Chromebook

Bekijk de reviews en kies de beste chromebook. Lees alle voor- en nadelen uit de top 5 beste Chromebooks.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Acer Chromebook 314 CB314-1HT-C6XM
Acer Chromebook 314 CB314-1HT-C6XM
Voordelen
Laag geprijsde Chromebook. Heeft touchscreen. Weegt slechts 1,5kg. Start snel op. Op volle accu 1 dag mee. Eenvoudig in gebruik. Chrome OS besturingssysteem werkt soepel.
Nadelen
Deze chromebook heeft niet de meest krachtige processor.
HP Chromebook 14a-na0060nd
HP Chromebook 14a-na0060nd
Voordelen
Snelle en compacte chromebook. Beschikbaar in 2 kleuren. Bang & Olufsen speakers. Ingebouwde virusscanner. Binnen 3 kwartier voor 50% opgeladen.
Nadelen
Niet alle software programma’s werken op een Chromebook, vooraf controleren.
Tip: Beste keuze
Acer Chromebook R13 CB5-312T-K5G1
Acer Chromebook R13 CB5-312T-K5G1
Voordelen
Zowel laptop als tablet, touchscreen 360 graden draaibaar. Werken vanuit de cloud. Stijlvol design. Playstore toegang. Full HD IPS Touchscreen. 100GB cloudopslag.
Nadelen
Deze chromebook heeft slechts 1 USB poort.
 Lenovo Chromebook S330 81JW0008MH
Lenovo Chromebook S330 81JW0008MH
Voordelen
Krachtige processor, ook soepel multitasken. Energiezuinig. Stijlvol, met aluminium behuizing. Kan tegen een stootje. Gemakkelijk geïnstalleerd. Helder scherm.
Nadelen
Prijs ligt iets hoger dan die van de gemiddelde Chromebook.
Asus Chromebook C434TA-AI0296
Asus Chromebook C434TA-AI0296
Voordelen
Beschikbaar in 3 uitvoeringen. 14 inch laptop, ook te gebruiken als tablet. Ook werken met Office365. Goed beschermd tegen virussen. Zeer snel opgestart.
Nadelen
De toetsen zijn iets kleiner dan bij andere laptops.

Beste ChromebookKoopgids: Welke Chromebook is de beste koop van april 2024?

Eigenlijk is een Chromebook het budgetvriendelijke alternatief voor een Windows-laptop of een MacBook (Apple). Een Chromebook draait op Google’s eigen besturingssysteem Chrome OS, waardoor Windows- en MacOS-programma’s hier niet op werken. Of je dit als een probleem ziet, hangt sterk af waarvoor je de laptop zult gaan gebruiken. In essentie zijn ze ontworpen om gebruikt te worden in combinatie met het internet. Het idee hierachter is dat Google ervan uitgaat dat we onze pc of laptop voornamelijk gebruiken om mee te internetten. Of je nu op het net surft, op social media zit, filmpjes en foto’s bekijkt of mailt: dit kan alleen met een browser. Daarom is Google met een apparaat op de proppen gekomen dat zich speciaal hierop richt. Onnodige poespas of zware software is daarbij weggelaten. Bekijk direct de top 5 best verkochte Chromebooks van dit moment als je geen tijd hebt om alle laptops te vergelijken

Voor- en nadelen van een Chromebook?

Laten we beginnen met enkele voordelen: zowel het gewicht als de software zijn ontzettend licht.

Die lichte software vertaalt zich in de prijs; die is ook laag. Maar ondanks deze minimale specificaties presteert ie goed. Zo start je ‘m al binnen enkele seconden op. Een ander voordeel is het feit dat ie automatische back-ups maakt van je bestanden in een cloudopslag. Ook de lange accuduur, van zo’n 7 tot 9 uur, is een mooie eigenschap.

Dan nu kort de nadelen: zoals je weet zijn programma’s als Microsoft Office niet geschikt voor een Chromebook. Ook zwaardere software kan hij niet aan. En mocht je internet een keer niet werken, dan ben je ook de klos, aangezien de meeste apps en toepassingen op internet werken.

Let hierop bij de aanschaf van een Chromebook

Zit je erover na te denken om een nieuwe laptop te kopen en twijfel je nog of je over wilt stappen op een Chromebook? Bedenk dan eerst waar je de laptop voor wilt gaan gebruiken. Mocht je afhankelijk zijn van bepaalde programma’s, weet dan dat een Chromebook alleen apps kan draaien en vaak een internetverbinding nodig heeft voor allerlei handelingen. Maar als je vaak onderweg bent en een snelle en draagbare laptop zoekt om op te internetten, dan is een Chromebook zeker het overwegen waard. Deze laptop met lage prijs is niet alleen snel en licht, maar heeft ook een lange accuduur en is ideaal om op te surfen.

Populaire merken en types van Chromebooks in 2024

Merken die het goed doen zijn bijvoorbeeld HP, Acer, Asus en Lenovo. Hieronder worden drie populaire chromebooks van onder de 300 euro besproken. Een daarvan is de Acer Chromebook 314 CB314-1HT-C6Xm: die heeft een goed, full HD-scherm van 14 inch en is fijn om op te werken. Dan heb je de Lenovo Chromebook S330 81JW0008MH: wederom een 14 inch scherm met full HD-resolutie. Vormt een interessante optie voor degene die een wat groter formaat zoekt, maar 15 inch net te groot vindt. En ten slotte: de Lenovo Chromebook C330 81HY0005MH. Heeft een scherm van 11,6 inch dat omklapbaar is, waardoor je hem in meerdere posities kunt gebruiken. Kan erg handig zijn als je een presentatie moet geven.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Chromebook

Wat is het verschil tussen een Chromebook en een normale laptop?

Een Chromebook draait op Chrome OS van Google, is geoptimaliseerd voor cloudgebaseerd gebruik en heeft vaak geen zware hardware nodig.

Kan ik Windows-programma’s op een Chromebook draaien?

Standaard niet, maar sommige apps hebben web- of Android-versies die compatibel zijn met Chromebooks.

Heb ik altijd een internetverbinding nodig om een Chromebook te gebruiken?

Nee, veel apps en functies werken offline, maar de Chromebook is wel geoptimaliseerd voor online gebruik.

Wat is de gemiddelde batterijduur van een Chromebook?

Hoewel dit varieert per model, staan Chromebooks bekend om hun lange batterijduur, vaak tussen de 8-12 uur.

Kan ik een externe harde schijf gebruiken met een Chromebook?

Ja, de meeste Chromebooks ondersteunen USB-drives en externe opslagapparaten.

Top 5 Beste kopen
Logo