Solar Fontein

Op zoek naar de beste solar fontein? Vergelijk de top 5 solar fonteinen en ontdek de perfecte toevoeging voor jouw tuin. Bespaar energie en geniet van het rustgevende geluid van stromend water.
Solar Fontein
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Fontein op Zonne Energie - Vijver Fontein - Solar Fontein Pomp - Fontijn met led licht - 7 opzetstukken - Met Lichtjes - Milieuvriendelijke Fontijn -
Fontein op Zonne Energie - Vijver Fontein - Solar Fontein Pomp - Fontijn met led licht - 7 opzetstukken - Met Lichtjes - Milieuvriendelijke Fontijn -
Voordelen
milieuvriendelijke fontein voor in de vijver op basis van zonne-energie. Door de ingebouwde lampjes op batterij kan deze fontein ook in het donker gebruikt worden. Wordt geleverd met 4 verschillende opzetstukken voor de sproeier met ieder een ander effect.
Nadelen
moet wekelijks schoongemaakt worden voor een goede werking. Blaadjes kunnen zorgen voor verstoring.
Solar Fountain - Fontein op Zonne Energie - Zwart - Geschikt voor Vijver/ Vogelbad/ Zwembad/ Tuin
Solar Fountain - Fontein op Zonne Energie - Zwart - Geschikt voor Vijver/ Vogelbad/ Zwembad/ Tuin
Voordelen
pomp en fontein in één. Werkt op zonne-energie en is daardoor milieuvriendelijk. Eenvoudig te installeren in allerlei waterpartijen. Wordt geleverd met vier opzetstukken voor verschillende effecten van de sproeier. De fontein kan 150 liter water per uur rondpompen.
Nadelen
deze fontein heeft geen verlichting en is daardoor in het donker niet zichtbaar.
Tip: Beste keuze
Solar Fontein 3.0 op Zonne energie met Anti-Botsbuisjes + Tonova Pen - 7 opzetstukken
Solar Fontein 3.0 op Zonne energie met Anti-Botsbuisjes + Tonova Pen - 7 opzetstukken
Voordelen
milieuvriendelijk fontein en pomp op basis van zonne-energie. Heeft anti-botsbuisjes waardoor de fontein niet tegen de kant kan drijven en het water uit de vijver kan spuiten. De pomp raakt minder snel verstopt dan de meest vijverpompen en hoeft minder vaak schoongemaakt te worden.
Nadelen
zonder voldoende zonlicht werkt de solar fontein niet optimaal.
Solar Fontein op Zonne Energie - Upgrade met Accu - 6 Opzetstukken en 1200mAh Batterij
Solar Fontein op Zonne Energie - Upgrade met Accu - 6 Opzetstukken en 1200mAh Batterij
Voordelen
fontein op zonne-energie met 6 opzettenstukken voor verschillende sproeifuncties. Bevat een waterpeilbewakingsfunctie en een automatische stop als het donker wordt. Bevat een backup-accu, waardoor de fontein zonder zonlicht ook nog steeds kan werken.
Nadelen
de maximale hoogte van de waternevel is 60 centimeter.
Nomio Solar Fontein op Zonne Energie
Nomio Solar Fontein op Zonne Energie
Voordelen
solar fontein maar wel 8 opzetstukken en 10 sproeicombinaties. Langere levensduur van meer dan 10.000 uur. Bevat zuignapjes zodat de fontein op zijn plek blijft in het water. Stille pomp die zorgt voor een beter bodemleven in je vijver.
Nadelen
als de pomp niet in het water staat, kan dit de levensduur van de pomp verkorten.

Beste Solar FonteinKoopgids: Welke Solar Fontein is de beste koop van april 2024?

Een solar fontein is een duurzame manier om een fontein in de vijver van je tuin of bij een bedrijfspand te installeren. Solar fonteinen bestaan er in allerlei soorten en maten, want niet alle vijvers zijn hetzelfde. Het grote voordeel van een solar fontein is dat deze op zonne-energie werkt en je daardoor geen elektriciteitskabels nodig hebt. Als je graag een fontein op zonne-energie wilt aanschaffen, is het goed om je te verdiepen in de verschillende fonteinen die worden aangeboden en rekening te houden met enkele slimme tips tijdens de installatie. Over deze fonteinen kun je meer lezen in onderstaand artikel.

