Hoofdkussen
Bijgewerkt: Mei 2023

Hoofdkussen

Hoofdkussen

Een goed hoofdkussen is belangrijk voor een goede nachtrust. Niet alleen je rust is afhankelijk van het juiste hoofdkussen. Als je kussen bijvoorbeeld te hard of te hoog is, of juist te zacht of te laag, kun je heel erg last krijgen van je nek. Zelfs je schouders en rug kunnen stijf worden of vast gaan zitten als je slaapt op het verkeerde hoofdkussen. Het ideale hoofdkussen is voor iedereen anders. We zijn allemaal anders gebouwd en slapen ook anders. Daarom is het goed om over een paar dingen na te denken als je een nieuw hoofdkussen zoekt. Maar het is ook een kwestie van proberen. 

 

Waar te koop

Een hoofdkussen is doorgaans 50 bij 70 centimeter. Dat ligt dan ook het prettigst, omdat er genoeg ruimte is om te bewegen en genoeg ruimte is om je hoofd op te laten rusten. Je kunt echt bijna overal wel een hoofdkussen kopen. Van Action tot Hema en van Kwantum tot Leen Bakker. Maar ook grote merken in slaapproducten of winkels die zich specialiseren in bedden hebben een aanbod aan hoofdkussens. Van bekendere merken kun je een hogere prijs verwachten voor je hoofdkussen dan bijvoorbeeld bij de Action. 

 

Materialen

Veel kussens zijn gevuld met dons. Bij de standaardwinkels zul je voornamelijk kussens met dons vinden. Er zijn ook andere materialen, bijvoorbeeld synthetische hoofdkussens. Deze hebben een goede vochtregulatie, maar zorgen vaak juist voor een zweterig gevoel. Een traagschuim hoofdkussen vormt zich naar je lichaam, maar kan warm worden als je veel zweet in je slaap. Tot slot is er de optie voor een wollen hoofdkussen. Dit is een natuurlijk materiaal en juist een goede keuze voor wie veel zweet ’s nachts. 

 

Dik of dun, hard of zacht

Al deze materialen zijn er ook weer in verschillende diktes of hardheden. Dit is echt een kwestie van voorkeur. Als je het niet zo goed weet, kun je ook twee dunne of zachte kussens kopen en een kussenhoes met een rits. Je kunt dan los het dunne hoofdkussen uitproberen en de twee kussens samen in de hoes doen voor een ervaring met een dikker kussen. Er zijn ook kussenhoezen die dikker zijn dan enkel een laken en het kussen een klein beetje dikker maken. Met zo’n hoes zorg je ook dat je kussen zelf langer schoon blijft. 

 

Voor bepaalde posities

Als je steevast op een bepaalde positie slaapt, bijvoorbeeld op je zij, buik of rug, in plaats van veel beweegt in je slaap, zijn er ook speciale kussens. Die houden rekening met hoe je lichaam dan in bed ligt en zorgen voor de meeste steun en minste last. De vorm van het hoofdkussen is dan aangepast naar jouw slaappositie als zijslaper, rugslaper of buikslaper. 

Beste Hoofdkussen aanbiedingen van Mei 2023