Stoomgenerator

Bekijk de reviews en kies de beste stoomgenerator. Lees alle voor- en nadelen van de top 5 beste stoomgeneratoren.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Philips PerfectCare Elite GC9640/60
Philips PerfectCare Elite GC9640/60
Voordelen
Hoge stoomkracht. Licht qua gewicht. Ook geschikt voor hardnekkige kreukels. Schakelt automatisch uit indien niet gebruikt. Waterreservoir is afneembaar. Snel opgewarmd.
Nadelen
Deze stoomgenerator past niet op een reguliere strijkplank.
Tefal SV8055 Anti-Calc
Tefal SV8055 Anti-Calc
Voordelen
Maximale stoomdruk van 6,5 bar, stoomstoot van 459 gram en vermogen van 2800 watt. Lang snoer van 1,6 meter. Temperatuur wordt automatisch ingesteld. In 2minuten opgewarmd.
Nadelen
Je kan deze stoomgenerator niet op zijn “rug” zetten.
Tip: Beste keuze
Philips PerfectCare Performer GC8713/20
Philips PerfectCare Performer GC8713/20
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Zeer geschikt voor overhemden, dankzij stoom uit punt. Gemakkelijk ontkalken. Snel opgewarmd. Makkelijk en licht in gebruik.
Nadelen
Maakt iets meer geluid dan de gemiddelde stoomgenerator.
Tefal Liberty SV7030
Tefal Liberty SV7030
Voordelen
Temperatuur zelf instellen. Groot waterreservoir. Kleine/compacte stoomgenerator. Veilig vastzetten met lock systeem. Ligt soepel in de hand. Tussentijds water toevoegen mogelijk.
Nadelen
De kalk cartridge moet ieder jaar worden vervangen.
 Tefal GV7556 Express Easy Plus
Tefal GV7556 Express Easy Plus
Voordelen
Als beste getest in Juli 2020. Ook geschikt voor colbert en gordijnen. Gemakkelijk in gebruik. Klein qua formaat. 90 dagen op proef. Verticaal stomen mogelijk.
Nadelen
Deze stoomgenerator moet elke 3 maanden ontkalkt worden met speciale cartridge.

Beste stoomgeneratorKoopgids: Welke stoomgenerator is de beste koop van mei 2024?

Een stoomgenerator is een handig apparaat dat stoom creëert. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor strijkijzers. Met een stoomgenerator kun je ontzettend snel strijken. Hiermee bespaar je veel tijd vergeleken met een normaal strijkijzer. Het is erg eenvoudig om een stoomgenerator te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je bloesjes en jasjes in één klap weer helemaal kreukvrij zijn. In dit artikel lees je hoe een stoomgenerator werkt en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Ook lees je waarop je moet letten wanneer je er één wilt aanschaffen en wat de populairste merken en types zijn. Bekijk direct de top 5 best verkochte stoomgeneratoren van dit moment als je geen tijd hebt om alle modellen te vergelijken.

Wat is een stoomgenerator?

Een stoomgenerator is een apparaat dat stoom opwekt, oftewel genereert. Het wordt ook wel een warmtewisselaar genoemd. De stoomgenerator draagt namelijk warmte over aan onder druk staand water, wat daardoor verdampt. Hierdoor produceert het stoom. Deze stoom wordt gebruikt voor bepaalde processen. Denk daarbij aan het opwekken van mechanische energie of het overdragen van warmte. Een stoomgenerator wordt vooral gebruikt in een stoomstrijkijzer. Ook een fluitketel is in principe een stoomgenerator. Het doel is dan niet om stoom te genereren maar om kokend water te creëren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een stoomgenerator?

De voordelen van een stoomgenerator zijn dat je er ontzettend snel en eenvoudig kleren mee kunt strijken. Zo kun je je nette kleding zo snel mogelijk weer helemaal kreukvrij maken. Het apparaat is makkelijk te gebruiken, dus je hebt geen instructies nodig. Ook neemt het apparaat weinig ruimte in en is het dus makkelijk op te bergen. Nadelen van een stoomgenerator zijn dat het apparaat energie gebruikt en regelmatig opgeladen moet worden. Wil je dus je hele garderobe in één keer strijken, dan kan het zijn dat het apparaat tussendoor moet worden opgeladen.

Waar moet ik op letten als ik een stoomgenerator wil aanschaffen?

Wil jij een stoomgenerator aanschaffen? Dan is het vooral belangrijk dat je let op de kwaliteit. De kwaliteit hangt erg af van het merk, maar ook van het type. Sommige apparaten hebben een hogere waterreservoircapaciteit en een hogere druk. Ook de stroomstoot is van belang voor de kwaliteit. Daarnaast kun je kiezen uit een automatische of een handmatige stoom- en temperatuurkeuze. Tot slot kun je kijken naar een zelfreinigend apparaat, zodat deze automatisch wordt ontkalkt.

Wat zijn populaire merken en types stoomgeneratoren in 2024?

Er zijn vele merken die stoomgeneratoren produceren. Zo zijn er bijvoorbeeld Philips, Tefal en Tristar. Ook Braun en AEG komen vaak goed uit de testen. Deze merken staan erom bekend dat ze goede kwaliteit leveren. Maar het is vooral belangrijk wat voor type stoomgenerator je kiest en wat voor functies het heeft. Welk type je nodig hebt, hangt vooral af van hoevaak je het apparaat gaat gebruiken. Strijk je alleen één keer per week een paar bloesjes? Dan hoef je niet het beste en duurste apparaat te kopen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een stoomgenerator

Wat is het verschil tussen een stoomgenerator en een stoomstrijkijzer?

Een stoomgenerator heeft een aparte watertank en produceert meer continue stoom, wat zorgt voor sneller en effectiever strijken.

Hoe vaak moet ik de watertank bijvullen?

Afhankelijk van de capaciteit en het gebruik, maar meestal minder vaak dan bij gewone strijkijzers vanwege de grotere tank.

Kan ik kraanwater gebruiken in mijn stoomgenerator?

Veel modellen zijn ontworpen voor kraanwater, maar in gebieden met hard water is het soms beter om gedestilleerd water te gebruiken.

Wat betekent ‘bar-druk’ bij stoomgeneratoren?

Het geeft de druk aan waarmee de stoom uit de generator komt. Hogere bar betekent krachtigere stoom.

Hoe onderhoud ik mijn stoomgenerator?

Regelmatig ontkalken is essentieel. Volg de specifieke instructies van de fabrikant voor het beste onderhoud.

Top 5 Beste kopen
Logo