Chromebook
Bijgewerkt: Maart 2023

Chromebook

Chromebook

Eigenlijk is een Chromebook het budgetvriendelijke alternatief voor een Windows-laptop of een MacBook (Apple). Een Chromebook draait op Google's eigen besturingssysteem Chrome OS, waardoor Windows- en MacOS-programma's hier niet op werken. Of je dit als een probleem ziet, hangt sterk af waarvoor je de laptop zult gaan gebruiken. In essentie zijn ze ontworpen om gebruikt te worden in combinatie met het internet. Het idee hierachter is dat Google ervan uitgaat dat we onze pc of laptop voornamelijk gebruiken om mee te internetten. Of je nu op het net surft, op social media zit, filmpjes en foto's bekijkt of mailt: dit kan alleen met een browser. Daarom is Google met een apparaat op de proppen gekomen dat zich speciaal hierop richt. Onnodige poespas of zware software is daarbij weggelaten. Bekijk direct de top 5 best verkochte Chromebooks van dit moment als je geen tijd hebt om alle laptops te vergelijken

 

Voor- en nadelen van een Chromebook?

Laten we beginnen met enkele voordelen: zowel het gewicht als de software zijn ontzettend licht. 

Die lichte software vertaalt zich in de prijs; die is ook laag. Maar ondanks deze minimale specificaties presteert ie goed. Zo start je 'm al binnen enkele seconden op. Een ander voordeel is het feit dat ie automatische back-ups maakt van je bestanden in een cloudopslag. Ook de lange accuduur, van zo'n 7 tot 9 uur, is een mooie eigenschap. 

 

Dan nu kort de nadelen: zoals je weet zijn programma's als Microsoft Office niet geschikt voor een Chromebook. Ook zwaardere software kan hij niet aan. En mocht je internet een keer niet werken, dan ben je ook de klos, aangezien de meeste apps en toepassingen op internet werken. 

 

Let hierop bij de aanschaf van een Chromebook

Zit je erover na te denken om een nieuwe laptop te kopen en twijfel je nog of je over wilt stappen op een Chromebook? Bedenk dan eerst waar je de laptop voor wilt gaan gebruiken. Mocht je afhankelijk zijn van bepaalde programma's, weet dan dat een Chromebook alleen apps kan draaien en vaak een internetverbinding nodig heeft voor allerlei handelingen. Maar als je vaak onderweg bent en een snelle en draagbare laptop zoekt om op te internetten, dan is een Chromebook zeker het overwegen waard. Deze laptop met lage prijs is niet alleen snel en licht, maar heeft ook een lange accuduur en is ideaal om op te surfen. 

 

Populaire merken en types van Chromebooks in 2022

Merken die het goed doen zijn bijvoorbeeld HP, Acer, Asus en Lenovo. Hieronder worden drie populaire chromebooks van onder de 300 euro besproken. Een daarvan is de Acer Chromebook 314 CB314-1HT-C6Xm: die heeft een goed, full HD-scherm van 14 inch en is fijn om op te werken. Dan heb je de Lenovo Chromebook S330 81JW0008MH: wederom een 14 inch scherm met full HD-resolutie. Vormt een interessante optie voor degene die een wat groter formaat zoekt, maar 15 inch net te groot vindt. En ten slotte: de Lenovo Chromebook C330 81HY0005MH. Heeft een scherm van 11,6 inch dat omklapbaar is, waardoor je hem in meerdere posities kunt gebruiken. Kan erg handig zijn als je een presentatie moet geven. 

Beste Chromebook aanbiedingen van Maart 2023