Trilplaat

Zoek je een effectieve trilplaat voor thuisfitness? Wij hebben de top 5 beste trilplaten beoordeeld op prestaties, duurzaamheid en prijs. Vind jouw ideale fitnessmaatje!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
VibroShaper Trilplaat
VibroShaper Trilplaat
Voordelen
99 verschillende snelheden. 3 automatische programma’s. Maximaal 50 spiertrekkingen in één seconde. Inclusief stretchbands. Verhoogt de bloedsomloop en ontspant spieren.
Nadelen
Maximaal toelaatbaar gewicht van deze trilplaat is 100 kilo.
Bodi-tek BT-VIBP3-EU Vibrating Training Gym
Bodi-tek BT-VIBP3-EU Vibrating Training Gym
Voordelen
3 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Gemakkelijk op te bergen. Eenvoudig in gebruik. Toelaatbaar gewicht is 120 kilo. 99 intensiteitstanden.
Nadelen
Aan de zware kant. Weinig uitleg.
Tip: Beste keuze
Fitness Body Trilplaat 360
Fitness Body Trilplaat 360
Voordelen
Eenvoudig op te ruimen. Met weinig inspanning het hele lichaam trainen. Compact van formaat. Maximaal toelaatbaar gewicht is 150 kilo. Goede prijs en kwaliteitsverhouding.
Nadelen
Geen trainingselastiek. 1 programma.
Tunturi Cardio Fit V10 Trilplaat
Tunturi Cardio Fit V10 Trilplaat
Voordelen
Met afstandsbediening. Afneembare stoel voor het trainen van de nek, schouder en rug. Neemt bijna geen ruimte in beslag. Zonder bewegen je lichaam trainen. Drie standaard programma’s. 30 verschillende snelheden.
Nadelen
Geen uitgebreide handleiding.
Wayflex trilplaat
Wayflex trilplaat
Voordelen
Twee weerstandsbanden. Handig te bedienen met afstandsbediening. Naast cardio training kun je spierverstrekkende oefening doen. Diverse effectieve workouts. Geschikt voor alle leeftijden.
Nadelen
De prijs van deze trilplaat ligt iets hoger dan die van een gemiddelde trilplaat.

Beste TrilplaatKoopgids: Welke Trilplaat is de beste koop van mei 2024?

Een trilplaat kan je helpen bij je thuissportsessies op allerlei manieren. Met een trilplaat trilt namelijk alles, waardoor je spieren altijd onder spanning staan maar ook een beetje los raken. Zo kun je bijvoorbeeld flexibiliteit trainen, maar een trilplaat kan voor meer oefeningen handig zijn. Je wordt met een trilplaat snel fit, vaak sneller dan met dezelfde sportoefeningen zonder trilplaat. Een trilplaat kan je ook helpen fit te worden zonder al te veel inspanning. Omdat je lichaam eigenlijk bijna vanzelf beweegt, maar toch wat verbrandt met een trilplaat. Er zijn verschillende soorten trilplaten met verschillende functies die voor uiteenlopende doelen gebruikt kunnen worden.

Afvallen of revalideren

Een trilplaat wordt vaak gebruikt om mee af te vallen of sneller af te vallen, maar kan ook helpen bij revalidatie. Voor beide doelen zijn natuurlijk andere trilplaten geschikt. In de basis verschillen trilplaten in hun bewegingsmogelijkheden. Ze kunnen verticaal of schommelend bewegen, maar ook beide. Hierin vind je dus het grootste verschil tussen trilplaten, want de bewegingsmogelijkheden vertellen je meer over de rest van de eigenschappen van de trilplaat.

Verticaal of schommelend

Een trilplaat die alleen verticaal beweegt, dus alleen van boven naar beneden, is vooral handig wanneer je wil dat je spieren ontspannen. Bijvoorbeeld bij revalidatie of flexibiliteit dus. Een verticale beweging draagt bij aan een betere bloedsomloop en beter metabolisme. De frequentie van een verticaal bewegende trilplaat is tussen de 25 en 50 Hertz en ligt daarmee een beetje in het midden als het gaat om het vermogen van een trilplaat.

De schommelende trilplaat beweegt van boven naar beneden en van links naar rechts tegelijkertijd. Dit stimuleert je spieren en zorgt voor optimalisatie van je gewrichten. Dat kan dus ook heel goed uitkomen bij revalidatie. De frequentie voor dit soort trilplaten is relatief laag en ligt tussen de 18 en 26 Hertz.

Multidirectioneel

Een trilplaat die meerdere richtingen op kan heet multidirectioneel. Deze kan niet alleen van links naar rechts en boven naar beneden, maar ook van voor naar achter. Hiermee kun je goed je spieren trainen. Het vraagt namelijk veel van je lijf om je hierop te stabiliseren, en dat is hoe je je spieren traint met een trilplaat. Daarnaast versterkt zo’n trilplaat je botweefsel en heeft het positieve invloed op je vaten. De frequentie ligt tussen de 30 en 45 Hertz.

Waar te koop

Je koopt een trilplaat voornamelijk online of in een sportwinkel. Dat klinkt natuurlijk vrij logisch. Het grootste aanbod zul je online vinden, omdat het nog niet heel gangbaar is op dit moment. Kijk bijvoorbeeld bij Bol.com of een andere webshop met uiteenlopende artikelen. Hier vind je waarschijnlijk het meest brede assortiment.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Trilplaat

Hoe werkt een trilplaat?

Een trilplaat produceert snelle vibraties die het lichaam overbrengt. Deze vibraties zorgen ervoor dat de spieren zich snel samentrekken en ontspannen, vaak meerdere keren per seconde. Dit kan leiden tot verhoogde spieractiviteit en versterking, afhankelijk van de intensiteit en duur van de oefening.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een trilplaat?

Het gebruik van een trilplaat kan verschillende voordelen hebben, waaronder verbeterde spierkracht, betere bloedcirculatie, verhoogde botdichtheid, betere flexibiliteit, vermindering van cellulitis en zelfs gewichtsverlies bij combinatie met een algemeen fitnessregime.

Hoe lang moet ik op een trilplaat staan voor effectieve resultaten?

De aanbevolen tijd varieert afhankelijk van het doel en de intensiteit van de trillingen. Over het algemeen kan een sessie variëren van 10 tot 30 minuten. Het is altijd belangrijk om te beginnen met kortere sessies en geleidelijk de duur te verlengen naarmate je lichaam zich aanpast.

Zijn er contra-indicaties of mensen die de trilplaat moeten vermijden?

Ja, hoewel trilplaten voor veel mensen veilig zijn, zijn er bepaalde groepen die voorzichtig moeten zijn of het gebruik van de trilplaat moeten vermijden, zoals zwangere vrouwen, mensen met ernstige hart- en vaatziekten, mensen met recente breuken of chirurgische ingrepen, en mensen met bepaalde neurologische aandoeningen. Het is essentieel om een arts te raadplegen voordat je met een trilplaat begint.

Kan ik oefeningen doen op de trilplaat of moet ik gewoon staan?

Naast staan kun je ook verschillende oefeningen uitvoeren op een trilplaat, zoals squats, push-ups en lunges. Deze oefeningen kunnen de effectiviteit van de trilplaat verhogen door de spieractiviteit te verhogen.

Top 5 Beste kopen
Logo