wat is een klopboormachine?

Een klopboormachine is een soort elektrische boormachine die erg geschikt is voor beton of baksteen. Dat komt omdat de klopboormachine is voorzien van een handige hamerfunctie waarmee je gemakkelijker door harde materialen kunt boren. De hamerfunctie zorgt ervoor dat de boor meer kracht krijgt en harder heen en weer beweegt in de lengte van de boor. Dit wordt de hamerslag genoemd, waarmee het materiaal als het ware verpulverd wordt. Ook maakt de boor een roterende beweging, waardoor het verpulverde materiaal direct wordt afgevoerd. De klopboormachine werkt dus zowel met druk als met rotatie. De hoeveelheid druk die wordt uitgeoefend en de snelheid van de rotatie beïnvloeden de kwaliteit van de boor.

Welke verschillende klopboormachines zijn er?

Er zijn verschillende merken die goede klopboormachines aanbieden. Zo heb je bijvoorbeeld Bosch, Worx en Makita. Besef goed dat het merk niet per se de kwaliteit bepaalt, maar de rotatiesnelheid en de uitgeoefende druk. Je kunt meestal al voor zo’n 60 euro een klopboormachine aanschaffen. Zo’n machine is geschikt wanneer je deze alleen af en toe thuis gaat gebruiken. Heb je een klopboormachine nodig voor je beroep en ga je het apparaat vaak gebruiken? Dan heb je een kwalitatief uitstekende machine nodig. Hiervoor ga je ook meer betalen. Een professionele klopboormachine kost meestal zo’n 120 tot 150 euro. Sommige klopboormachines zijn gecombineerd met een ander apparaat, zoals de schroefmachine. Zo koop je twee apparaten in één. Hiervoor betaal je meestal wel extra, maar het kan voordeliger zijn dan wanneer je de twee apparaten apart koopt.

Waar moet ik op letten als ik een klopboormachine wil aanschaffen in 2024?

Als je een klopboormachine wilt aanschaffen, is het belangrijk dat je goed let op de kwaliteit. De kwaliteit van de klopboormachine hangt af van de snelheid van de rotatie en de uitgeoefende druk. Ben je van plan om in steen te boren? Dan heb je nog een aparte boor nodig, namelijk de steenboor. Hoe groter de druk en hoe sneller de rotatie, hoe beter de boormachine werkt. Verder is het ook belangrijk dat je kijkt naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Het kan namelijk zijn dat je veel meer betaalt voor een boormachine die slechts een klein beetje beter is. Dan kun je ervoor kiezen om de op één na beste boormachine te kopen, aangezien je daarmee in verhouding veel geld bespaart.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een klopboormachine

Wat is het verschil tussen een klopboormachine en een gewone boormachine?

Een klopboormachine heeft een ‘kloppende’ functie waardoor het beter door harde materialen zoals metselwerk kan boren, terwijl een gewone boormachine dat niet heeft.

Is een klopboormachine geschikt voor alle materialen?

Ja, het is geschikt voor hout, metaal en metselwerk. Maar voor beton is een boorhamer vaak effectiever.

Hoe kies ik het juiste vermogen voor mijn klopboormachine?

Dit hangt af van de taken die je wilt uitvoeren. Voor zwaardere klussen, zoals het boren in hard metselwerk, is meer vermogen nodig.

Kan ik een klopboormachine ook als schroefmachine gebruiken?

Ja, veel klopboormachines hebben een schroeffunctie. Let wel op het koppel voor zwaardere schroefklussen.

Hoe onderhoud ik mijn klopboormachine?

Houd de machine stofvrij, controleer regelmatig de koolborstels en gebruik altijd scherpe boren om de levensduur te verlengen.

Top 5 Beste kopen
Logo