Walkie Talkie

Op zoek naar de beste walkie talkie? Ontdek hier de top 5 walkie talkies, vergeleken op basis van functies, bereik en betrouwbaarheid. Lees verder!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Alecto FR-125 2-delige set Blauw
Alecto FR-125 2-delige set Blauw
Voordelen
Je kunt het batterijniveau eenvoudig bij houden. Je kunt de walkie talkie ruim een dag gebruiken zonder te laden. Heeft een aansluiting voor een hoofdtelefoon. Je kunt meerdere walkie talkies met elkaar verbinden. Het bereik is zeker zeven kilometer.
Nadelen
De walkie talkie is niet geschikt voor gebruik in de regen.
Topcom Twintalker 9100 Long Range
Topcom Twintalker 9100 Long Range
Voordelen
Een maximaal bereik van 5 kilometer. Beschikt over een handige trilfunctie. Je krijgt er een paar gordelclips bij, zodat je ze aan je broek vast kunt maken. Geschikt voor opladen in de auto. De instellingen kun je eenvoudig aanpassen, dankzij de handleiding.
Nadelen
De walkie talkie is spatwaterdicht.
Tip: Beste keuze
TALK-IT Walkie Talkie Voor Kinderen en Volwassenen
TALK-IT Walkie Talkie Voor Kinderen en Volwassenen
Voordelen
De walkie talkies hebben wel hele hippe kleuren. De walkie talkie kan prima tegen een stootje. Je kunt gemakkelijk contact houden met elkaar. De spreektijd is wel 6 uur, maar de stand-by tijd ongeveer 12 uur. Beschikt over een helder geluid.
Nadelen
Batterijen worden niet standaard meegeleverd.
Alecto FR-175 4-delige set Wit
Alecto FR-175 4-delige set Wit
Voordelen
Je ziet het niveau van de batterij in het scherm. De walkie talkies zijn gemakkelijk te bedienen. Ze beschikken over een zeer ruime spreektijd. Verbind je headset om handfree te kunnen kletsen. De walkie talkies zijn licht en compact van formaat.
Nadelen
De walkie talkie is niet geschikt voor sneeuw en regen.
M.Y. Premium Walkie Talkie Voor Kinderen en Volwassenen 3-PACK
M.Y. Premium Walkie Talkie Voor Kinderen en Volwassenen 3-PACK
Voordelen
De walkie talkies hebben super stoere kleuren. Je kunt met zijn drieën kletsen tot wel 5 kilometer afstand. Het ontwerp is robuust en kan tegen wat zwaardere omstandigheden. De walkie talkies hebben een prima geluid. Heeft een ingebouwde flashlight.
Nadelen
Het benodigde aantal batterijen wordt niet meegeleverd.

Beste Walkie TalkieKoopgids: Welke Walkie Talkie is de beste koop van mei 2024?

Walkie Talkies zijn nog steeds handig. Je kunt ze gebruiken om op afstand te communiceren. Dit kun je natuurlijk met je telefoon ook, maar met een Walkie Talkie kan het nog sneller. Deze kun je bijvoorbeeld makkelijk gebruiken tijdens de vakantie, tijdens sporten of airsoften of tijdens je werk als beveiliger. Ze kunnen tegen een stootje en daarom makkelijker te gebruiken in situaties waarbij je soms kan vallen of als je er een aan een kind wilt geven. Tegenwoordig zijn Walkie Talkies er in allerlei soorten uitgaven en ontwerpen, van verschillende kleuren tot verschillende groottes.

Stroomvoorziening van de Walkie Talkie

Er is bijvoorbeeld ook de keuze tussen welke stroomvoorziening je bij de Walkie Talkie wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld graag een oplaadbare accu of juist een Talkie waar je batterijen in kan doen. Een Walkie Talkie met netsnoer bestaat niet, aangezien dat niet fijn is om mee te nemen naar werk of sporten. Daarom zijn oplaadbare accu’s of talkies op batterijen ook zo handig. Deze laad je makkelijk op of je stopt er nieuwe batterijen in en de Walkie Talkie kan weer een tijdje mee. Op het schermpje van de Talkie kun je zien hoe ver de batterij leeg of vol is.

