Ligbed Tuin
Bijgewerkt: Mei 2023

Ligbed Tuin

Ligbed Tuin

In de zomer optimaal genieten van de zon in je tuin, doe je met een ligbed tuin. Je ligbed tuin kun je natuurlijk ook buiten de zomer optimaal benutten. Zodra de eerste zonnestralen doorbreken, lig je heerlijk in je tuin op je ligbed met een dekentje. Of gewoon als het nog koud is en de zon niet eens schijnt. Een ligbed in de tuin hebben is gewoon fijn. Middagdutjes, een boek lezen, een puzzel maken, het kan allemaal in je ligbed. En wie kiest voor een mooi tuin ligbed, zorgt ook nog eens dat de tuin er leuk uit ziet. 

 

Materiaal

Een ligbed in de tuin heb je waarschijnlijk het liefst bijpassend bij je stoelen en tafel, als je die ook in de tuin hebt. Het meest makkelijke is om dan te kijken naar het materiaal van het ligbed. En dat is een mooi begin voor jouw keuze voor een tuin ligbed. Meestal zijn ligbedden van hout of aluminium. Maar je kunt natuurlijk ook kunststof ligbedden vinden. Hout en aluminium hebben van zichzelf een bepaalde kleur. Wil je een bijzondere kleur? Kies dan voor een kunststof ligbed. Je kunt natuurlijk je houten ligbed ook in je favoriete kleur schilderen nadat je hem hebt aangeschaft. 

 

Armleuningen

Ieder ligbed heeft een beetje hetzelfde ontwerp, omdat het anders simpelweg geen ligbed meer is. Het grootste verschil zit hem met name in de armleuningen. Sommige zijn smal, andere juist dik. En er zijn zelfs ligbedden zonder armleuningen. Een unieke variant ligbed is het dubbele ligbed. Dit zijn eigenlijk twee ligbedden direct aan elkaar, net zoals dat bij een tweepersoonsbed werkt. Deze is van Bellaggio Vezzano en kost ook bijna € 1000. Zo duur hoeft een ligbed natuurlijk helemaal niet te zijn. Je vindt ligbedden voor kleine prijsjes bijvoorbeeld bij Action, Lidl en Ikea.

 

Kussens

Het laatste detail van je tuin ligbed is het kussen of de kussens. Afhankelijk van waar of welk merk ligbed je kiest, kun je deze er vaak direct bij aanschaffen. Soms is het mogelijk om te kiezen uit verschillende kleuren kussens. Je kunt er ook voor kiezen om iets te vinden dat niet per se bij het tuin ligbed hoort, maar er wel op past. Hierbij moet je letten op het deel dat buigbaar of verstelbaar is en de lengte van het ligbed. Als je kussens niet beweeglijk zijn, zit je niet lekker. En het zou zonde zijn als je kussen te kort is om het hele ligbed te bedden. 

 

Waar te koop

We zeiden al dat je een tuin ligbed kunt vinden voor kleine prijzen bij Action, Ikea en Lidl. Vooral voor Action en Lidl geldt dat dit wel tijdens het seizoen vooral is en het aanbod beperkt is. Bij Ikea kun je terecht voor meer variatie, ook buiten de zomer om. Daarnaast is er online altijd voldoende te vinden en kun je ook je lokale tuincentrum een bezoek brengen om daar het aanbod te bekijken. Prijzen hangen af van merken, formaten en materialen. 

Beste Ligbed Tuin aanbiedingen van Mei 2023