Soorten solar fonteinen

De naam solar fontein is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende soorten vijverpompen die op basis van zonne-energie van stroom worden voorzien. Fonteinpompen kunnen bijvoorbeeld het water omhoog spuwen, terwijl beeklooppompen een kabbelend beekje nabootsen. Deze manier wordt ook vaak gebruikt om de waterkwaliteit te verbeteren op een minder zichtbare manier. Daarnaast zijn er solar vijverpompen en vijverbeluchters. Vijverpompen zorgen dat het water rondgepompt wordt en er meer zuurstof in het water komt. Hetzelfde effect heeft een solar vijverbeluchter die extra zuurstof in het water brengt.

Waarom een solar fontein

Een fontein op basis van zonne-energie in je vijver biedt diverse voordelen. Zo is een fontein in de vijver fijn om naar te kijken en kan het geluid van het klaterende water ook ontspanning brengen. Daarnaast is een fontein goed voor de kwaliteit van het water, omdat er meer beweging en beluchting in het water komt, wat weer goed is voor de dieren en planten in het water. Doordat je voor een solar fontein geen elektriciteitskabels nodig hebt, is deze makkelijker te installeren. Je gebruikt bovendien geen stroom en is daardoor ook nog eens duurzaam. Een fontein op zonne-energie kun je in vele varianten krijgen en op verschillende manieren inzetten. Je kunt de fontein plaatsen in een vijver, maar ook in een zwembad of andere waterpartij.

Tips bij de installatie

Een solar fontein is niet moeilijk om te installeren. Toch zijn er enkele tips die kunnen helpen om de installatie en het gebruik van de fontein optimaal te laten verlopen. Zorg er allereerst voor dat de fontein op een plek wordt geplaatst met voldoende zonlicht. Als er langere tijd geen zonlicht op valt, wordt er niet genoeg energie opgewekt om de fontein te laten werken. Plaats de solar fontein ook niet te dicht bij drijvende bladeren van vijverplanten. De waterdruppels uit de fontein kunnen op het blad voor brandplekken zorgen als de zon erop schijnt.

Solar fontein, waar te koop

Er worden tegenwoordig heel veel solar fonteinen aangeboden, zowel in tuincentra als online. Zeker online laat de kwaliteit weleens te wensen over en kan het zijn dat de fontein niet lang mee gaat. Onderzoek vooraf welke fontein goede beoordelingen krijgt en welke niet. Dit zorgt ervoor dat je je zoektocht wat kan inperken. Laat je niet direct verleiden door hele lage prijzen. Zoek eventueel een fontein met garantie. Als deze dan stuk gaat, kun je op basis van de garantie een nieuwe krijgen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Solar Fontein

Wat is een solar fontein?

Een solar fontein is een fontein die werkt op zonne-energie. Het gebruikt zonnepanelen om energie op te wekken en deze energie wordt vervolgens gebruikt om water uit de fontein te laten stromen.

Hoe werkt een solar fontein?

Een solar fontein werkt door de zonne-energie die wordt opgevangen door de zonnepanelen om te zetten in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt gebruikt om de pomp van de fontein aan te drijven, waardoor het water omhoog wordt gestuwd en een fontein ontstaat.

Is het nodig om een stopcontact te hebben voor een solar fontein?

Nee, een solar fontein heeft geen stopcontact nodig omdat het op zonne-energie werkt. Het enige wat nodig is, is voldoende zonlicht om de zonnepanelen te voeden en de fontein te laten werken.

Hoe lang duurt het voordat een solar fontein volledig opgeladen is?

De oplaadtijd van een solar fontein kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en de capaciteit van de zonnepanelen. Over het algemeen kan het enkele uren duren om de batterij volledig op te laden.

Kan een solar fontein werken als er geen direct zonlicht is?

Een solar fontein heeft direct zonlicht nodig om optimaal te kunnen werken. Als er geen direct zonlicht is, zoals op bewolkte dagen of ’s nachts, zal de fontein mogelijk niet werken of minder efficiënt zijn. Sommige modellen kunnen echter ook energie opslaan in een batterij, zodat de fontein blijft werken wanneer er geen zonlicht is.

Top 5 Beste kopen
Logo