Sneeuwkettingen

Wees voorbereid op winterse ritten met de juiste sneeuwkettingen. We hebben de top 5 beste sneeuwkettingen beoordeeld op grip, duurzaamheid en montagegemak.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Thule Sneeuwkettingen K-summit
Thule Sneeuwkettingen K-summit
Voordelen
Moeiteloze plaatsing. Erg veel grip. Opvouwbare componenten. Innovatief design. Zelfspannend. Inclusief een opbergtas. Inclusief adapter voor wielbouten.
Nadelen
Deze sneeuwkettingen zijn niet geschikt voor alle autobanden, eerst controleren dus.
Pewag Sneeuwkettingen 205/55 r16
Pewag Sneeuwkettingen 205/55 r16
Voordelen
Inclusief plastic handschoenen, montage instructie en reserveschakels. Verpakt in een koffer. Geschikt voor auto’s met en zonder ABS/ESP. Geschikt voor elk soort velg. Handmatig spannend.
Nadelen
Deze sneeuwkettingen zijn iets duurder dan de gemiddelde sneeuwkettingen.
Tip: Beste keuze
Michelin sneeuwkettingen Easy Grip Evolution
Michelin sneeuwkettingen Easy Grip Evolution
Voordelen
Veel grip. Zeer eenvoudig. Makkelijk te monteren. Makkelijk te spannen met de metalen sluiting. Voorzien van reflecterende stukken. Inclusief een draagtas.
Nadelen
Niet alle bandenmaten zijn beschikbaar.
Modula loopvlakketting grip 120
Modula loopvlakketting grip 120
Voordelen
eenvoudige montage. Makkelijk te spannen. Direct te monteren. De ketting is alleen op het loopvlak. Geen ruimte aan de binnenzijde van het wiel. Makkelijk op te bergen. Geen contact met de velgen. Universele adapter.
Nadelen
Deze sneeuwkettingen hebben een erg felle rode kleur.
Autosock High Performance 540
Autosock High Performance 540
Voordelen
binnen elke minuten te monteren. Herbruikbaar. Uit te wassen. Geen last van vibraties. Soepel. Geluidloos. Milieuvriendelijk. Vele bandenmaten beschikbaar.
Nadelen
Het bevestigen gaat iets lastiger dan een reguliere sneeuwketting.

Beste SneeuwkettingenKoopgids: Welke Sneeuwketting is de beste koop van april 2024?

In de Nederlandse winter kun je over het algemeen prima rijden met winterbanden. Het is nog zelden zo dat er zodanig veel sneeuw ligt, dat je met winterbanden niet kunt rijden. Als je naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld op wintersport of de bergen in, kan het wel voorkomen dat je winterbanden niet genoeg grip op de weg bieden. Dan heb je sneeuwkettingen nodig. Sneeuwkettingen doe je om de banden van je autowielen om meer grip te hebben op de weg in de sneeuw en op gladde stukken.

Heb ze binnen handbereik

Het is belangrijk dat je sneeuwkettingen hebt die passen op je banden. Alleen dan kunnen ze doen wat ze horen te doen. Daarnaast is het verstandig om je sneeuwkettingen binnen handbereik te hebben in de auto, voor het geval dat je ze nodig hebt. Leg ze dus liever in je dashboardkastje dan in de achterbak bijvoorbeeld. Er zijn bepaalde wegen in het buitenland waar sneeuwkettingen zelfs verplicht zijn. Wanneer je vaker naar dezelfde wintersportgebieden gaat, weet je misschien al waar dit is. Anders wordt het aangegeven met verkeersborden.

Alleen korte afstanden

Je kunt met sneeuwkettingen niet je gehele weg afleggen. Je kunt dus niet de hele weg van A naar B je sneeuwkettingen om je banden laten zitten. Sneeuwkettingen zijn bedoeld voor korte afstanden en alleen voor echt gevaarlijke stukken. Bijvoorbeeld dus met veel sneeuw, daar waar ijzel ligt of bergwegen met sneeuw of ijzel. Je kunt met sneeuwkettingen ook niet opeens rijden zoals je normaal op de normale weg zou doen. Ze zijn voornamelijk een hulpmiddel om het gevaar een beetje in te perken.

En niet te hard rijden

Je kunt dus ook niet te hard gaan rijden met sneeuwkettingen. Op de verpakking van de sneeuwkettingen staat hoe hard je maximaal mag rijden met de betreffende sneeuwkettingen. Je moet je dan ook echt aan die maximale snelheid houden. Je plaatst de sneeuwkettingen op de aangedreven wielen van de auto. Bij een fourwheeldrive auto plaats je ze doorgaans op de voorste twee wielen. Welke kettingen geschikt zijn voor je auto, hangt af van je autobanden.

Kopen of huren

Je kunt sneeuwkettingen op allerlei plekken kopen. Bijvoorbeeld bij de ANWB, op Bol.com of bij Halfords. Online zijn er meer dan genoeg aanbieders op webshops die de kettingen in het assortiment hebben of zich hier zelfs in specialiseren. Je kunt er ook voor kiezen om sneeuwkettingen te huren in plaats van te kopen. Handig als je bijvoorbeeld alleen eenmalig naar een winterse plek gaat rijden in plaats van dit jaarlijks te doen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Sneeuwketting

Waarom heb ik sneeuwkettingen nodig?

Sneeuwkettingen verbeteren de tractie op met sneeuw en ijs bedekte wegen, waardoor het rijden veiliger wordt. In veel berggebieden en wintersportlocaties zijn ze tijdens bepaalde maanden verplicht, en je kunt boetes krijgen als je zonder kettingen rijdt wanneer deze vereist zijn.

Hoe kies ik de juiste maat sneeuwkettingen voor mijn banden?

De juiste maat hangt af van de maat van je autobanden. Deze informatie vind je aan de zijkant van de band (bijvoorbeeld 205/55 R16). Met deze gegevens kun je de juiste maat sneeuwkettingen selecteren. Het is belangrijk om de kettingen te passen voordat je ze in de sneeuw gebruikt.

Zijn sneeuwkettingen moeilijk te installeren?

Het kan even wennen zijn, maar met oefening wordt het proces eenvoudiger. Er zijn verschillende soorten sneeuwkettingen, sommige zijn eenvoudiger te monteren dan andere. Het is altijd een goed idee om ze thuis een keer te oefenen voordat je op reis gaat.

Kan ik normaal rijden als ik sneeuwkettingen heb gemonteerd?

Wanneer sneeuwkettingen zijn gemonteerd, moet je je snelheid beperken (meestal tot maximaal 50 km/u) en plotselinge bewegingen vermijden, zoals snel draaien of abrupt remmen. Sneeuwkettingen zijn ontworpen voor gebruik op sneeuw of ijs, dus je moet ze verwijderen als je op een sneeuwvrije weg rijdt.

Hoe bewaar ik sneeuwkettingen wanneer ik ze niet gebruik?

Na gebruik moeten sneeuwkettingen worden gereinigd van sneeuw, ijs en vuil. Ze kunnen worden opgeborgen in de meegeleverde draagtas of een andere geschikte zak. Het is aan te raden om ze op een droge plaats te bewaren om roest te voorkomen.

Top 5 Beste kopen
Logo