Graszaad

Op zoek naar het beste graszaad? Ontdek de top 5 beste graszaadopties die zorgen voor een prachtig groen gazon. Vergelijk en kies het juiste graszaad voor jouw tuin!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Barenbrug graszaad Bar Power RPR - extra stevig & zelfherstellend gazon - 5kg
Barenbrug graszaad Bar Power RPR - extra stevig & zelfherstellend gazon - 5kg
Voordelen
De graszaden kiemen snel, hierdoor heb je binnen de kortste keren een dicht gazon. Goede kwaliteit. Het gras is zelf herstellend en beschikt over de hoogste bespelingstolerantie. Kan gebruikt worden voor meerdere doeleinden. Vergt weinig onderhoud.
Nadelen
De prijs is variabel.
ECOstyle Graszaad-Extra - 1 kg - doorzaaien kale plekken
ECOstyle Graszaad-Extra - 1 kg - doorzaaien kale plekken
Voordelen
De kiemkracht is voor meerdere jaren gegarandeerd als je het koel en droog bewaard. Geschikt voor zon en schaduw. Het gras zal prima herstellen en het kleurverschil zal bijna niet te zien zijn. Goede prijs en kwaliteitsverhouding. Je bent maar weinig graszaad nodig per vierkante meter.
Nadelen
Je dient kale plekken niet te bedekken met aarde.
Tip: Beste keuze
DCM Riparo Plus gazonzaad
DCM Riparo Plus gazonzaad
Voordelen
Het graszaad kiemt ontzettend snel. Het graszaad is samengesteld met organische meststof NP 4-23. Beschikt over een handige strooi verpakking. Je gebruikt het graszaad het beste tussen maart en oktober. De meststof zorgt voor een soepel herstel, maar ook voor een perfecte worteling.
Nadelen
Alleen geschikt voor buiten.
ECOstyle Graszaad-Extra - 500 g - gazonherstel droogteschade kale plekken
ECOstyle Graszaad-Extra - 500 g - gazonherstel droogteschade kale plekken
Voordelen
De inzet van natuurlijke meststoffen bevorderen het natuurlijke proces. Duurzaam in gebruik, omdat je er maar weinig van nodig bent. Zorgt voor een evenwichtige kiem, hierdoor creëer je snel een dichte grasmat. Veilig voor mens, dier en milieu. Je behoudt een mooie groene grasmat het hele jaar door.
Nadelen
Gebruik bij 15 tot 25 graden.
MOOWY Snel Herstel Graszaad Perfect voor Kale Plekken
MOOWY Snel Herstel Graszaad Perfect voor Kale Plekken
Voordelen
Het herstel van kale plekken gaat snel. Het graszaad kiemt al binnen 7 tot 14 dagen. Bijzonder hoge kwaliteit door de geselecteerde grassoorten. De gebruikershandleiding is zeer eenvoudig. Kale plekken zullen snel onzichtbaar zijn vanwege de snelle groei.
Nadelen
Prijzig in aanschaf.

Beste GraszaadKoopgids: Welk Graszaad is de beste koop van mei 2024?

Hernieuw je tuin of gazon met graszaad

Met graszaad zorg je ervoor dat je tuin er weer mooi bijligt. Of juist dat je eindelijk een groene tuin maakt. Hoe dan ook, wie een mooi groen stuk gras wil creëren, heeft graszaad nodig. Het alternatief is graszoden leggen. Deze geven wel sneller dat stukje groen aan je tuin en vereisen wat minder onderhoud. Maar wie toch liever graszaad kiest, heeft een hoop opties om over na te denken voor het groen dat dit uiteindelijk oplevert. Zo zijn graszaden geschikt voor verschillende soorten grasvelden. En er zijn verschillende soorten graszaden die ieder een ander soort gras laten groeien.

