Epilator

Zeg vaarwel tegen ongewenst haar en hallo tegen een gladde huid! We hebben de top 5 beste epilators vergeleken. Ontdek welk model het beste bij jouw behoeften past!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Braun Silk-épil 9 9-980 SkinSpa SensoSmart
Braun Silk-épil 9 9-980 SkinSpa SensoSmart
Voordelen
waterbestendig, ingebouwde verlichting, extra opzetstuk voor bijvoorbeeld de bikinilijn, meerdere opzetstukken, met opbergzakje en onderhoudsborstel,
Nadelen
Deze epilator kan niet met een draad gebruikt worden
Philips BRE710/00
Philips BRE710/00
Voordelen
waterbestendig, ingebouwde verlichting, extra opzetstuk voor bijvoorbeeld de bikinilijn, meerdere opzetstukken, met opbergzakje en onderhoudsborstel,
Nadelen
Deze epilator heeft geen flexibele kop en geen massagefunctie.
Tip: Beste keuze
Braun Silk-épil 5-610
Braun Silk-épil 5-610
Voordelen
perfect voor beginners, nauwkeurig, minder pijn, efficiënt, waterbestendig, massageopzetstuk zit erbij, met reinig borsteltje en een etui, snelheidsinstelling
Nadelen
deze epilator kan niet gebruikt worden terwijl hij aan het opladen is.
Philips BRE740/10
Philips BRE740/10
Voordelen
waterbestendig, je kunt je huid er mee scrubben, er zit een detailtrimmer bij, er zit een huidcontactopzetstuk bij, met ingebouwde verlichting, heeft een antisliphandvat,
Nadelen
deze epilator maakt iets meer geluid tijdens gebruik dan de gemiddelde epilator
Carmen 2-in-1 Advance Satin Set LS170
Carmen 2-in-1 Advance Satin Set LS170
Voordelen
oplaadbaar, makkelijk de kop te verwisselen, makkelijk mee neembaar, binnen 90 opgeladen, afneembare koppen, kan droog en onder de douche gebruikt worden, twee voltages,
Nadelen
het opladen van deze epilator duurt iets langer dan bij de gemiddelde epilator.

Beste EpilatorKoopgids: Welke Epilator is de beste koop van april 2024?

Veel mensen vinden scheren een vervelend iets om te doen. Je mist net een paar haren en meteen ziet het er niet charmant uit of je krijgt rode bultjes en irritatie op je huid door het scheren. Bovendien heb je binnen de kortste keren weer donkere stoppels op je benen of oksels. Je kunt wel blijven scheren. Harsen daarentegen is ook niet altijd succesvol. Ook daar kunnen plekken gemist worden of kan irritatie optreden. Of het is gewoon ongemakkelijk. Dan is een epilator een mooie oplossing. Met een epilator haal je ongewenst haar weg door het bij de wortels uit te trekken.

Langer haarvrij

Met een epilator blijf je langer haarvrij dan bij scheren. Door de haren bij de wortels uit te trekken, duurt het namelijk langer voordat ze weer door de huid heen prikken. Er zijn fabeltjes over dat epileren ook de dikte van de haren minder maakt, maar dit blijkt vaker niet het geval te zijn. Met een epilator hoef je niet één voor één je haren uit je huid te trekken, maar neem je grotere oppervlakken meteen onder handen. Een epilator kan voor verschillende plekken bedoeld zijn.

Voor het gezicht

De meest gangbare plekken zijn de oksels, benen en bikinilijn. Je kunt ook een epilator vinden die juist geschikt is voor het gezicht. Voor het gezicht kun je bijvoorbeeld van Philips de BRE710/00, BRE740/10 of BRE730/10 gebruiken. Deze zijn niet exclusief voor het gezicht, maar kun je ook op andere plekken van je lichaam prima gebruiken. Ook de Braun SILK-EPIL 9 SES9100, epilator SES9020 1CT, Silk-épil 9 9-880 en Silk-épil 9 9-775 zijn geschikt voor het gezicht, maar ook andere delen van het lichaam.

Massagefunctie

Een epilator koop je met name van het merk Philips of Braun. Deze merken zijn ook zodanig gespecialiseerd geworden in de epilator dat je uit kunt gaan van prettig gebruik en goede kwaliteit. De eerdergenoemde producten van Braun hebben bijvoorbeeld ook een massagefunctie om het gebruik aangenamer te maken. Je betaalt voor deze Braun epilators tussen de € 115 en € 180. Ook de Braun Silk-épil 5-610, 5-820 en 5-588 hebben een massageoptie. Deze drie kosten minder dan € 100. De massagefunctie is bovendien om ingegroeide haartjes te voorkomen.

Waar te koop

De meeste opties voor een epilator hebben ook een scheerfunctie. Zo hoef je niet beide in huis te halen. Als het toch te vervelend wordt of je hebt haast, of het blijkt dat je een stukje gemist hebt, kun je met je epilator alsnog scheren. De meeste epilators kunnen onder de douche, met uitzondering van de Braun Silk-épil 1 1170. Je koopt een epilator bijvoorbeeld bij Coolblue, waar ruim voldoende aanbod is.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Epilator

Wat doet een epilator precies?

Een epilator verwijdert haar vanaf de wortel, wat resulteert in een langdurig gladde huid, meestal voor 3 tot 4 weken.

Is het gebruik van een epilator pijnlijk?

De ervaring varieert van persoon tot persoon, maar epileren kan in het begin enigszins pijnlijk zijn. Sommige modellen hebben echter pijnverlichtende functies.

Kan ik een epilator onder de douche gebruiken?

Dit hangt af van het model. Sommige epilators zijn waterdicht en kunnen in de douche of het bad worden gebruikt.

Hoe vaak moet ik de epilator gebruiken?

Dat hangt af van hoe snel je haar groeit, maar meestal is één keer per 3 tot 4 weken voldoende voor langdurige resultaten.

Is het veilig om een epilator op alle delen van mijn lichaam te gebruiken?

De meeste epilators zijn geschikt voor benen, armen en oksels. Voor gevoelige gebieden zoals het gezicht of de bikinilijn zijn speciale opzetstukken of modellen beschikbaar.

Top 5 Beste kopen
Logo