Rolschaatsen
Bijgewerkt: Juni 2024

Rolschaatsen

Rolschaatsen

De rolschaatsen zijn weer terug van weggeweest

De meeste mensen hebben in hun jeugd wel op skates of skeelers gestaan en ook nu blijft dat populair onder veel mensen. In parken en in de stad, overal rollen de mensen langs. Maar de rolschaatsen zijn echt bezig met een comeback. Deze zijn weer helemaal terug van weggeweest. Rolschaatsen, skeelers en skates. Wat is nu eigenlijk het verschil? Heel kort door de bocht zijn skeelers voor snelheid en skates voor trucs. Rolschaatsen zijn eigenlijk net weer wat anders. Met name door de plaatsing van de wielen. 

 

Het verschil in wielen met skates en skeelers

De wieltjes onder rolschaatsen zijn namelijk anders verdeeld. Skates en skeelers hebben alle wielen achter elkaar. Bij rolschaatsen staan de wieltjes twee aan twee achter elkaar. Ook zijn de wielen breder dan bij skates of skeelers. Skeelers hebben net als rolschaatsen wel een remblok. Alleen zit het remblokje bij rolschaatsen aan de voorkant, terwijl dat bij skeelers juist aan de achterkant zit. Rolschaatsen worden ook vaker gebruikt voor dansachtig rollen. Het is dus maar net waar je op zoek bent.

 

Unieke kleuren en prints

Rolschaatsen zijn in ieder geval te vinden in de meest bijzondere uitvoeringen. Je kunt rolschaatsen echt helemaal bij jouw persoonlijkheid laten passen. Of zelfs bij je outfit. Van prints en materialen tot opvallende veters, je maakt je rolschaatsen helemaal eigen. Ook de wielen zijn vaak gekleurd, waar ze op skates en skeelers wat soberder van kleur zijn. Als het om de look gaat, moet je dus sowieso voor rolschaatsen gaan. Bovendien is het voor mensen die nooit op skates hebben gestaan vaak gemakkelijker om te bewegen op rolschaatsen. 

 

Een goede keus voor de beginner

De beginner en fashionista zijn dus zeker gebaat bij rolschaatsen. Daarnaast zijn rolschaatsen ideaal om een beetje lekker rond te rijden. Langs het strand bijvoorbeeld of door het park. Rolschaatsen zijn perfect omdat ze niet zo hard hoeven gaan. Bij skeelers is dit sneller de standaard. Je kunt zeker wel vaart maken met rolschaatsen, maar rustig rollen is ook helemaal prima. Zo kun je het met rolschaatsen mooi afwisselen. 

 

Waar koop ik rolschaatsen?

Rolschaatsen haal je natuurlijk bij je lokale skate winkel. Sommige winkels zijn zelfs gespecialiseerd in enkel skeelers, skates en rolschaatsen. Dit zijn niet alleen fysieke winkels. Er zijn ook ruim voldoende webshops waar je deze specifieke producten vindt. Algemene webshops hebben daarnaast ook nog aanbod aan rolschaatsen. Ga je liever voor het meest portemonnee vriendelijk? Dan kun je ook terecht bij Decathlon, zowel in de fysieke winkels als online. 

Beste Rolschaatsen aanbiedingen van Juni 2024