Elektrisch Skateboard
Bijgewerkt: Mei 2023

Elektrisch Skateboard

Elektrisch Skateboard

Rollen door de straat op een elektrisch skateboard

In tijden dat alle apparaten en vervoersmiddelen steeds meer elektrisch worden, kon het skateboard niet achterblijven. Je kunt dus tegenwoordig kiezen voor een elektrisch skateboard of elektrisch longboard. Omdat het skateboard met een motor werkt, hoef je dus eigenlijk niets te doen om vooruit te komen. Je glijdt zo over fietspaden en boulevards heen, zonder dat je jezelf hoeft af te zetten. Een absoluut hip vervoersmiddel van deze tijd dus. Maar hoe kies je je elektrische skateboard? Daar lees je hieronder meer over.

 

Hub of belt motor

Er zit dus een motor in een elektrisch skateboard. Dit is een hub of een belt motor. Die tweede, de naam zegt het al, drijft het wiel aan door een riem. Bij een hub motor wordt het wiel direct aangedreven. Voor beide varianten bestaan er single en dual drives. Het verschil is dat een dual meer kracht en dus meer snelheid kan leveren. De belt motor vereist meer onderhoud, omdat de riem op termijn zal slijten. Ook trek je minder snel op, maakt deze motor meer geluid en heb je meer weerstand in het rijden. De hub motor daarentegen rijdt maar één snelheid. 

 

Denk na over de accu

Ook de accu is een onderdeel om over na te denken. De accu moet natuurlijk lang genoeg mee gaan om je op je bestemming te brengen of zodat je een beetje kunt toeren in je eigen buurt voor lang genoeg. Ook het formaat en gewicht van de accu zijn belangrijk om mee te nemen, je sleept de accu natuurlijk altijd onder je board mee. Over het algemeen heb je een loodzuur of lithium-ion accu. De laatste is kleiner, lichter en gaat langer mee. Eigenlijk kun je dus beter voor deze variant kiezen. Je kunt nog wel nadenken over voor welk merk accu je kiest en wat de kwaliteit van dat merk en die accu is. 

 

Hoe hard wil je gaan?

Tot slot kun je nadenken over de snelheid. Hoe hard wil je gaan op je elektrische skateboard? Het meest ideale is toch minimaal een snelheid van 20 kilometer per uur kunnen halen. Dan heb je ook daadwerkelijk iets aan je board als vervoersmiddel. Wil je gewoon rustig aan door de buurt rollen en tegelijkertijd vooral genieten van je omgeving? Dan is deze minimale snelheid misschien minder belangrijk. Maar toch, als het wel een mogelijkheid is, kun je weer meer met je elektrisch skateboard. 

 

Waar te koop en welke prijzen?

Een elektrisch skateboard kun je op verschillende plekken kopen. Natuurlijk bij grote webshops, maar ook juist gespecialiseerde webshops voor skatespullen. Ook de gemiddelde skatewinkel zal zeker wel een elektrisch skateboard in het assortiment hebben. Prijzen hangen sterk af van allerlei factoren en beginnen over het algemeen bij € 100. Dit kan oplopen tot grofweg € 1500. Je kunt natuurlijk altijd Marktplaats proberen voor een goedkopere variant van jouw ideale elektrische skateboard. 

Beste Elektrisch Skateboard aanbiedingen van Mei 2023