Robotmaaier

Perfect gemaaid gazon zonder moeite? Ontdek de top 5 robotmaaiers die jouw gazon automatisch maaien!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Gardena Smart City Sileno 500
Gardena Smart City Sileno 500
Voordelen
Geschikt voor gazons tot 500m2. Houdt zelf in de gaten wanneer er gemaaid moet worden. Bedienbaar via app. Vorstsensor, niet maaien onder 5 graden. Zeer stil tijdens gebruik.
Nadelen
De eerste keer installeren met de perimeterdraad neemt aardig wat tijd in beslag.
McCulloch ROB S600
McCulloch ROB S600
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Via bluetooth koppelen aan telefoon. Maait ook op lastige plekken. 2 jaar garantie. Mesjes makkelijk vervangen.
Nadelen
Deze robotgrasmaaier heeft geen regensensor of vorstsensor.
Tip: Beste keuze
Robomow RC308u
Robomow RC308u
Voordelen
Zeer robuust en sterk. Ook geschikt voor zeer grote gazons tot 800m2. Maaihoogte zelf instellen. Tussentijds aansturen via app. Gemaaide gras wordt versnipperd. Inclusief regensensor.
Nadelen
Het maximale bereik via de app ligt tussen de 10 en 25 meter.
Gardena R80Li
Gardena R80Li
Voordelen
Accu in 50 min opgeladen. Met timerfunctie. Klein maaimes, weinig schades aan bijv. speelgoed. Keert automatisch terug als accu leegraakt. Inclusief diefstalbeveiliging.
Nadelen
Deze robotgrasmaaier is niet via app/telefoon te besturen.
Wolf-Garten Loopo S150
Wolf-Garten Loopo S150
Voordelen
Laag geprijsde robotgrasmaaier. 100 euro cashback of gratis installatie. Maait in stroken van 18cm. 1,5 uur maaien op volle accu. Maaihoogte zelf instellen tussen 15 en 45 millimeter.
Nadelen
Deze robotgrasmaaier is niet geschikt voor gazons groter dan 150m2.

Beste robotmaaierKoopgids: Welke robotmaaier is de beste koop van april 2024?

Een robotgrasmaaier is de ideale hulp bij het onderhouden van jouw tuin. Met een robotgrasmaaier hoef je nooit meer het gras te maaien. Dit wordt namelijk voor je gedaan. Een robotgrasmaaier kan je dus veel tijd en moeite besparen. In dit artikel lees je alles over wat een robotgrasmaaier precies is en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Ook leer je waarop je moet letten wanneer je een robotgrasmaaier wilt aanschaffen en wat de populairste merken en types robotgrasmaaiers zijn. Zo weet je alles wat je moet weten voordat je dit handige apparaat wilt aanschaffen. Bekijk direct de top 5 best verkochte robotmaaiers van dit moment als je niet de tijd hebt om alle maaiers uitgebreid te vergelijken.

Wat is een robotgrasmaaier?

Een robotgrasmaaier is een handig apparaat dat voor jou het gras maait. Het is een kleine robot die laag bij de grond staat. De grasmaaier rijdt zelf rond en maait zo het gras. De robot merkt wanneer deze bij een heg of een schutting is en keert dan automatisch om. Bij wat complexere robots kun je zelfs een maairoute instellen, zodat de robot steeds dezelfde route rijdt. Zo weet je zeker dat er geen plekken worden overgeslagen. Een robotgrasmaaier is dus een handige hulp in de huishouding.

Wat zijn de voor- en nadelen van een robotgrasmaaier?

Er zitten zowel voor- en nadelen aan een robotgrasmaaier. Het voordeel is dat je zelf geen gras meer hoeft te maaien. Dit bespaart je veel tijd en moeite. Het kan echter zijn dat de robotgrasmaaier niet alle plekjes van het gazon meeneemt. Dan moet je hier zelf achteraan gaan. Ook kan een robotgrasmaaier ergens vast komen te zitten, bijvoorbeeld in een sloot. Daarom is het verstandig om een robot te kiezen waarop je zelf de maairoute kunt instellen. Een robot moet ’s nachts opladen en dit kost stroom. Je zult dus een hogere energierekening krijgen.

Waar moet ik op letten als ik een robotgrasmaaier wil aanschaffen?

Als je een robotgrasmaaier wilt aanschaffen, moet je vooral letten op de kwaliteit, de prijs en de functies van de robot. Hoe groter je gazon is, hoe beter de kwaliteit moet zijn. Heb je een sloot om je gazon of een vijver in de tuin? Dan is het verstandig om een robot te kiezen met wat meer functies. Zo kun je zelf de route instellen en weet je zeker dat de robot niet in het water rijdt. Verder is het belangrijk dat je niet teveel betaalt. Vergelijk daarom altijd meerdere modellen en merken.

Wat zijn populaire merken en types robotgrasmaaiers in 2024?

Er zijn uiteraard vele merken die robotgrasmaaiers aanbieden. Denk daarbij aan Husqvarma, Robomow en Gardena. De types verschillen vooral op basis van de hoeveelheid functies die het apparaat heeft. Sommige robots werken met een afstandsbediening. Andere kun je besturen met een app. Via zo’n app kun je de robot vaak op afstand besturen. Ook kun je zelf de route instellen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een robotmaaier

Hoe groot kan een robotmaaier een gazon onderhouden?

Afhankelijk van het model kunnen robotmaaiers gazons van 100 m² tot meer dan 5000 m² beheren.

Werken robotmaaiers ook op oneffen terrein?

Ja, veel modellen zijn ontworpen om met oneffenheden om te gaan, maar het is goed om specificaties te controleren.

Hoe lang gaat de batterij van een robotmaaier mee?

De meeste robotmaaiers werken 60-90 minuten op een volle lading, afhankelijk van het model en de omstandigheden.

Zijn robotmaaiers veilig voor huisdieren en kinderen?

Ja, de meeste hebben sensoren om obstakels te detecteren en stoppen of draaien weg wanneer ze iets tegenkomen. Wees wel altijd zelf alert!

Wat gebeurt er als het regent?

Sommige modellen kunnen in lichte regen werken, terwijl anderen terugkeren naar hun laadstation bij vochtigheid of regen.

Top 5 Beste kopen
Logo