Laadpaal voor thuis
Bijgewerkt: Juni 2023

Laadpaal voor thuis

Laadpaal voor thuis

Een laadpaal voor thuis heeft veel voordelen. Je gebruikt een laadpaal om je auto aan op te laden. Steeds meer mensen hebben een elektrische auto. Elektrische auto’s moeten opgeladen worden, omdat anders de batterij van de auto leeg gaat en de auto niet kan rijden. Om de auto op te laden, heb je een laadpaal nodig. Je kunt zo’n laadpaal op verschillende openbare plekken vinden en gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor een laadpaal voor thuis. En die tweede optie biedt veel meer mogelijkheden en voordelen dan zo’n publieke laadpaal. 

 

Je eigen oplaadplek

Een laadpaal voor thuis is natuurlijk jouw eigen laadpaal. Je hebt dus niet het probleem dat zich ook bij parkeren in de stad voordoet: geen plek te vinden. Er is geen risico dat je de auto niet kan opladen als je hem wegzet, omdat je laadpaal van jou is. Een bijkomend voordeel is dat je laadpaal voor thuis waarschijnlijk bij je voor de deur staat. Je hebt dus ook de auto dichtbij in plaats van verderop aan een publieke laadpaal. Dat is natuurlijk fijn, maar een eigen laadpaal hebben heeft nog meer voordelen. 

 

Financiële voordelen

Financieel gezien bijvoorbeeld. Het kost namelijk veel minder om je auto aan je eigen laadpaal op te laden. Dit komt omdat je voor je eigen laadpaal gewoon energiekosten betaalt voor het verbruik van je energie zoals je dat ook in je huis doet. Bij een publieke laadpaal daarentegen, betaal je meer energiekosten. Vaak wel twee tot vier keer zo veel zelfs. Je kunt het nog mooier maken door je eigen zonnepanelen te gebruiken. Er moet dan wel zonne-energie worden opgewekt terwijl de auto aan het opladen is. 

 

Sneller laden dan het stopcontact

Daarnaast laadt je auto sneller op bij een laadpaal dan via het stopcontact. Dit is omdat een laadpaal voor thuis speciaal gemaakt wordt voor het opladen van de auto. Omdat de laadpaal hiervoor gemaakt wordt, is het ook nog eens een stuk veiliger. Let bij een laadpaal voor thuis wel op dat je het juiste type stekker hebt. Nieuwere elektrische auto’s werken met een stekker type 2. Daar zul je dus vaak een laadpaal voor thuis voor vinden. Er zijn ook verloopstekkers als er geen laadpaal voor thuis in type 1 te vinden is voor jouw auto. 

 

Offerte voor prijzen

Prijzen voor een laadpaal voor thuis worden in iedere situatie bepaald, omdat niet iedereen natuurlijk dezelfde mogelijkheden en opties heeft voor een laadpaal voor thuis. Je kunt zo’n offerte aanvragen en de installatie uit laten voeren door bijvoorbeeld Coolblue. 

Beste Laadpaal voor thuis aanbiedingen van Juni 2023