Klopboormachine
Bijgewerkt: Maart 2023

Klopboormachine

Klopboormachine

Ben jij van plan om een klopboormachine aan te schaffen? In dit artikel lees je alles over wat een klopboormachine precies doet, waarvoor je het kunt gebruiken en waarop je moet letten wanneer je er één aan wilt schaffen. Een klopboormachine wordt gebruikt om in harde materialen te boren. Veel particulieren bezitten een klopboormachine. Een klopboormachine kan gecombineerd worden met een schroefmachine. Zo heb je maar één apparaat nodig, wat weer ruimte in de schuur bespaart. Meestal kost een klopboormachine tussen de 120 en de 150 euro.

 

Wat is een klopboormachine?

Een klopboormachine is een soort elektrische boormachine die erg geschikt is voor beton of baksteen. Dat komt omdat de klopboormachine is voorzien van een handige hamerfunctie waarmee je gemakkelijker door harde materialen kunt boren. De hamerfunctie zorgt ervoor dat de boor meer kracht krijgt en harder heen en weer beweegt in de lengte van de boor. Dit wordt de hamerslag genoemd, waarmee het materiaal als het ware verpulverd wordt. Ook maakt de boor een roterende beweging, waardoor het verpulverde materiaal direct wordt afgevoerd. De klopboormachine werkt dus zowel met druk als met rotatie. De hoeveelheid druk die wordt uitgeoefend en de snelheid van de rotatie beïnvloeden de kwaliteit van de boor.

 

Welke verschillende klopboormachines zijn er?

Er zijn verschillende merken die goede klopboormachines aanbieden. Zo heb je bijvoorbeeld Bosch, Worx en Makita. Besef goed dat het merk niet per se de kwaliteit bepaalt, maar de rotatiesnelheid en de uitgeoefende druk. Je kunt meestal al voor zo’n 60 euro een klopboormachine aanschaffen. Zo’n machine is geschikt wanneer je deze alleen af en toe thuis gaat gebruiken. Heb je een klopboormachine nodig voor je beroep en ga je het apparaat vaak gebruiken? Dan heb je een kwalitatief uitstekende machine nodig. Hiervoor ga je ook meer betalen. Een professionele klopboormachine kost meestal zo’n 120 tot 150 euro. Sommige klopboormachines zijn gecombineerd met een ander apparaat, zoals de schroefmachine. Zo koop je twee apparaten in één. Hiervoor betaal je meestal wel extra, maar het kan voordeliger zijn dan wanneer je de twee apparaten apart koopt.

 

Waar moet ik op letten als ik een klopboormachine wil aanschaffen in 2022?

Als je een klopboormachine wilt aanschaffen, is het belangrijk dat je goed let op de kwaliteit. De kwaliteit van de klopboormachine hangt af van de snelheid van de rotatie en de uitgeoefende druk. Ben je van plan om in steen te boren? Dan heb je nog een aparte boor nodig, namelijk de steenboor. Hoe groter de druk en hoe sneller de rotatie, hoe beter de boormachine werkt. Verder is het ook belangrijk dat je kijkt naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Het kan namelijk zijn dat je veel meer betaalt voor een boormachine die slechts een klein beetje beter is. Dan kun je ervoor kiezen om de op één na beste boormachine te kopen, aangezien je daarmee in verhouding veel geld bespaart.

Beste Klopboormachine aanbiedingen van Maart 2023