Robotmaaier
Bijgewerkt: Maart 2023

Robotmaaier

Robotmaaier

Een robotgrasmaaier is de ideale hulp bij het onderhouden van jouw tuin. Met een robotgrasmaaier hoef je nooit meer het gras te maaien. Dit wordt namelijk voor je gedaan. Een robotgrasmaaier kan je dus veel tijd en moeite besparen. In dit artikel lees je alles over wat een robotgrasmaaier precies is en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Ook leer je waarop je moet letten wanneer je een robotgrasmaaier wilt aanschaffen en wat de populairste merken en types robotgrasmaaiers zijn. Zo weet je alles wat je moet weten voordat je dit handige apparaat wilt aanschaffen. Bekijk direct de top 5 best verkochte robotmaaiers van dit moment als je niet de tijd hebt om alle maaiers uitgebreid te vergelijken.

 

Wat is een robotgrasmaaier?

Een robotgrasmaaier is een handig apparaat dat voor jou het gras maait. Het is een kleine robot die laag bij de grond staat. De grasmaaier rijdt zelf rond en maait zo het gras. De robot merkt wanneer deze bij een heg of een schutting is en keert dan automatisch om. Bij wat complexere robots kun je zelfs een maairoute instellen, zodat de robot steeds dezelfde route rijdt. Zo weet je zeker dat er geen plekken worden overgeslagen. Een robotgrasmaaier is dus een handige hulp in de huishouding.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van een robotgrasmaaier?

Er zitten zowel voor- en nadelen aan een robotgrasmaaier. Het voordeel is dat je zelf geen gras meer hoeft te maaien. Dit bespaart je veel tijd en moeite. Het kan echter zijn dat de robotgrasmaaier niet alle plekjes van het gazon meeneemt. Dan moet je hier zelf achteraan gaan. Ook kan een robotgrasmaaier ergens vast komen te zitten, bijvoorbeeld in een sloot. Daarom is het verstandig om een robot te kiezen waarop je zelf de maairoute kunt instellen. Een robot moet ’s nachts opladen en dit kost stroom. Je zult dus een hogere energierekening krijgen.

 

Waar moet ik op letten als ik een robotgrasmaaier wil aanschaffen?

Als je een robotgrasmaaier wilt aanschaffen, moet je vooral letten op de kwaliteit, de prijs en de functies van de robot. Hoe groter je gazon is, hoe beter de kwaliteit moet zijn. Heb je een sloot om je gazon of een vijver in de tuin? Dan is het verstandig om een robot te kiezen met wat meer functies. Zo kun je zelf de route instellen en weet je zeker dat de robot niet in het water rijdt. Verder is het belangrijk dat je niet teveel betaalt. Vergelijk daarom altijd meerdere modellen en merken.

 

Wat zijn populaire merken en types robotgrasmaaiers in 2022?

Er zijn uiteraard vele merken die robotgrasmaaiers aanbieden. Denk daarbij aan Husqvarma, Robomow en Gardena. De types verschillen vooral op basis van de hoeveelheid functies die het apparaat heeft. Sommige robots werken met een afstandsbediening. Andere kun je besturen met een app. Via zo’n app kun je de robot vaak op afstand besturen. Ook kun je zelf de route instellen.

Beste Robotmaaier aanbiedingen van Maart 2023