Robotstofzuiger

Geen tijd of zin om te stofzuigen? We hebben de top 5 beste robotstofzuigers voor je vergeleken. Ontdek welk model jouw leven makkelijker kan maken!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
iRobot Roomba 975
iRobot Roomba 975
Voordelen
Je kunt een schoonmaakschema instellen, wanneer de accu is opgeladen gaat de robot zelf weer verder, de stofzuiger vermeid object doormiddel van zijn laser, geschikt voor tapijt en harde vloeren, heeft een app om hem te bedienen,
Nadelen
Deze robotstofzuiger heeft geen dweilfunctie.
Ecovacs Deebot 605
Ecovacs Deebot 605
Voordelen
eenvoudig te besturen met je telefoon, wanneer de accu leeg raakt gaat hij zelf naar het laadstation toe, heeft 2 stoffilters, redelijk stil, juiste zuigkracht,
Nadelen
het geeft niet hetzelfde resultaat als een dweil,
Tip: Beste keuze
Dyson 360 Heurist Robotstofzuiger
Dyson 360 Heurist Robotstofzuiger
Voordelen
De robot gaat naar zijn laadstation wanneer hij leeg raakt, hij brengt de ruimte in kaart door de laser, heeft een draaiende borstel voor dierenharen, heeft een 360 graden sensor, makkelijk te besturen met de app, heeft weinig licht nodig om te navigeren,
Nadelen
De robotstofzuiger kan niet onder meubels door schoon maken, heeft geen dweilfunctie,
Neato Botvac D4 Connected
Neato Botvac D4 Connected
Voordelen
Hij heeft een turbostand voor vloerkleden, eenvoudig te besturen met de app, komt makkelijk in de hoeken, gaat makkelijk langs alle plinten heen, rijd zelf terug naar zijn laadstation zodra hij leeg is, er zit een extra filter bij wanneer je hem koopt,
Nadelen
Deze robotstofzuiger kan moeite hebben met donkere hoeken
iRobot Roomba e5
iRobot Roomba e5
Voordelen
hij is onderhoudsarm, je kunt de robot makkelijk besturen met de app, reinigt extra vervuilde gebieden erg goed, heeft een goede zuigkracht, er is een extra filter meegeleverd,
Nadelen
Op het moment dat je huisdieren hebt moet je het stofbakje iedere keer schoonmaken, werkt op batterijen,

Beste RobotstofzuigerKoopgids: Welke Robotstofzuiger is de beste koop van februari 2024?

Wat als je nu eens vervelende klusjes in huis zou kunnen overlaten aan een robot? Het is geen toekomstmuziek, het bestaat reeds, meer bepaald voor het stofzuigen. Hieronder nemen we de robotstofzuiger onder de loep. Wat is dat precies, waar koop je zo’n toestel, waarom zou je er een in huis moeten halen en waar moet je op letten? Lees je even mee?

Wat is een robotstofzuiger?

De naam zegt het eigenlijk al: een robotstofzuiger is een robot die zelfstandig stof zuigt. Er bestaan tegenwoordig reeds tientallen modellen van. Sommige verwijderen enkel het stof, andere vervullen tegelijkertijd ook een rol als dweilrobot. Een robotstofzuiger werkt draadloos en is voorzien van sensoren die meubels ontwijken.

Wat zijn de voordelen van een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger heeft meerdere voordelen ten opzichte van een traditionele stofzuiger.
Je spaart er heel wat tijd mee uit. Ideaal dus wanneer je een druk leven hebt. Je hoeft zelfs niet thuis te zijn, sommige modellen zijn programmeerbaar. En ben je toch thuis en/of heb je geen tijd of zin om te stofzuigen, dan kan je ondertussen een ander klusje doen of meer tijd besteden aan je huisgenoten.
Een robotstofzuiger is helemaal niet storend. In vergelijking met een gewone stofzuiger is hij een stuk stiller.
De robotstofzuiger kan plaatsen bereiken waar je met je gewone stofzuiger moeilijk of niet geraakt. Denk maar aan banken en bedden. En je hoeft je er niet eens voor te bukken.
Ben je al wat ouder of beperkt in je bewegingen? Dan is een robotstofzuiger ideaal, want je hoeft niet meer te sleuren met een zware stofzuiger.
Ook wanneer je huisdieren hebt, is een robotstofzuiger dé oplossing. Je kan de haren meerdere keren per dag laten opruimen door je robot. Kies wel een model dat hiervoor geschikt is.

Waar kan je een robotstofzuiger kopen?

Een robotstofzuiger kan je kopen op haast alle plaatsen waar je een gewone stofzuiger koopt. De elektrozaak is hier het meest gekende voorbeeld van. Maar je kan een robotstofzuiger ook handig online kopen bij verschillende aanbieders.

Waar moet je op letten wanneer je een robotstofzuiger koopt?

Het ene model kan meer dan het andere. Daarom is het belangrijk om een aantal zaken te bekijken vooraleer je overgaat tot aankoop.
Hoelang duurt het voor de robot opgeladen is en wat is de capaciteit van de accu? Twee zaken die naargelang het model sterk kunnen verschillen, vooral de oplaadtijd.
Het is handig om een model te kiezen dat bij een lege accu automatisch terugkeert naar het oplaadstation. Niet alle robotstofzuigers doen dit.
Welk type vloer je hebt speelt eveneens een rol. Bestaat je woonst vooral uit harde vloeren of heb je grotendeels zachte vloeren en/of tapijt? Bekijk goed de zuigkracht van je robotstofzuiger en kies diegene die het best past bij je type vloer.
Een robotstofzuiger is niet hoog van formaat, maar toch zijn er nog verschillen in hoogte naargelang het type. Meet dus best alle meubels in je huis waar de stofzuiger onder zou moeten kunnen en kies daarna een passend model van robotstofzuiger.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Robotstofzuiger

Hoe effectief is een robotstofzuiger?

De effectiviteit varieert per model, maar moderne robotstofzuigers zijn over het algemeen zeer bekwaam in het reinigen van verschillende vloertypen.

Kan een robotstofzuiger trappen op- en aflopen?

Nee, robotstofzuigers kunnen niet op trappen klimmen. Ze hebben sensoren om te voorkomen dat ze van trappen vallen.

Hoe lang gaat de accu van een robotstofzuiger mee?

De accuduur varieert per model, maar ligt meestal tussen de 60 en 120 minuten.

Is een robotstofzuiger moeilijk in te stellen?

De meeste robotstofzuigers zijn gebruiksvriendelijk en kunnen eenvoudig worden bediend via een app op je smartphone.

Kan een robotstofzuiger ook dweilen?

Sommige modellen hebben een ingebouwde dweilfunctie, maar deze is vaak minder effectief dan een traditionele dweilbeurt.

Top 5 Beste kopen
Logo