Doel van graszaad

Wat je wil doen met je stuk gras is natuurlijk het eerste waar je over na zal moeten denken. Wil je vooral een mooi stukje groen voor je deur of in je achtertuin? Is het bedoeld als speelterrein voor de kinderen? Afhankelijk daarvan kies je je graszaad. Graszaad voor sportgazon en speelgazon is bijvoorbeeld gemaakt om tegen een stootje te kunnen. Ligt je beoogde groen in de schaduw? Dan kun je het beste kiezen voor schaduwgras. Voor een echt mooi stukje groen puur voor de uitstraling, kies je siergazon. Dit is doorgaans ook zacht gras.

Kale plekken verhelpen

Misschien wil je geen nieuw gras, maar wil je de kale plekken in je gras verhelpen. Dan heb je het meeste baat bij snelkiemend graszaad. Dit wil zeggen dat de kale plek binnen twee weken hersteld kan worden, zolang de omstandigheden goed zijn. Over het algemeen is het beste moment voor de meeste graszaden als het vochtig genoeg is voor de zaden om zich te wortelen en het minimaal 10 graden Celsius is. Dit geldt dus ook wanneer je kale plekken wil verhelpen. Tijdens vorst zal dit niet lukken.

Soorten graszaad

De soorten graszaden die we hebben benoemd zijn een mix van verschillende graszaden. Zo bestaat sportgazon graszaad vooral uit Engels raaigras en roodzwenkgras. Die eerste kan tegen een stootje, die tweede kan weer goed tegen zonlicht. Ook schaduwgras heeft vooral deze twee soorten zaden. Snelkiemend gras bestaat voor een nog groter deel uit Engels raaigras. Een derde soort graszaad dat in veel soorten voorkomt is veldbeemdgras. Dit groeit langzaam, maar kan goed tegen droogte en kou.

Waar koop je graszaad?

Graszaad koop je natuurlijk bij een tuincentrum of in de bouwmarkt. Juist in de tijd dat je goed kunt zaaien zul je dit veel tegenkomen. Je kunt daarnaast goed online terecht bij verschillende webshops. Zowel algemene webshops als Bol.com als meer gespecialiseerde webshops. Wie zich niet al te druk wil maken over de soorten gras, kan ook naar de Action voor goedkoop graszaad. Gemiddeld heb je 17 gram graszaad per vierkante meter nodig, of het dubbele hiervan wanneer je voor het eerst gaat zaaien op een lege ondergrond.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over Graszaad

Welk graszaad is het beste voor mijn gazon?

Het beste graszaad voor een gazon hangt af van verschillende factoren, zoals de ligging van het gazon (zon of schaduw), de bodemgesteldheid en het gewenste uiterlijk van het gras. Het is raadzaam om advies te vragen aan een tuinexpert of een specialist in graszaden.

Hoe lang duurt het voordat graszaad ontkiemt?

De kiemtijd van graszaad varieert afhankelijk van de grassoort en de omstandigheden. Over het algemeen duurt het gemiddeld 7 tot 21 dagen voordat graszaad ontkiemt. Factoren zoals temperatuur, vochtigheid en bodemkwaliteit kunnen de kiemtijd beïnvloeden.

Moet ik graszaad bedekken met aarde?

Graszaad heeft licht nodig om te kunnen kiemen, dus het is niet nodig om het zaad met aarde te bedekken. Het is echter belangrijk om het zaad goed aan te drukken op de bodem en ervoor te zorgen dat het voldoende vochtig blijft tijdens het kiemproces.

Wanneer is de beste tijd om graszaad te zaaien?

De beste tijd om graszaad te zaaien is meestal in het vroege voorjaar (maart/april) of in het vroege najaar (september/oktober). Deze periodes bieden over het algemeen de ideale omstandigheden voor kieming en groei van het gras.

Hoeveel graszaad heb ik nodig voor mijn gazon?

De hoeveelheid graszaad die je nodig hebt voor je gazon hangt af van de oppervlakte van het gazon en het gewenste resultaat. Over het algemeen wordt geadviseerd om ongeveer 30-40 gram graszaad per vierkante meter te gebruiken voor een nieuw gazon en 20-30 gram per vierkante meter voor herstelwerkzaamheden. Het is altijd verstandig om de verpakking van het graszaad te raadplegen voor specifieke instructies.

Top 5 Beste kopen
Logo