Elektrisch Skateboard

Op zoek naar het beste elektrisch skateboard? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek welke het meest geschikt is voor jouw rijstijl en behoeften.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Cool & fun Elektrisch Longboard - 4-wiel Skateboard
Cool & fun Elektrisch Longboard - 4-wiel Skateboard
Voordelen
Voldoet aan alle veiligheidscertificaten en alle Europese normen. Het skateboard is geschikt voor alle leeftijden. Je kunt een maximum snelheid halen van 28 tot 32 kilometer per uur. Je laadt het skateboard in 3 tot 4 uur weer vol. De afstandsbediening bevat diverse gave snufjes.
Nadelen
Het skateboard is enkel stofdicht.
Razor - Electric Cruiser Skateboard
Razor - Electric Cruiser Skateboard
Voordelen
Beschikt over een soft-start technologie, hierdoor kom je langzaam op gang. Het skateboard is te belasten tot een gewicht van 100 kilo. Je bedient het skateboard met de meegeleverde afstandsbediening. Je kunt het skateboard wel 40 minuten achter elkaar gebruiken. Je remt door een trekbeweging met de duim te maken.
Nadelen
Niet geschikt voor kinderen onder de 9 jaar.
Tip: Beste keuze
Elektrisch skateboard HI-Flying
Elektrisch skateboard HI-Flying
Voordelen
Je kunt wel 10 kilometer skateboarden op een accu. Het skateboard heeft een hellingshoek van 10 graden. Je laadt het skateboard eenvoudig op. Het skateboard heeft een handvat, zodat je hem overal mee naar toe kunt nemen. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Nadelen
De handleiding is enkel in het Engels.
Globe Chromantic 33'' Speaker Cruiser Board
Globe Chromantic 33'' Speaker Cruiser Board
Voordelen
Het geluid is zuiver en laad snel op. Ingebouwde bluetooth speaker. Gemaakt van kunststof, metaal en hout. Voor alle leeftijdscategorieën. De kleuren veranderen, hierdoor wordt het skateboarden wel heel cool.
Nadelen
Geschikt voor de beginner.
MEEPO - Mini 2 [Elektrisch skateboard]
MEEPO - Mini 2 [Elektrisch skateboard]
Voordelen
Een topsnelheid van 46 kilometer per uur. Beschikt over 4 standen, hierdoor is het skateboard geschikt voor de beginner, gevorderde, professioneel en de expert. Het skateboard is licht van gewicht. De maximale hellingsgraad is 30 procent. Het skateboard heeft naafmotoren.
Nadelen
Je kunt maar 20 kilometer per keer skateboarden.

Beste Elektrisch SkateboardKoopgids: Welk Elektrisch Skateboard is de beste koop van mei 2024?

Rollen door de straat op een elektrisch skateboard

In tijden dat alle apparaten en vervoersmiddelen steeds meer elektrisch worden, kon het skateboard niet achterblijven. Je kunt dus tegenwoordig kiezen voor een elektrisch skateboard of elektrisch longboard. Omdat het skateboard met een motor werkt, hoef je dus eigenlijk niets te doen om vooruit te komen. Je glijdt zo over fietspaden en boulevards heen, zonder dat je jezelf hoeft af te zetten. Een absoluut hip vervoersmiddel van deze tijd dus. Maar hoe kies je je elektrische skateboard? Daar lees je hieronder meer over.

Hub of belt motor

Er zit dus een motor in een elektrisch skateboard. Dit is een hub of een belt motor. Die tweede, de naam zegt het al, drijft het wiel aan door een riem. Bij een hub motor wordt het wiel direct aangedreven. Voor beide varianten bestaan er single en dual drives. Het verschil is dat een dual meer kracht en dus meer snelheid kan leveren. De belt motor vereist meer onderhoud, omdat de riem op termijn zal slijten. Ook trek je minder snel op, maakt deze motor meer geluid en heb je meer weerstand in het rijden. De hub motor daarentegen rijdt maar één snelheid.

Denk na over de accu

Ook de accu is een onderdeel om over na te denken. De accu moet natuurlijk lang genoeg mee gaan om je op je bestemming te brengen of zodat je een beetje kunt toeren in je eigen buurt voor lang genoeg. Ook het formaat en gewicht van de accu zijn belangrijk om mee te nemen, je sleept de accu natuurlijk altijd onder je board mee. Over het algemeen heb je een loodzuur of lithium-ion accu. De laatste is kleiner, lichter en gaat langer mee. Eigenlijk kun je dus beter voor deze variant kiezen. Je kunt nog wel nadenken over voor welk merk accu je kiest en wat de kwaliteit van dat merk en die accu is.

Hoe hard wil je gaan?

Tot slot kun je nadenken over de snelheid. Hoe hard wil je gaan op je elektrische skateboard? Het meest ideale is toch minimaal een snelheid van 20 kilometer per uur kunnen halen. Dan heb je ook daadwerkelijk iets aan je board als vervoersmiddel. Wil je gewoon rustig aan door de buurt rollen en tegelijkertijd vooral genieten van je omgeving? Dan is deze minimale snelheid misschien minder belangrijk. Maar toch, als het wel een mogelijkheid is, kun je weer meer met je elektrisch skateboard.

Waar te koop en welke prijzen?

Een elektrisch skateboard kun je op verschillende plekken kopen. Natuurlijk bij grote webshops, maar ook juist gespecialiseerde webshops voor skatespullen. Ook de gemiddelde skatewinkel zal zeker wel een elektrisch skateboard in het assortiment hebben. Prijzen hangen sterk af van allerlei factoren en beginnen over het algemeen bij € 100. Dit kan oplopen tot grofweg € 1500. Je kunt natuurlijk altijd Marktplaats proberen voor een goedkopere variant van jouw ideale elektrische skateboard.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Elektrisch Skateboard

Wat is een elektrisch skateboard?

Een elektrisch skateboard is een skateboard dat is uitgerust met een elektrische aandrijving, waardoor je zonder te trappen kunt rijden.

Hoe snel kan een elektrisch skateboard gaan?

De snelheid van een elektrisch skateboard varieert, maar de meeste modellen kunnen snelheden bereiken van 20-40 km/u, afhankelijk van het model en de instellingen.

Hoe ver kan een elektrisch skateboard rijden op een volle acculading?

De afstand die een elektrisch skateboard kan afleggen op een volle acculading varieert, maar de meeste modellen kunnen tussen de 15-30 kilometer rijden voordat de accu moet worden opgeladen.

Is het veilig om een elektrisch skateboard te gebruiken?

Het gebruik van een elektrisch skateboard kan veilig zijn als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, zoals het dragen van een helm en beschermende kleding, het rijden op veilige wegen en het volgen van de verkeersregels.

Hoe lang duurt het om een elektrisch skateboard op te laden?

Het opladen van een elektrisch skateboard kan variëren, afhankelijk van het model en de capaciteit van de accu. Over het algemeen duurt het opladen echter tussen de 2-4 uur.

Top 5 Beste kopen
Logo