Beveiligingscamera
Bijgewerkt: Maart 2023

Beveiligingscamera

Beveiligingscamera

Beveiligingscamera's zijn al lang niet alleen maar voorbehouden aan de rijken onder ons. Ze zijn van goede kwaliteit, niet al te duur en met je mobiel te bedienen. Hierdoor maken ze je leven zowel veiliger als leuker. Met sommige camera's kun je door middel van de time-lapsefunctie  versnelde filmpjes maken van bijvoorbeeld een feestje. En met een indoor camera kun je de eerste stapjes van je baby op beeld vastleggen. Een beveiligingscamera is dus nog veel veelzijdiger dan je zou denken. Bekijk direct de top 5 best verkochte beveiligingscamera's van dit moment en maak direct een keuze.

 

Het verschil tussen een wifi-beveiligingscamera en een ip-beveiligingscamera

IP-camera's sluit je aan op een netwerk, waardoor ze vaak met een telefoon, tablet of laptop te bekijken en bedienen zijn. De beelden die zo'n camera schiet zijn meestal van de beeldkwaliteit 720p, maar er zijn ook betere camera's die in HD kunnen filmen. Daar komt nog bij dat deze vaak beschikken over een microfoon en luidsprekers, waardoor je op afstand kunt communiceren. Overal ter wereld kun je de camerabeelden van je IP-camera live volgen. Ook kun je digitaal inzoomen op belangrijke details als je de opgenomen beelden terugkijkt. 

 

Een wifi-camera kun je draadloos verbinden met je netwerk en verbruikt alleen stroom. 

Hierdoor heb je geen fysieke internetkabel nodig. Handig in een situatie waarin er geen internetkabel voorhanden is, zoals op zolder. Maar een wifi-camera is pas echt draadloos als je een wificamera op batterijen koopt. Een nadeel hiervan is wel dat je die steeds moet opladen of vervangen. 

 

Let hierop bij de aanschaf van een beveilingscamera

Zoals altijd is het belangrijk om te weten waarvoor je de beveiligingscamera wil gebruiken. 

Ook de prijs en de beeldkwaliteit zijn belangrijke factoren voor de uiteindelijke keuze die je maakt. 

Vind je HD wel of niet belangrijk en ben je bereid veel of weinig uit te geven? Iets anders wat zeer belangrijk is of je het niet erg vindt dat het wifinetwerk van een wifi-beveiligingscamera hem gevoelig maakt voor storingen. De verbinding kan hierdoor soms wegvallen. 

 

En ten slotte is het handig om te weten of je hem voor binnen of buiten gaat gebruiken.

Camera's voor buiten zijn weerbestendig en vaak stootvast, waardoor ze niet snel kapot gemaakt kunnen worden. Binnen kiest men snel voor cubecamera's of indoorcamera's. 

 

Populaire merken en types van beveiligingscamera's in 2022

De Google Nest Cam Outdoor is een van de beste buitencamera's. Beschikt over een 1080 megapixel camera, 30 fps, een kijkhoek van 130 graden en een fast ethernetaansluiting. Hij is zeer eenvoudig te installeren. Nog een Google-camera die het erg goed doet is de Nest Cam IQ outdoor. Vergeleken met de andere Nest Cam heeft ie iets betere presaties zoals bewegingsdetectie. Verder 12x digitale zoom en persoonsherkenning. En op plaats drie: de Ring Floodlight Cam, die te koppelen is aan een Ring-deurbel of andere Ring-apparaten. Hij beschikt over twee schijnwerpers en een 2-weg audio met luidspreker en microfoon, zodat je degene die ervoor staat eens pittig kunt toespreken. Zo houd je potentiĆ«le indringers hopelijk voortaan op afstand. 

Beste Beveiligingscamera aanbiedingen van Maart 2023