Marklin Startset
Bijgewerkt: Maart 2023

Marklin Startset

Marklin Startset

Misschien ben jij al je hele leven een enorme fan van de spoorwegen of ben je gewoon gefascineerd door treinen. Wat de reden ook is, als je wilt starten met een modelspoorbaan, dan is de Marklin Startset een goede keuze. Met deze startset kun je op een makkelijke manier een basis leggen en eventueel later uitbreiden met andere artikelen. Een modelspoorbaan staat garant voor eindeloos plezier, want je kunt allerlei variaties maken, de opzet wijzigen en extra accessoires en onderdelen kopen om je modelspoorbaan verder uit te breiden.

 

Waarom een Marklin Startset?

Marklin biedt diverse producten voor het maken van een modelspoorbaan. Daarbij zijn sommige onderdelen geschikt voor kinderen, maar andere weer niet. Door te kiezen voor een startset, kun je deze laten aansluiten op de ervaring en de leeftijd van de persoon die ermee gaat starten en legt het gelijk een goede basis om deze later uit te breiden. Het fijne aan de Marklin Startset is dat deze gebruik maakt van hoogwaardige C-railsystemen die ook bij de Marklin H0 worden gebruikt. Ook de locomotieven en wagens passen bij de Marklin H0 modellen.

 

Varianten

Voor het bouwen van een modelspoorbaan is een Marklin Startset een goed uitgangspunt. Afhankelijk van je leeftijd en ervaring kun je kiezen uit verschillende startsets. Voor kinderen vanaf 3 jaar is er de My World startset. Deze bestaat uit een trein met batterijaandrijving en magneetkoppelingen tussen de individuele wagens en een kunststof spoorbaan met 22 stukken gebogen rails en 1 kruising. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er een Marklin Startset genaamd Start up in verschillende uitvoeringen. De set bevat meer onderdelen en meer details dan die voor kinderen vanaf 3 jaar. De Spoor H0, Spoor Z en Spoor 1 startsets hebben verschillende schaalgroottes en baanafmetingen.

 

Analoog of digitaal

Vroeger hadden alle modelspoorbanen analoge besturing. Met behulp van een draaiknop op de trafo kon je de trein op het spoor laten rijden. De draaiknop regelt de spanning op de rails en daarmee hoe snel of langzaam een locomotief rijdt. Wil je meerdere locomotieven laten rijden, dan heb je meerderestroomkringen nodig. Tegenwoordig is het ook mogelijk om de modelspoorbaan digitaal aan te sturen. Hierbij staat er continu spanning op de rails. Via de digitale besturing kan je meerdere locomotieven afhankelijk van elkaar besturen. Met digitale besturing heb je meer flexibiliteit en kun je ook geluid, verlichting en speciale functies bedienen. 

 

Marklin startset kopen

Voor het kopen van een Marklin startset kun je terecht bij modelspoorwinkels, waar je heel gericht advies kunt krijgen van medewerkers die veel verstand hebben van modelspoorbanen. Als je nog niet precies weet welke Marklin startset je wilt aanschaffen, kan een bezoek aan zo’n winkel heel nuttig zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om de Marklin startsets online te kopen. Op diverse sites kun je allerlei informatie vinden over de beschikbare startsets en beoordelingen lezen van andere gebruikers. Wil je meer feedback, dan kun je ook op modelspoorbaanforums meer lezen of specifiek een vraag over de startsets stellen. Bovendien kan je online beter prijzen vergelijken en de meest gunstige variant aanschaffen.

Beste Marklin Startset aanbiedingen van Maart 2023