Ronde Tuintafel
Bijgewerkt: Juli 2024

Ronde Tuintafel

Ronde Tuintafel

Heb je een kleine tuin, maar wil je toch graag een eettafel in je tuin hebben? Kies dan voor een ronde tuintafel. Een ronde tuintafel is ideaal in een kleine tuin, omdat je meer ruimte voor de rest van je tuin overhoudt. Je kunt dus gerust barbecueën met al je vrienden of je hele familie aan de ronde tuintafel. Ook als je wel voldoende ruimte hebt, is een ronde tuintafel een mooie optie. Het voordeel van een ronde tafel is namelijk ook dat je flexibel bent in het aantal eetplaatsen. De grootte van je gezelschap maakt dus weinig uit. 

 

Voordelen van een ronde tafel

Natuurlijk moet het niet te gek worden, maar als je bijvoorbeeld een rechthoekige eettafel hebt voor 10 personen en maar met vier man eet, heeft iedereen ongezellig veel ruimte. Dat is bij een ronde tuintafel helemaal geen probleem. Ook zitten de poten van zo’n ronde tafel vaak in het midden, dus heeft niemand last van elkaars voeten. Niet alle ronde tuintafels hebben overigens een poot in het midden. Er zijn ook ronde tuintafels met vier poten aan uithoeken van de tafel. 

 

Robuust of sierlijk

Een ronde tuintafel is vaak robuust, met een dikke poot en een stevig tafelblad. Vaak is de poot dan zwart met balken en het tafelblad van hout met dikke latten. Maar je kunt ook kiezen voor een ronde tuintafel die een elegantere uitstraling heeft. Bijvoorbeeld een aluminium of ijzeren ronde tuintafel. Deze hebben over het algemeen wat sierlijkere en dunnere vormen. Het tafelblad is evengoed stevig, maar oogt dunner. Ze wegen doorgaans ook minder dan houten tafels. Dit zijn de meest standaard materialen voor een ronde tuintafel. 

 

Kleinere en hogere ronde tuintafel

We hebben het nu met name over eettafels voor de tuin, maar onder een ronde tuintafel kun je ook een bartafel vinden. Deze zijn er ook in hout of ijzerachtige materialen. Vaak is de poot dan wat smaller, met name bij een houten statafel. Natuurlijk is zo’n ronde bar- of statafel voor in de tuin wat hoger. Het is meer bedoeld om aan te hangen, maar wel een ideale oplossing voor drukke feestjes – en ook weer als je weinig ruimte hebt. Het kan zelfs op het balkon bijvoorbeeld. 

 

Waar te koop

De materialen en precieze formaten van je ronde tuintafel hebben natuurlijk invloed op de prijs. Ook waar je de tafel koopt of voor welk merk je kiest. De prijzen zijn uiteenlopend en je kunt een ronde tuintafel op veel plekken vinden. Kijk bijvoorbeeld bij woonwinkels, bouwmarkten en tuincentra. Maar ook online is er genoeg te vinden. Daarnaast kun je soms bij Action ook een ronde tuintafel voor een kleine prijs vinden. 

Beste Ronde Tuintafel aanbiedingen van Juli 2024