Sikkens Binnenverf

Op zoek naar de perfecte tint voor je muren? Ontdek de top 5 Sikkens binnenverf voor het beste resultaat. We vergelijken op kleurbehoud, droogtijd, en dekking.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
Voordelen
Ideale verf voor gladde wanden en plafonds. Zeer sterke, isolerende en goed dekkende matte muurverf. Hoogste schrobklasse, eenvoudig te reinigen muurverf zonder opglanzen.
Nadelen
Deze verf is niet geschikt voor buiten.
Sikkens Alpha Projecttex
Sikkens Alpha Projecttex
Voordelen
Universele matte muurverf, beschikbaar in 2,5 tot 10 liter. Zeer geschikt voor plafonds. Geschikt voor glasweefsel. Schrobvast klasse 2. Zeer goede dekking.
Nadelen
Dit verfblik heeft geen plastic folie tussen blik en deksel.
Tip: Beste keuze
Sikkens Alphatex SF
Sikkens Alphatex SF
Voordelen
Laag geprijsde verf. Eenvoudig te verwerken matte binnenmuurverf. Kleur mengen in mat en in de andere glansgraden. Uitstekende dekkracht. Klasse 1 schrobvast, volgens de DIN EN 13300-norm.
Nadelen
Deze verf is niet geschikt om zelf te verdunnen.
Sikkens Alpha Rezisto Mat
Sikkens Alpha Rezisto Mat
Voordelen
Matte muurverf in de hoogste kwaliteit. Extreem vuil- en vlekafstotend. Zeer geschikt voor bijv. scholen of gezinnen. Ook beschikbaar in grote bakken van 10l. Droogt egaal op.
Nadelen
De prijs van deze muurverf ligt iets hoger dan gemiddelde muurverf.
Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
Voordelen
Extreem sterke binnenlak. Geschikt voor kozijnen en deuren. Beschikbaar in 0,5l, 1l en 2,5l. Goede stoot- en krasvastheid. Resistentie voor huidvet. Snelle droging.
Nadelen
Het is vrij 'stroperige' verf en je moet een hoog tempo aanhouden wil je een perfect streeploos resultaat krijgen.

Beste Sikkens BinnenverfKoopgids: Welke Sikkens Binnenverf is de beste koop van februari 2024?

Sikkens is een bekend merk als het op verf aankomt. Je komt Sikkens verf in vrijwel elke bouwmarkt of verfspeciaalzaak tegen, maar tegenwoordig kun je ook gerust Sikkens verven online bestellen. Sikkens binnenverf is er in talloze varianten. Zo kun je Sikkens binnenverf vinden voor specifieke oppervlakken. Sikkens binnenverf is er bijvoorbeeld voor op hout en op de muur, maar ook voor op metalen oppervlakken. Je vindt Sikkens binnenverf in verschillende kleuren, maar ook in standaard kleuren zoals wit of zwart. Bekijk direct de top 5 beste sikkens verf voor binnen als je geen tijd hebt om uitgebreid te vergelijken.

Sikkens verven voor hout

Een groot deel van het assortiment van Sikkens binnenverf is geschikt voor op hout. Daarnaast zijn deze verven bestand tegen krassen en slijten. In zekere zin is dit soort verf dus ook bedoeld als beschermlaag voor je houten oppervlakken in je huis. Dit geldt zowel voor meubelen als voor muren of vloeren. Sikkens heeft daarnaast ook een drietal binnenverven die specifiek bedoeld zijn voor vloeren. Dit zijn Sikkens Wapex 660, Wapex 505 en Anti-Slip. De Sikkens Wapex 660 is niet alleen bestand tegen krassen en slijtage, maar ook tegen chemicaliën.

Bacteriebestendige verf

Een unieke Sikkens binnenverf is de Alpha Sanocryl. Deze verf heeft de unieke eigenschap dat deze bacteriebestendig is. Deze verf is daarnaast niet sterk in geur. Het verft dus ook een stuk prettiger. Deze bacteriebestendige is een verfilm die met verschillende materialen aangebracht kan worden. Na een uur is de verf droog en na twee tot vier uur kun je er een andere verflaag overheen aanbrengen. Deze verf is verkrijgbaar in verschillende kleuren uit verschillende series. De verf heeft een schrobklasse 1.

Schrobklassen voor verf

Schrobklasse 1 is de hoogste schrobklasse. Er zijn verschillende schrobklassen in Sikkens binnenverven. Lager dan schrobklasse 3 moet je eigenlijk niet willen gaan in je verfkeuze. De schrobklasse geeft aan hoe goed je oppervlak met de verf schoon te maken is. Dit wordt met een lager cijfer steeds lastiger. Een schrobklasse 1 is goed voor bijvoorbeeld de keuken en om kookspetters gemakkelijk weg te poetsen. Schrobklasse 2 is iets minder gemakkelijk schoon te maken, klasse 3 nog minder. Wat voor jou de juiste schrobklasse is, hangt af van de risico’s van de oppervlakken die je wil verven.

Mat en glans Sikkens verf

Verschil in verven vind je ook veelal in de glans. Grofweg zijn er vier variaties van glans tot en met mat. Er zijn verven in zijdeglans, hoogglans, halfglans en mat. Hoewel dit de illusie wekt dat de meeste verven glans zijn, vind je vooral matte Sikkens binnenverf. Daarnaast zijn er een aantal halfglans verven. Een enkele tot een paar verven van Sikkens zijn hoogglans of zijdeglans.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over Sikkens Binnenverf

Is Sikkens binnenverf water- of oliegebaseerd?

Sikkens biedt beide soorten, maar watergebaseerde verf wordt vaker binnenshuis gebruikt.

Hoeveel vierkante meter dekt een liter?

Dit varieert, maar meestal tussen 10-15 m² per liter.

Is een primer nodig?

Voor onbehandelde of poreuze oppervlakken wordt een primer aanbevolen.

Kan ik de verf mengen voor een unieke kleur?

Ja, Sikkens biedt kleurmengsystemen aan.

Hoe lang duurt het voordat de verf droog is?

Meestal 1 tot 2 uur, afhankelijk van de omstandigheden.

Top 5 Beste kopen
Logo