Aantal kanalen

Een Walkie Talkie is handig om met andere te praten, bijvoorbeeld tijdens airsoften of als je op een motor zit. Het is dan natuurlijk ook handig om meerdere kanalen te hebben, zodat je ook kan praten met meerdere mensen en meerdere groepen. Hierdoor hebben Talkies meerdere kanalen die je makkelijk in kan delen. Kies voor een Talkie met 8 kanalen voor een kleinere groep en voor eentje met 16 kanalen voor een grotere groep. Hoe meer frequentiekanalen je hebt, hoe minder snel je gestoord zult worden door andere frequenties en je makkelijk kan praten met je groep.

Bestendigheid van de Walkie Talkie

Waar je wilt dat je Talkie bestendig voor is, hangt vaak af van waar je de Talkie voor gaat gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld voor beveiligerswerk fijn als je Walkie Talkie schokbestendig is. Als het apparaat dan valt of ergens in terecht komt, kan het tegen de schokken. Voor tijdens sporten of motorrijden is een waterbestendige Talkie ook handig. Zo werkt het ook als het bijvoorbeeld veel aan het regenen is. Andere bestendigheden die handig zijn is bijvoorbeeld bestendigheid voor stof en bestendigheid voor ruis. Met een ruisbestendigheid wordt de ruis onderdrukt. Dit is bijvoorbeeld handig tijdens het motorrijden.

Waar te koop

Walkie Talkies worden weer steeds populairder en worden veel gebruikt tijdens buitensporten, motorrijden of beveiligingswerk. Goede Walkie Talkies kun je kopen in winkels en ook in webshops. Wil je ze graag zien en vasthouden? Dan kun je het beste naar een winkel gaan. Wil je graag reviews lezen en ze thuis laten bezorgen. Bestel ze dan online. Walkie Talkies vind je in vrijwel elke technologiewinkel zoals Mediamarkt of Coolblue.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Walkie Talkie

Wat is een walkie talkie en hoe werkt het?

Een walkie talkie is een draagbaar communicatieapparaat dat wordt gebruikt om spraakberichten over te brengen tussen gebruikers op korte afstand. Het werkt via radiofrequenties waarbij een gebruiker spreekt in de microfoon en het bericht wordt verzonden naar de ontvanger, die het vervolgens kan horen via de luidspreker.

Wat is het bereik van een walkie talkie?

Het bereik van een walkie talkie kan variëren afhankelijk van het model en de omgevingsfactoren. Over het algemeen hebben walkie talkies een bereik van enkele honderden meters tot enkele kilometers, maar sommige professionele modellen kunnen een bereik hebben tot wel enkele tientallen kilometers.

Is een vergunning nodig om een walkie talkie te gebruiken?

In de meeste landen is het gebruik van walkie talkies zonder vergunning toegestaan op bepaalde frequentiebanden met een beperkt vermogen. Echter, als je walkie talkies wilt gebruiken op professionele frequenties of met hoger vermogen, kan een vergunning vereist zijn.

Zijn walkie talkies veilig om te gebruiken?

Ja, walkie talkies zijn over het algemeen veilig om te gebruiken. Ze werken met laag vermogen en veroorzaken doorgaans geen schade aan het menselijk lichaam. Het is belangrijk om de juiste instructies en veiligheidsrichtlijnen van de fabrikant te volgen en de walkie talkies niet te gebruiken in de nabijheid van medische apparatuur of gevoelige elektronica.

Kunnen walkie talkies worden gebruikt in drukke omgevingen?

Ja, walkie talkies kunnen worden gebruikt in drukke omgevingen. Ze gebruiken specifieke frequentiebanden die interferentie minimaliseren en hebben vaak functies zoals ruisonderdrukking en kanaalselectie om de communicatie duidelijk te houden, zelfs in lawaaierige omstandigheden. Het is echter belangrijk om het juiste kanaal te selecteren en te controleren of er geen andere gebruikers op dat kanaal actief zijn om storing te voorkomen.

Top 5 Beste kopen
Logo