DJ Koptelefoon
Bijgewerkt: Juni 2023

DJ Koptelefoon

DJ Koptelefoon

Wie vaak draait heeft baat bij een DJ koptelefoon. Bij een DJ koptelefoon is het belangrijk dat de oorschelpen kunnen kantelen en draaien. Zo kun je goed luisteren naar de muziek via de DJ koptelefoon, maar ook via de speakers. Bij een DJ koptelefoon kun je ervan uit gaan dat de audiokwaliteit goed is. Er zijn verschillende merken waarvan je een DJ koptelefoon kunt aanschaffen. Ook zijn er verschillende aspecten waar je op kunt letten of over na kunt denken als je op zoek bent naar een DJ koptelefoon.

 

Draadloos of met kabel

Bijvoorbeeld of je een draadloze DJ koptelefoon wil of juist een variant met bedrading. Het grote voordeel van een draadloze koptelefoon is natuurlijk je bewegingsvrijheid. Je hoeft geen rekening te houden met input en output die moeten passen en je hebt geen last van een kabel aan je hoofd. Zeker wanneer de kabel kort is, kan dit vervelend zijn. Met een draadloze DJ koptelefoon stream je je muziek via bluetooth en heb je hier allemaal geen last van. Hooguit kan een zwak signaal een risico zijn, maar dit is zelden het geval. Toch zijn de meeste DJ koptelefoons nog met bedrading. 

 

Noise cancelling

Ook noise cancelling is een optie die je kunt vinden in een DJ koptelefoon, hoewel ook hiervoor geldt dat de meeste dit juist niet hebben. De benaming geeft al aan dat geluiden gedempt worden. Je hoort door deze technologie geen omgevingsgeluiden meer. Je vindt deze optie bij de Shure AONIC 50 en de JVC HAS65BN. Beide zijn daarnaast ook draadloos te gebruiken. De JVC kost een kleine € 60, waar de SHURE meer dan € 300 kost. De SHURE DJ koptelefoon heeft over ear oorschelpen.

 

Het oorkussen

Dat wil zeggen dat het oorkussen volledig over je oor heen gaat. Zo blijft de koptelefoon ook goed op je hoofd zitten. Ook als een DJ koptelefoon geen noise cancelling heeft, kan een over ear variant meer omgevingsgeluid dempen dan een on-ear. Een on-ear koptelefoon zit op je oor in plaats van eroverheen. De meeste koptelefoons zijn over ear. De eerdergenoemde JVC heeft dat bijvoorbeeld weer niet. Daarnaast zijn de AIAIAI TMA-2, Pioneer HDJ-S7 en de Sennheiser HS 25-1-II Basic DJ koptelefoons met on-ear oorkussens.

 

Waar te koop en hoe duur

Je koopt een DJ koptelefoon al vanaf € 50. Prijzen kunnen oplopen tot richting de € 500. Er zijn wel goedkopere koptelefoons verkrijgbaar, maar het is te betwijfelen of de kwaliteit hiervan voldoende is om ze te gebruiken als je serieus wil DJ’en. Je koopt een DJ koptelefoon onder andere bij Coolblue of bij een muziekwinkel. 

Beste DJ Koptelefoon aanbiedingen van Juni 2023