DJ Koptelefoon

Op zoek naar de ultieme geluidservaring voor jouw DJ-sets? Wij hebben de top 5 beste DJ-koptelefoons voor je vergeleken. Vind de perfecte match voor jouw mix!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Audio-Technica ATH-M50X Zwart
Audio-Technica ATH-M50X Zwart
Voordelen
Dynamisch, gesloten geluid, over ear, afneembare kabel, ruisonderdrukking, waterdicht, surroundsound, kan opgevouwen worden, de oorschelpen kunnen 180 graden draaien, meerder kabels worden meegeleverd,
Nadelen
Deze dj koptelefoon werkt niet via bluetooth.
Pioneer HDJ- e tX5 Zwart
Pioneer HDJ- e tX5 Zwart
Voordelen
Je hoort hoge en lage tonen goed, draaibare oorschelpen, de oorkussens zijn verwisselbaar, brede frequentiebereik van 5 tot 30.000 hertz,
Nadelen
De dj koptelefoon wordt zonder vliegtuigadapter geleverd, geen bluetooth, geen noise cancelling,
Tip: Beste keuze
AKG K240 Studio
AKG K240 Studio
Voordelen
natuurgetrouw en ruimtelijk geluid, comfortabel, over ear koptelefoon, je hoort alle geluidsdetails erg goed, de adapter is meegeleverd,
Nadelen
Door de impedantie van 55 Ohm is de koptelefoon niet geschikt voor mobiele apparaten zonder hoofdtelefoonversterker, geen bluetooth,
Audio-Technica ATH-M40X
Audio-Technica ATH-M40X
Voordelen
draaibare oorschelpen, heeft een krulsnoer en een recht snoer, gemakkelijk mee te nemen, snoeren zijn 3 meter lang, kabels kunnen los gekoppeld worden,
Nadelen
De dj koptelefoon heeft geen knoppen om je muziek mee te bedienen
Devine PRO 4000
Devine PRO 4000
Voordelen
draaibare oorschelpen, de kabel is afneembaar, de kabel is 3 meter lang, verstelbare hoofdband, zacht gevoerde oorpads, makkelijk mee te nemen, er worden 2 kabels mee geleverd, makkelijk aan te sluiten op elka apparaat,
Nadelen
geen ruisonderdrukking, geen volumeregeling,

Beste DJ KoptelefoonKoopgids: Welke DJ Koptelefoon is de beste koop van juni 2024?

Wie vaak draait heeft baat bij een DJ koptelefoon. Bij een DJ koptelefoon is het belangrijk dat de oorschelpen kunnen kantelen en draaien. Zo kun je goed luisteren naar de muziek via de DJ koptelefoon, maar ook via de speakers. Bij een DJ koptelefoon kun je ervan uit gaan dat de audiokwaliteit goed is. Er zijn verschillende merken waarvan je een DJ koptelefoon kunt aanschaffen. Ook zijn er verschillende aspecten waar je op kunt letten of over na kunt denken als je op zoek bent naar een DJ koptelefoon.

Draadloos of met kabel

Bijvoorbeeld of je een draadloze DJ koptelefoon wil of juist een variant met bedrading. Het grote voordeel van een draadloze koptelefoon is natuurlijk je bewegingsvrijheid. Je hoeft geen rekening te houden met input en output die moeten passen en je hebt geen last van een kabel aan je hoofd. Zeker wanneer de kabel kort is, kan dit vervelend zijn. Met een draadloze DJ koptelefoon stream je je muziek via bluetooth en heb je hier allemaal geen last van. Hooguit kan een zwak signaal een risico zijn, maar dit is zelden het geval. Toch zijn de meeste DJ koptelefoons nog met bedrading.

Noise cancelling

Ook noise cancelling is een optie die je kunt vinden in een DJ koptelefoon, hoewel ook hiervoor geldt dat de meeste dit juist niet hebben. De benaming geeft al aan dat geluiden gedempt worden. Je hoort door deze technologie geen omgevingsgeluiden meer. Je vindt deze optie bij de Shure AONIC 50 en de JVC HAS65BN. Beide zijn daarnaast ook draadloos te gebruiken. De JVC kost een kleine € 60, waar de SHURE meer dan € 300 kost. De SHURE DJ koptelefoon heeft over ear oorschelpen.

Het oorkussen

Dat wil zeggen dat het oorkussen volledig over je oor heen gaat. Zo blijft de koptelefoon ook goed op je hoofd zitten. Ook als een DJ koptelefoon geen noise cancelling heeft, kan een over ear variant meer omgevingsgeluid dempen dan een on-ear. Een on-ear koptelefoon zit op je oor in plaats van eroverheen. De meeste koptelefoons zijn over ear. De eerdergenoemde JVC heeft dat bijvoorbeeld weer niet. Daarnaast zijn de AIAIAI TMA-2, Pioneer HDJ-S7 en de Sennheiser HS 25-1-II Basic DJ koptelefoons met on-ear oorkussens.

Waar te koop en hoe duur

Je koopt een DJ koptelefoon al vanaf € 50. Prijzen kunnen oplopen tot richting de € 500. Er zijn wel goedkopere koptelefoons verkrijgbaar, maar het is te betwijfelen of de kwaliteit hiervan voldoende is om ze te gebruiken als je serieus wil DJ’en. Je koopt een DJ koptelefoon onder andere bij Coolblue of bij een muziekwinkel.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een DJ Koptelefoon

Wat maakt een koptelefoon geschikt voor DJ’en?

Een DJ-koptelefoon biedt een uitstekende geluidskwaliteit, is duurzaam en heeft vaak draaibare oorschelpen voor een gemakkelijke enkele-oor monitoring.

Is een draadloze DJ-koptelefoon aan te raden?

Draadloze koptelefoons kunnen handig zijn, maar de meeste professionals geven de voorkeur aan bedrade modellen voor een lagere latentie en betere geluidskwaliteit.

Hoe belangrijk is het frequentiebereik van een DJ-koptelefoon?

Een breed frequentiebereik zorgt voor een betere geluidsreproductie, wat essentieel is voor het accuraat mixen van tracks.

Wat is het verschil tussen open en gesloten koptelefoons?

Gesloten koptelefoons bieden betere isolatie van omgevingsgeluid, wat vaak gewenst is in een luidruchtige DJ-omgeving.

Zijn duurdere DJ-koptelefoons altijd beter?

Hoewel prijs vaak een indicatie is van kwaliteit, is het belangrijk om verschillende modellen te vergelijken en te kijken welke het beste aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Top 5 Beste kopen
Logo