Ruitenreiniger
Bijgewerkt: Juni 2024

Ruitenreiniger

Ruitenreiniger

Schone ruiten hebben is altijd fijn. Het geeft een mooie uitstraling aan je huis en het is prettig om naar te kijken als je binnen zit. Je kunt dan lekker naar buiten te kijken zonder je te storen aan de vlekken en strepen op je raam. Schone ruiten zijn fijn, maar je ruiten schoonmaken is een stuk minder fijn. Bijna niemand vindt het fijn om een emmer met sopje en doek te pakken en aan de slag te gaan. Het kan lang duren en dan heb je meestal alsnog strepen op het raam staan. Dit kan een stuk sneller, namelijk met een ruitenreiniger. 

 

Een ruitenreiniger is een automatische reiniger waarmee je alleen over je ramen hoeft te gaan en dan zijn je ramen gereinigd en mooi schoon. Het is een stuk sneller en zo zijn je ramen toch erg schoon en netjes. Er zijn veel verschillende soorten ruitenreiniger die uiteindelijk natuurlijk hetzelfde doen. Toch is het goed even naar de onderstaande dingen te kijken voordat je een reiniger koopt. 

 

Batterijduur en oplaadtijd

Een ruitenreiniger kan namelijk een bepaalde batterijduur en oplaadtijd hebben. Het is natuurlijk het fijnst om een reiniger met een lange batterijduur en korte oplaadtijd te hebben. Omdat je snel je ruiten reinigt met dit product, is de batterijduur van de reiniger vaak niet langer dan een uur. De meeste reinigers hebben een batterijduur van rond een halfuur of langer. Meestal heb je ook niet langer nodig om je ruiten te reiniger. Laadt daarna de reiniger op en dan kun je het de volgende keer weer gebruiken. 

 

Opladen is hierbij belangrijk, want vaak duurt het opladen wel langer dan 2,5 uur. Sommige reinigers laden iets sneller op, dus als je dat prettig vindt kijk hier dan goed naar. Een kortere opladingstijd is namelijk heel handig, maar niet alle reinigers hebben een korte oplaadtijd. 

 

Waterreservoir

Een ruitenreiniger werkt zo dat je een sopje op de ramen doet met een deel van de reiniger en een ander deel van de reiniger dit water dan opzuigt en je ramen schoon en droog maakt. Hiervoor heb je een waterreservoir bij de reiniger nodig. Deze zijn vaak klein en er past een aantal honderden millimeters in. Heb je veel ramen en moet je dus veel water opvangen? Koop dan een reiniger met groter reservoir. 

 

Waar te koop

Een ruitenreinigerset kun je kopen in veel winkels. Denk bijvoorbeeld aan de Blokker, Mediamarkt, Coolblue of andere tuin- en huiswinkels. In beide de winkels en de webshops van deze winkels kun je terecht voor de beste ruitenreinigers. Als je graag eerst even de ruitenreinigers wilt zien en vanuit daar wilt kiezen, dan kun je het beste naar de winkel. Als je al weet wat je wil en je graag de reiniger thuis wilt ontvangen, dan kun je het beste even in de webshops gaan browsen. 

Beste Ruitenreiniger aanbiedingen van Juni 2024