Laadpaal voor thuis

Wil je jouw elektrische auto efficiënt opladen? Wij hebben de top 5 beste thuislaadpalen vergeleken op snelheid, gebruiksgemak en installatiekosten.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Laadpaal Wallbox Laadstation EV Charger 11kw
Laadpaal Wallbox Laadstation EV Charger 11kw
Voordelen
Redelijk goedkoop. Hoge compatibiliteit. Makkelijk te installeren. Heeft een intelligente chip.
Nadelen
Deze laadpaal voor thuis heeft geen laadpassysteem.
Alfen S-line 11 kW
Alfen S-line 11 kW
Bekijk Prijs »

Coolblue Energie

Voordelen
Veel verkochte laadpaal van Alfen. Met 11Kw een goed laadvermogen en door de load balancing kom je nooit energie tekort in huis. Heeft ook een vaste kabel om de auto zonder moeite op te laden.
Nadelen
Heeft geen display, dus tijdens het laden geen inzicht.
Tip: Beste keuze
Wallbox Laadpaal Laadstation 11KW 16A
Wallbox Laadpaal Laadstation 11KW 16A
Voordelen
Helemaal instelbaar. Op afstand bestuurbaar. Kan met een app bediend worden. Met een ontgrendelingsmechanisme.
Nadelen
De 8 meter kabel kan ook een nadeel zijn.
EVBox full package
EVBox full package
Bekijk Prijs »

Coolblue Energie

Voordelen
Zeer complete laadpaal voor thuis. Tot 11kW laadsnelheid, gebruikt load balancing aan de beschikbare hoeveelheid energie, laadpasontgrendeling, mogelijkheid tot verrekening en een vaste kabel.
Nadelen
Als je kiest voor installatie kan dit ongeveer 1 maand duren.
Wallbox Pulsar Plus (tot 22kw)
Wallbox Pulsar Plus (tot 22kw)
Voordelen
Een gezamenlijke netaansluiting. De kabel heeft een vaste verbinding met het laadstation. Te bedienen met een app. Planbare oplaadsessies. Verbonden met wifi.
Nadelen
De prijs van deze laadpaal ligt iets hoger dan die van een gemiddelde laadpaal voor thuis.

Beste Laadpaal voor thuisKoopgids: Welke Laadpaal voor thuis is de beste koop van mei 2024?

Een laadpaal voor thuis heeft veel voordelen. Je gebruikt een laadpaal om je auto aan op te laden. Steeds meer mensen hebben een elektrische auto. Elektrische auto’s moeten opgeladen worden, omdat anders de batterij van de auto leeg gaat en de auto niet kan rijden. Om de auto op te laden, heb je een laadpaal nodig. Je kunt zo’n laadpaal op verschillende openbare plekken vinden en gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor een laadpaal voor thuis. En die tweede optie biedt veel meer mogelijkheden en voordelen dan zo’n publieke laadpaal.

Je eigen oplaadplek

Een laadpaal voor thuis is natuurlijk jouw eigen laadpaal. Je hebt dus niet het probleem dat zich ook bij parkeren in de stad voordoet: geen plek te vinden. Er is geen risico dat je de auto niet kan opladen als je hem wegzet, omdat je laadpaal van jou is. Een bijkomend voordeel is dat je laadpaal voor thuis waarschijnlijk bij je voor de deur staat. Je hebt dus ook de auto dichtbij in plaats van verderop aan een publieke laadpaal. Dat is natuurlijk fijn, maar een eigen laadpaal hebben heeft nog meer voordelen.

Financiële voordelen

Financieel gezien bijvoorbeeld. Het kost namelijk veel minder om je auto aan je eigen laadpaal op te laden. Dit komt omdat je voor je eigen laadpaal gewoon energiekosten betaalt voor het verbruik van je energie zoals je dat ook in je huis doet. Bij een publieke laadpaal daarentegen, betaal je meer energiekosten. Vaak wel twee tot vier keer zo veel zelfs. Je kunt het nog mooier maken door je eigen zonnepanelen te gebruiken. Er moet dan wel zonne-energie worden opgewekt terwijl de auto aan het opladen is.

Sneller laden dan het stopcontact

Daarnaast laadt je auto sneller op bij een laadpaal dan via het stopcontact. Dit is omdat een laadpaal voor thuis speciaal gemaakt wordt voor het opladen van de auto. Omdat de laadpaal hiervoor gemaakt wordt, is het ook nog eens een stuk veiliger. Let bij een laadpaal voor thuis wel op dat je het juiste type stekker hebt. Nieuwere elektrische auto’s werken met een stekker type 2. Daar zul je dus vaak een laadpaal voor thuis voor vinden. Er zijn ook verloopstekkers als er geen laadpaal voor thuis in type 1 te vinden is voor jouw auto.

Offerte voor prijzen

Prijzen voor een laadpaal voor thuis worden in iedere situatie bepaald, omdat niet iedereen natuurlijk dezelfde mogelijkheden en opties heeft voor een laadpaal voor thuis. Je kunt zo’n offerte aanvragen en de installatie uit laten voeren door bijvoorbeeld Coolblue.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Laadpaal voor thuis

Welke soorten laadpalen zijn er beschikbaar voor thuisgebruik?

Voor thuisgebruik zijn er voornamelijk Level 1- en Level 2-laders. Level 1-laders werken op standaard huishoudelijke 230V stopcontacten en hebben doorgaans een lager laadvermogen. Level 2-laders werken op een hoger voltage (meestal 400V) en kunnen een voertuig sneller opladen, maar vereisen vaak een speciale installatie.

Hoe lang duurt het om mijn elektrische auto volledig op te laden met een thuislaadpaal?

De laadtijd varieert afhankelijk van het type lader en de capaciteit van de accu van je auto. Over het algemeen kan een Level 1-lader 8-12 uur of langer nodig hebben voor een volledige lading, terwijl een Level 2-lader dit in 4-6 uur kan doen, afhankelijk van de auto en accucapaciteit.

Kan ik een laadpaal zelf installeren of heb ik een professional nodig?

Hoewel sommige enthousiastelingen ervoor kiezen om zelf een laadpaal te installeren, wordt het over het algemeen aanbevolen om een ​​gecertificeerde elektricien de installatie te laten uitvoeren. Dit zorgt voor een veilige en correcte installatie, conform de geldende voorschriften.

Hoeveel kost het om thuis een laadpaal te installeren?

De kosten kunnen variëren afhankelijk van het type laadpaal, de installatievereisten, en of er aanvullende elektrische upgrades nodig zijn. Over het algemeen kan de prijs variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s, exclusief eventuele subsidies of belastingvoordelen.

Is het veilig om mijn auto buiten op te laden, zelfs als het regent?

Ja, de meeste laadpalen voor thuisgebruik zijn ontworpen om buiten te worden geïnstalleerd en zijn bestand tegen weersomstandigheden zoals regen. Het is echter altijd een goed idee om de specificaties en aanbevelingen van de fabrikant te controleren.

Top 5 Beste kopen
Logo