Ecotank Printer

Tijd om afscheid te nemen van dure cartridges? Wij hebben de top 5 beste EcoTank printers voor je vergeleken. Ontdek de meest duurzame en efficiënte opties!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Epson EcoTank ET-2721
Epson EcoTank ET-2721
Voordelen
het is een all-in one printer, je kunt heel erg veel printen zonder bij te vullen, afbeeldingen worden ook scherm uitgeprint, verbinding via de wifi, makkelijke installatie, veel mogelijkheden met de printer,
Nadelen
deze ecotank printer werkt niet samen met Adobe.
Epson EcoTank ET-2750
Epson EcoTank ET-2750
Voordelen
all-in one printer, duizend keer printer zonder dat hij leeg gaat, makkelijk bij te vullen, draadloos aan te sluiten, 2 verschillende lades voor verschillend papier, een hoge resolutie bij het uitprinten,
Nadelen
Een wat lagere afdruksnelheid, de papierlade zit op een onhandige plek,
Tip: Beste keuze
Epson EcoTank ET-7700
Epson EcoTank ET-7700
Voordelen
Het is een all-in one printer, hoge printresolutie, direct printen vanaf je sd kaart of laptop, zuinig, met wifi te gebruiken,
Nadelen
Een stapelpapier scannen heeft hij wat moeite mee, geen automatische document invoering,
Epson EcoTank ET-M1120
Epson EcoTank ET-M1120
Voordelen
duizenden pagina’s printen zonder de inkt te vervangen, afdruksnelheid is erg hoog, Klein formaat printer, draadloos printen, snelle printer,
Nadelen
Deze ecotank printer kan niet kopiëren of scannen
Epson EcoTank ET-3750
Epson EcoTank ET-3750
Voordelen
het is een all-in printer, vol inktreservoir kun je meer dan duizend pagina’s mee printen, directe draadloze verbinding, zuinige printer, eenvoudige installatie, automatisch dubbelzijdig afdrukken,
Nadelen
de ecotank printer heeft een lage print snelheid, scant niet dubbelzijdig,

Beste Ecotank PrinterKoopgids: Welke Ecotank Printer is de beste koop van mei 2024?

Een Ecotank printer is een printer van Epson die is gemaakt om printen en inkt goedkoper te maken. In plaats van toners of cartridges, gebruik je bij een Ecotank printer inktflesjes. Met de inktflesjes vul je het inktreservoir van je Ecotank printer. Dit is een stuk goedkoper dan toners of cartridges. Bij de aanschaf van een Ecotank printer krijg je voldoende inkt voor meer dan duizend afdrukken. Heel kort gezegd is de Ecotank printer dus een printer met goedkope inkt. De Ecotank printer is van het merk Epson.

Wat de naam zegt

Om een idee te geven van welke Ecotank printer voor jou geschikt is, kijk je naar de naam van de printer. De meeste printers hebben allerlei getallen en letters in hun naam staan die dingen aangeven. De Ecotank printer heeft altijd een naam die begint met ET. Daar kun je ze dus aan herkennen ten opzichte van andere printers. Hierna volgt een cijfer of een letter. Zo zijn de Ecotank printers die beginnen met ET-M bijvoorbeeld zwartwitprinters. Een Ecotank printer die begint met ET-77 is bedoeld voor het printen van foto’s.

ET-2, 3 en 4 voor thuis

Voor een gewone Ecotank printer kun je kijken naar de ET-2…, ET-3… of ET-4…. Alle variaties met deze begincijfers voor een Ecotank printer van Epson zijn bedoeld voor thuisgebruik. Dit soort Ecotank printers is compact in formaat. Ze drukken relatief langzaam af. Een Ecotank printer voor thuisgebruik kun je al krijgen voor minder dan € 200. De prijzen lopen op tot boven de € 500. Niet alle Ecotank printers voor thuisgebruik kunnen dubbelzijdig printen – iets dat wel handig kan zijn wanneer je veel teksten print bijvoorbeeld. De ET-2750, ET-3750, ET-4750 en ET-3700 kunnen dit wel.

ET-77 voor foto’s

Er zijn slechts enkele varianten van de printer geschikt voor foto’s. Het gaat hier om de ET-7700 of de ET-7750. Deze kosten ongeveer € 550 en € 600. Wil je een Ecotank printer die enkel zwartwit kan printen, dan heb je minder keuze. De ET-M1170 kost iets meer dan 200 euro en is enkel geschikt voor zwartwit printen. Deze printer is daarmee wel weer goed geschikt voor op kantoor. De prijs is relatief laag en je print met slechts één kleur inkt. Bovendien is het printen met een Ecotank printer goedkoper. Dat maakt dit een goedkope printer in het totaalplaatje.

Waar te koop

Je koopt de Ecotank printer in dezelfde winkels waar je andere printers zou kopen. Denk aan je lokale computerzaak, maar ook MediaMarkt of Coolblue. Je kunt ook online terecht bij verschillende webshops, waaronder Bol.com. Een Ecotank printer is vooralsnog enkel van het merk Epson, dus houd daar rekening mee. De inktflesjes krijg je bij aanschaf en kun je bij dezelfde zaken halen als waar je de printer haalt.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Ecotank Printer

Wat is een EcoTank printer?

Een EcoTank printer maakt gebruik van grote inktreservoirs in plaats van cartridges, wat resulteert in minder afval en lagere kosten op de lange termijn.

Is een EcoTank printer duur in aanschaf?

De initiële kosten zijn vaak hoger dan die van reguliere printers, maar de operationele kosten zijn veel lager, wat tot besparingen leidt.

Hoe is de printkwaliteit van EcoTank printers?

De printkwaliteit is over het algemeen zeer goed en vergelijkbaar met die van traditionele inkjetprinters.

Hoe vaak moet ik de inktreservoirs bijvullen?

Dit varieert per model en gebruik, maar EcoTank printers kunnen vaak duizenden pagina’s printen voordat bijvullen nodig is.

Is een EcoTank printer geschikt voor zakelijk gebruik?

Ja, er zijn EcoTank modellen beschikbaar die zijn ontworpen voor hoge afdrukvolumes en zakelijke functies zoals dubbelzijdig printen en netwerkconnectiviteit.

Top 5 Beste kopen
Logo