Ecotank Printer
Bijgewerkt: Juni 2023

Ecotank Printer

Ecotank Printer

Een Ecotank printer is een printer van Epson die is gemaakt om printen en inkt goedkoper te maken. In plaats van toners of cartridges, gebruik je bij een Ecotank printer inktflesjes. Met de inktflesjes vul je het inktreservoir van je Ecotank printer. Dit is een stuk goedkoper dan toners of cartridges. Bij de aanschaf van een Ecotank printer krijg je voldoende inkt voor meer dan duizend afdrukken. Heel kort gezegd is de Ecotank printer dus een printer met goedkope inkt. De Ecotank printer is van het merk Epson. 

 

Wat de naam zegt

Om een idee te geven van welke Ecotank printer voor jou geschikt is, kijk je naar de naam van de printer. De meeste printers hebben allerlei getallen en letters in hun naam staan die dingen aangeven. De Ecotank printer heeft altijd een naam die begint met ET. Daar kun je ze dus aan herkennen ten opzichte van andere printers. Hierna volgt een cijfer of een letter. Zo zijn de Ecotank printers die beginnen met ET-M bijvoorbeeld zwartwitprinters. Een Ecotank printer die begint met ET-77 is bedoeld voor het printen van foto’s. 

 

ET-2, 3 en 4 voor thuis

Voor een gewone Ecotank printer kun je kijken naar de ET-2…, ET-3… of ET-4…. Alle variaties met deze begincijfers voor een Ecotank printer van Epson zijn bedoeld voor thuisgebruik. Dit soort Ecotank printers is compact in formaat. Ze drukken relatief langzaam af. Een Ecotank printer voor thuisgebruik kun je al krijgen voor minder dan € 200. De prijzen lopen op tot boven de € 500. Niet alle Ecotank printers voor thuisgebruik kunnen dubbelzijdig printen – iets dat wel handig kan zijn wanneer je veel teksten print bijvoorbeeld. De ET-2750, ET-3750, ET-4750 en ET-3700 kunnen dit wel. 

 

ET-77 voor foto’s

Er zijn slechts enkele varianten van de printer geschikt voor foto’s. Het gaat hier om de ET-7700 of de ET-7750. Deze kosten ongeveer € 550 en € 600. Wil je een Ecotank printer die enkel zwartwit kan printen, dan heb je minder keuze. De ET-M1170 kost iets meer dan 200 euro en is enkel geschikt voor zwartwit printen. Deze printer is daarmee wel weer goed geschikt voor op kantoor. De prijs is relatief laag en je print met slechts één kleur inkt. Bovendien is het printen met een Ecotank printer goedkoper. Dat maakt dit een goedkope printer in het totaalplaatje. 

 

Waar te koop

Je koopt de Ecotank printer in dezelfde winkels waar je andere printers zou kopen. Denk aan je lokale computerzaak, maar ook MediaMarkt of Coolblue. Je kunt ook online terecht bij verschillende webshops, waaronder Bol.com. Een Ecotank printer is vooralsnog enkel van het merk Epson, dus houd daar rekening mee. De inktflesjes krijg je bij aanschaf en kun je bij dezelfde zaken halen als waar je de printer haalt. 

Beste Ecotank Printer aanbiedingen van Juni 2023