Noise Cancelling Koptelefoon
Bijgewerkt: Juli 2024

Noise Cancelling Koptelefoon

Noise Cancelling Koptelefoon

Bij een zogeheten noise cancelling koptelefoon worden storende omgevingsgeluiden en ruis gedempt door middel van antigeluid. Dit antigeluid is gebaseerd op het geluid om je heen, dat wordt opgepikt door de microfoons die in je koptelefoon zitten. Daarna wordt het geluid geanalyseerd en verdraaid, wat ervoor zorgt dat je minder last hebt van je omgeving. Vooral in drukke gebieden is dit enorm handig, want jij wil tenslotte kunnen blijven genieten van je muziek.

Nu heb je de volle focus op wat jij wil luisteren, zonder dat je daarbij gestoord wordt. Bekijk de top 5 best verkochte noise cancelling koptelefoons als je niet alle modellen wilt vergelijken maar direct wilt kiezen.

 

Voor- en nadelen van een noise cancelling koptelefoon

Het grootste voordeel van een noise cancelling koptelefoon is natuurlijk dat omgevingsgeluid tot het verleden behoort. Hierdoor kun je je muziek beter horen, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat je de muziek minder hard hoeft te zetten om alles te kunnen horen. Dit kan op zijn beurt de kans op gehoorschade licht verkleinen. Maar het is natuurlijk niet altijd handig om geen omgevingsgeluid te kunnen horen. In het verkeer is het namelijk belangrijk dat je auto's of motoren om je heen kunt horen, zodat jij op tijd kunt reageren bij gevaar. Noise cancelling zorgt er dus voor dat jij dit minder goed kunt horen, waardoor je meer risico loopt. Een ander nadeel is het negatieve effect van noise cancelling op de batterijduur van een koptelefoon. Voortkomend uit het feit dat je koptelefoon constant bezig is om omgevingsgeluid te filteren, vraagt dit meer van de batterij. Ten slotte nog de prijs. Noise cancelling zorgt logischerwijs voor een hogere prijs. De techniek is best ingewikkeld en daar hangt uiteraard een prijskaartje aan. 

 

Let hierop bij de aanschaf van een noise cancelling koptelefoon

Let goed op de batterijduur van het model dat je aanschaft, nieuwere modellen hebben veel minder last van een snel leegrakende batterij dan de iets oudere modellen. 


Ook moet je erop letten hoe duurder de noise cancelling koptelefoon, hoe beter de ruisonderdrukking. Verder zijn zaken als het draagcomfort en de plaats waar je hem draagt altijd belangrijk om op te letten. Je wilt dat hij namelijk goed op je hoofd en oren zit en past bij het gebruik dat jij voor ogen hebt. 

 

Populaire merken en types van noise cancelling koptelefoons in 2022

Een heel bekend en goed merk is het Duitse Sennheiser. Scoort momenteel gigagoed met de nieuwste versie van Momentum Wireless-noise cancelling koptelefoons. Door middel van noise cancelling en de Transparent Hearing-technologie worden omgevingsgeluid adequaat geweerd.  Mocht je toch nog iets van de omgeving willen horen, dan kun je het acceptabele geluidsvolume daarvan zelf instellen. Een ander model dat het goed doet is de Bose Noise Cancelling 700. Deze topper heeft een prima geluidswering, ziet er mooi uit, heeft handige aanraakbesturing en is supercomfortabel te dragen. Zeker een aanrader! En om dit rijtje af te sluiten is er nog de Bowers & Wilkins PX7 noise cancelling koptelefoon. Hoewel hij iets duurder is dan zijn concurrerende producten, is dat geheel gerechtvaardigd. Zo zit hij bijzonder comfortabel en klinkt hij uitmuntend. De manier waarop ie omgevingsgeluid weert verdient ook lof. Er zijn namelijk drie modi van noise cancelling, waardoor jij bepaalt hoeveel geluid je van buitenaf toelaat. Verder heb je op slechts één acculading 30 uur luisterplezier. Zeg nou zelf, zo'n noise cancelling koptelefoon wil jij toch ook?

Beste Noise Cancelling Koptelefoon aanbiedingen van Juli 2024