Epilator
Bijgewerkt: Juli 2024

Epilator

Epilator

Veel mensen vinden scheren een vervelend iets om te doen. Je mist net een paar haren en meteen ziet het er niet charmant uit of je krijgt rode bultjes en irritatie op je huid door het scheren. Bovendien heb je binnen de kortste keren weer donkere stoppels op je benen of oksels. Je kunt wel blijven scheren. Harsen daarentegen is ook niet altijd succesvol. Ook daar kunnen plekken gemist worden of kan irritatie optreden. Of het is gewoon ongemakkelijk. Dan is een epilator een mooie oplossing. Met een epilator haal je ongewenst haar weg door het bij de wortels uit te trekken. 

 

Langer haarvrij

Met een epilator blijf je langer haarvrij dan bij scheren. Door de haren bij de wortels uit te trekken, duurt het namelijk langer voordat ze weer door de huid heen prikken. Er zijn fabeltjes over dat epileren ook de dikte van de haren minder maakt, maar dit blijkt vaker niet het geval te zijn. Met een epilator hoef je niet één voor één je haren uit je huid te trekken, maar neem je grotere oppervlakken meteen onder handen. Een epilator kan voor verschillende plekken bedoeld zijn.

 

Voor het gezicht

De meest gangbare plekken zijn de oksels, benen en bikinilijn. Je kunt ook een epilator vinden die juist geschikt is voor het gezicht. Voor het gezicht kun je bijvoorbeeld van Philips de BRE710/00, BRE740/10 of BRE730/10 gebruiken. Deze zijn niet exclusief voor het gezicht, maar kun je ook op andere plekken van je lichaam prima gebruiken. Ook de Braun SILK-EPIL 9 SES9100, epilator SES9020 1CT, Silk-épil 9 9-880 en Silk-épil 9 9-775 zijn geschikt voor het gezicht, maar ook andere delen van het lichaam. 

 

Massagefunctie

Een epilator koop je met name van het merk Philips of Braun. Deze merken zijn ook zodanig gespecialiseerd geworden in de epilator dat je uit kunt gaan van prettig gebruik en goede kwaliteit. De eerdergenoemde producten van Braun hebben bijvoorbeeld ook een massagefunctie om het gebruik aangenamer te maken. Je betaalt voor deze Braun epilators tussen de € 115 en € 180. Ook de Braun Silk-épil 5-610, 5-820 en 5-588 hebben een massageoptie. Deze drie kosten minder dan € 100. De massagefunctie is bovendien om ingegroeide haartjes te voorkomen. 

 

Waar te koop

De meeste opties voor een epilator hebben ook een scheerfunctie. Zo hoef je niet beide in huis te halen. Als het toch te vervelend wordt of je hebt haast, of het blijkt dat je een stukje gemist hebt, kun je met je epilator alsnog scheren. De meeste epilators kunnen onder de douche, met uitzondering van de Braun Silk-épil 1 1170. Je koopt een epilator bijvoorbeeld bij Coolblue, waar ruim voldoende aanbod is. 

Beste Epilator aanbiedingen van Juli 2024