Sikkens Binnenverf
Bijgewerkt: Juni 2024

Sikkens Binnenverf

Sikkens Binnenverf

Sikkens is een bekend merk als het op verf aankomt. Je komt Sikkens verf in vrijwel elke bouwmarkt of verfspeciaalzaak tegen, maar tegenwoordig kun je ook gerust Sikkens verven online bestellen. Sikkens binnenverf is er in talloze varianten. Zo kun je Sikkens binnenverf vinden voor specifieke oppervlakken. Sikkens binnenverf is er bijvoorbeeld voor op hout en op de muur, maar ook voor op metalen oppervlakken. Je vindt Sikkens binnenverf in verschillende kleuren, maar ook in standaard kleuren zoals wit of zwart. Bekijk direct de top 5 beste sikkens verf voor binnen als je geen tijd hebt om uitgebreid te vergelijken.

 

Sikkens verven voor hout

Een groot deel van het assortiment van Sikkens binnenverf is geschikt voor op hout. Daarnaast zijn deze verven bestand tegen krassen en slijten. In zekere zin is dit soort verf dus ook bedoeld als beschermlaag voor je houten oppervlakken in je huis. Dit geldt zowel voor meubelen als voor muren of vloeren. Sikkens heeft daarnaast ook een drietal binnenverven die specifiek bedoeld zijn voor vloeren. Dit zijn Sikkens Wapex 660, Wapex 505 en Anti-Slip. De Sikkens Wapex 660 is niet alleen bestand tegen krassen en slijtage, maar ook tegen chemicaliën. 

 

Bacteriebestendige verf

Een unieke Sikkens binnenverf is de Alpha Sanocryl. Deze verf heeft de unieke eigenschap dat deze bacteriebestendig is. Deze verf is daarnaast niet sterk in geur. Het verft dus ook een stuk prettiger. Deze bacteriebestendige is een verfilm die met verschillende materialen aangebracht kan worden. Na een uur is de verf droog en na twee tot vier uur kun je er een andere verflaag overheen aanbrengen. Deze verf is verkrijgbaar in verschillende kleuren uit verschillende series. De verf heeft een schrobklasse 1. 

 

Schrobklassen voor verf

Schrobklasse 1 is de hoogste schrobklasse. Er zijn verschillende schrobklassen in Sikkens binnenverven. Lager dan schrobklasse 3 moet je eigenlijk niet willen gaan in je verfkeuze. De schrobklasse geeft aan hoe goed je oppervlak met de verf schoon te maken is. Dit wordt met een lager cijfer steeds lastiger. Een schrobklasse 1 is goed voor bijvoorbeeld de keuken en om kookspetters gemakkelijk weg te poetsen. Schrobklasse 2 is iets minder gemakkelijk schoon te maken, klasse 3 nog minder. Wat voor jou de juiste schrobklasse is, hangt af van de risico’s van de oppervlakken die je wil verven. 

 

Mat en glans Sikkens verf

Verschil in verven vind je ook veelal in de glans. Grofweg zijn er vier variaties van glans tot en met mat. Er zijn verven in zijdeglans, hoogglans, halfglans en mat. Hoewel dit de illusie wekt dat de meeste verven glans zijn, vind je vooral matte Sikkens binnenverf. Daarnaast zijn er een aantal halfglans verven. Een enkele tot een paar verven van Sikkens zijn hoogglans of zijdeglans. 

Beste Sikkens Binnenverf aanbiedingen van Juni 2024