Keukenmachine

Bekijk de reviews en kies de beste keukenmachine. Lees alle voor- en nadelen van de top 5 beste keukenmachines.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
KitchenAid Artisan Mixer 5KSM125
KitchenAid Artisan Mixer 5KSM125
Voordelen
Zeer krachtige keukenmachine. 10 standen. Inhoud van 4,8 liter. Grote kom met handgreep. Eenvoudig in gebruik. Stijlvol design. Mogelijkheid tot uitbreiding.
Nadelen
Deze keukenmachine beschikt maar over 1 mengkom.
Magimix Cuisine Systeme 5200 XL
Magimix Cuisine Systeme 5200 XL
Voordelen
Professionele foodprocessor. Snijden, raspen, hakken en kneden in 1 apparaat. Inclusief 3 mengkommen. Inclusief juicerkit. 4 raspschijven en 3 snijschijven. Onderdelen kunnen in vaatwasser.
Nadelen
De snelheid is niet handmatig aan te passen.
Tip: Beste keuze
Bosch MUM59M55
Bosch MUM59M55
Voordelen
1000 watt vermogen. Ook geschikt voor pizza of brooddeeg. 3,9 liter mengkom. Extra accessoires voor smoothies, sinaasappelsap, gehakt en snijden en raspen. Inclusief opbergtas.
Nadelen
De hulpstukken voor de eerste keer gebruiken werkt wat omslachtig.
Bosch MUM48A1
Bosch MUM48A1
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Stevige RVS behuizing. Antispatdeksel. Onderdelen kunnen in vaatwasser. Staat stevig op het aanrecht. Eenvoudige bediening.
Nadelen
Deze keukenmachine is minder geschikt voor zwaar deeg.
Philips Viva HR7530/10
Philips Viva HR7530/10
Voordelen
Laag geprijsde keukenmachine. Multifunctionele keukenmachine, geschikt voor blenden, hakken, kloppen, mixen, persen, raspen, snijden. Klopgardes meegeleverd. Compact model.
Nadelen
De mengkom heeft slechts een inhoud van 2,1 liter.

Beste keukenmachineKoopgids: Welke keukenmachine is de beste koop van februari 2024?

Een keukenmachine is een ideaal hulpmiddel voor in de keuken. Met een keukenmachine hoef je veel klusjes niet meer zelf te doen, wat veel tijd bespaart. Vooral het snijden van voedsel en het mengen van beslag kun je snel en gemakkelijk door een keukenmachine laten doen. Een goede keukenmachine beschikt over veel meer functies. In dit artikel lees je wat een keukenmachine precies is en wat er de voordelen van zijn. Ook leer je waarop je moet letten wanneer je er één wilt aanschaffen en wat de populaire merken en types keukenmachines zijn. Bekijk direct de top 5 best verkochte keukenmachines van dit moment als je geen zin en tijd hebt om uitgebreid te vergelijken.

Wat is een keukenmachine?

Een keukenmachine is een handig apparaat voor in de keuken. Met dit apparaat worden een aantal klussen in de keuken geautomatiseerd. Zo heb je er zelf minder werk van. De machine kan bijvoorbeeld hakken, bijvoorbeeld om voedsel te snijden of een ui te snipperen. Ook kan het deeg en beslag mengen en mixen. Het apparaat bestaat uit een mengkom, een motorblok en vele hulpstukken. Er zijn ook keukenmachines waar een blender in zit, zodat je groente kunt fijnhakken. Verder zijn er nog de gegolfde schijf, waarmee slagroom kan worden geklopt, en de citruspers.

Wat zijn de voordelen van een keukenmachine?

Een keukenmachine brengt vele voordelen met zich mee. Het voornaamste voordeel is dat je minder tijd en moeite kwijt bent in de keuken. De machine neemt vervelende taken over, zodat jij je tijd beter kunt besteden. Ook is het eten veel sneller klaar wanneer je de keukenmachine inzet. De keukenmachine bespaart veel werk en is daarom een uitstekende hulp in de keuken. Hoe luxer de keukenmachine is, hoe meer werk het je uit handen kan nemen. Bovendien zijn de meeste keukenmachines gemakkelijk schoon te maken en zit er een lange garantieperiode op.

Waar moet ik op letten als ik een keukenmachine wil aanschaffen?

Wil jij een keukenmachine aanschaffen? Dan is het belangrijk dat je er één kiest die goed bij jouw keukenactiviteiten past. Maak je vaak cake of bak je vaak brood? Dan is het slim om een keukenmachine met een mixer te nemen, zodat je niet meer zelf hoeft te mixen. Vind je het leuk om zelf slagroom te maken? Kies dan een keukenmachine met een gegolfde schijf. Houd je van smoothies of pers je vaak citrusvruchten voor andere gerechten? Dan is het verstandig om een keukenmachine met een citruspers te kiezen.

Wat zijn populaire merken en types keukenmachines in 2024?

Er zijn veel merken die keukenmachines aanbieden. Denk daarbij aan Magimix, KitchenAid en BOMANN. Ook Bosch, Philips en Tristar scoren goed in de peilingen. Maar het merk is altijd minder belangrijk dan het type. Hoe luxe een keukenmachine is, bepaalt wat het apparaat kan. Let dus goed op de functies van de keukenmachine. Kies een apparaat die alles kan wat jij vaak in de keuken doet. Zo bespaar je pas écht veel werk.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een keukenmachine

Wat kan een keukenmachine allemaal?

Een keukenmachine kan mixen, hakken, snijden, raspen en soms zelfs kneden, afhankelijk van de meegeleverde accessoires.

Is een keukenmachine hetzelfde als een blender?

Nee, hoewel sommige functies overlappen, is een blender voornamelijk voor vloeistoffen, terwijl een keukenmachine veelzijdiger is.

Hoe kies ik de juiste capaciteit?

Kies op basis van je gezinsgrootte. Voor kleine gezinnen is 2-3 liter voldoende; grotere gezinnen kunnen beter kiezen voor 4 liter of meer.

Zijn alle onderdelen vaatwasserbestendig?

Veel keukenmachines hebben vaatwasserbestendige onderdelen, maar het is altijd goed om de handleiding te controleren.

Kan ik extra accessoires kopen voor mijn keukenmachine?

Ja, veel merken bieden aanvullende accessoires aan om de functionaliteit van de machine uit te breiden.

Top 5 Beste kopen
Logo