Ronde Tuintafel

Op zoek naar een ronde tuintafel voor gezellige buitenmomenten? We hebben de top 5 beoordeeld op materiaal, design en prijs. Vind de ronde tafel die je tuin compleet maakt!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
ROUGH-Y dining tuintafel ø 150cm
ROUGH-Y dining tuintafel ø 150cm
Voordelen
Gemaakt van duurzaam teakhout. Stoer uiterlijk door zijn robuuste uitstraling. Deze tuintafel is uniek in zijn soort. Zeer weersbestendig. Gemakkelijk rondom de tafel zitten door de matrixpoot.
Nadelen
Redelijk prijzig in aanschaf.
Outdoor Living tuintafel Nordic Ø105 cm
Outdoor Living tuintafel Nordic Ø105 cm
Bekijk Prijs »

Tuinmeubelen.nl

Voordelen
Beschermd tegen roesten door een coating. Duurzame en weersbestendige tafel. De tafel is licht, makkelijk te verplaatsen. Het tafelblad is van strekmetalen gemaakt.
Nadelen
Het is verstandig de tuintafel in de winter binnen te plaatsen.
Tip: Beste keuze
4 Seasons Outdoor Diva eettafel Ø160
4 Seasons Outdoor Diva eettafel Ø160
Bekijk Prijs »

Tuinmeubelen.nl

Voordelen
Natuurstenen ceramisch blad. Inclusief draai plateau. Aluminium frame. Goed bestand tegen het weer en heel duurzaam. 5 jaar garantie.
Nadelen
Deze ronde tuintafel is minder geschikt voor mensen met een kleine tuin.
Garden Collections Sand City rond dining tuintafel 120 cm
Garden Collections Sand City rond dining tuintafel 120 cm
Bekijk Prijs »

Tuinmeubelshop

Voordelen
Dik tafelblad met robuust frame. Tijdloze uitstraling. Mogelijkheid om het blad te laten vergrijzen. Duurzaam, kan het hele jaar door buiten staan. Geschikt voor 4 personen.
Nadelen
Het is beter de tuintafel niet af te dekken.
Woood Dean Salontafel L/Ø 80 cm
Woood Dean Salontafel L/Ø 80 cm
Voordelen
Stoer uiterlijk. Ook te verkrijgen in een maatje kleiner. De tuintafel is gemaakt van hoogwaardig kunststof. Weersbestendig dor de lak laag. Geschikt voor binnen en buiten.
Nadelen
Geen optie om te vergroten.

Beste ronde tuintafelKoopgids: Welke ronde tuintafel is de beste koop van februari 2024?

Heb je een kleine tuin, maar wil je toch graag een eettafel in je tuin hebben? Kies dan voor een ronde tuintafel. Een ronde tuintafel is ideaal in een kleine tuin, omdat je meer ruimte voor de rest van je tuin overhoudt. Je kunt dus gerust barbecueën met al je vrienden of je hele familie aan de ronde tuintafel. Ook als je wel voldoende ruimte hebt, is een ronde tuintafel een mooie optie. Het voordeel van een ronde tafel is namelijk ook dat je flexibel bent in het aantal eetplaatsen. De grootte van je gezelschap maakt dus weinig uit.

Voordelen van een ronde tafel

Natuurlijk moet het niet te gek worden, maar als je bijvoorbeeld een rechthoekige eettafel hebt voor 10 personen en maar met vier man eet, heeft iedereen ongezellig veel ruimte. Dat is bij een ronde tuintafel helemaal geen probleem. Ook zitten de poten van zo’n ronde tafel vaak in het midden, dus heeft niemand last van elkaars voeten. Niet alle ronde tuintafels hebben overigens een poot in het midden. Er zijn ook ronde tuintafels met vier poten aan uithoeken van de tafel.

Robuust of sierlijk

Een ronde tuintafel is vaak robuust, met een dikke poot en een stevig tafelblad. Vaak is de poot dan zwart met balken en het tafelblad van hout met dikke latten. Maar je kunt ook kiezen voor een ronde tuintafel die een elegantere uitstraling heeft. Bijvoorbeeld een aluminium of ijzeren ronde tuintafel. Deze hebben over het algemeen wat sierlijkere en dunnere vormen. Het tafelblad is evengoed stevig, maar oogt dunner. Ze wegen doorgaans ook minder dan houten tafels. Dit zijn de meest standaard materialen voor een ronde tuintafel.

Kleinere en hogere ronde tuintafel

We hebben het nu met name over eettafels voor de tuin, maar onder een ronde tuintafel kun je ook een bartafel vinden. Deze zijn er ook in hout of ijzerachtige materialen. Vaak is de poot dan wat smaller, met name bij een houten statafel. Natuurlijk is zo’n ronde bar- of statafel voor in de tuin wat hoger. Het is meer bedoeld om aan te hangen, maar wel een ideale oplossing voor drukke feestjes – en ook weer als je weinig ruimte hebt. Het kan zelfs op het balkon bijvoorbeeld.

Waar te koop

De materialen en precieze formaten van je ronde tuintafel hebben natuurlijk invloed op de prijs. Ook waar je de tafel koopt of voor welk merk je kiest. De prijzen zijn uiteenlopend en je kunt een ronde tuintafel op veel plekken vinden. Kijk bijvoorbeeld bij woonwinkels, bouwmarkten en tuincentra. Maar ook online is er genoeg te vinden. Daarnaast kun je soms bij Action ook een ronde tuintafel voor een kleine prijs vinden.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een ronde tuintafel

Waarom zou ik kiezen voor een ronde tuintafel in plaats van een vierkante of rechthoekige tafel?

Ronde tuintafels kunnen ideaal zijn voor sociale gelegenheden omdat iedereen elkaar gemakkelijk kan zien en met elkaar kan communiceren. Ze zijn ook ruimtebesparend in kleinere gebieden omdat ze geen scherpe hoeken hebben en de verkeersstroom rond de tafel soepeler kan zijn.

Van welke materialen zijn ronde tuintafels gemaakt?

Ronde tuintafels zijn beschikbaar in een verscheidenheid aan materialen, waaronder hout (zoals teak, eucalyptus, of acacia), metaal (zoals ijzer, staal of aluminium), kunststof, glas, en rattan of wicker.

Hoe onderhoud ik mijn ronde tuintafel het beste?

Het onderhoud hangt af van het materiaal. Houten tafels kunnen profiteren van regelmatige behandeling met een beschermende olie. Metalen tafels kunnen een antiroestbehandeling nodig hebben, terwijl kunststof tafels eenvoudig kunnen worden afgeveegd met een vochtige doek. Het is ook een goed idee om de tafel tijdens de wintermaanden te beschermen met een afdekhoes of naar binnen te verplaatsen.

Zijn ronde tuintafels duurzaam en weerbestendig?

De duurzaamheid en weerbestendigheid van een ronde tuintafel hangen sterk af van het materiaal en de constructie. Veel moderne tuintafels zijn ontworpen om weerbestendig te zijn, maar het is altijd goed om de specificaties van het product en de zorginstructies te controleren.

Hoeveel personen kunnen rond een ronde tuintafel zitten?

Dit hangt af van de diameter van de tafel. Een tafel van 90 cm in diameter kan meestal comfortabel plaats bieden aan 2-4 personen, terwijl een tafel van 120 cm of groter 4-6 personen kan herbergen. Voor grotere groepen zijn er grotere ronde tafels beschikbaar.

Top 5 Beste kopen
Logo