Diascanner

Heb je oude dia's die je wilt digitaliseren? Wij hebben de top 5 beste diascanners voor je vergeleken. Breng je herinneringen weer tot leven met de ideale diascanner!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Easypix Cyberscanner View
Easypix Cyberscanner View
Voordelen
groot scherm, 3 in 1 scanner, kleurennegatief scanner, zwartwitnegatief scanner en een diascanner in één, geeft de foto direct weer, heeft een HDMI aansluiting,
Nadelen
er kan een sd kaart in, maar wel van maar 32 GB,
Epson Perfection V550 Photo
Epson Perfection V550 Photo
Voordelen
oude foto’s kunnen helder gemaakt worden, makkelijk in gebruik, snelle scan, energiebesparend, hij kan scannen naar je eigen cloud toe,
Nadelen
de diascanner heeft geen wifi en kan daarom niet draadloos verbonden worden,
Tip: Beste keuze
Braun Novoscan LCD
Braun Novoscan LCD
Voordelen
digitaliseren van oude herinneringen, 32 mb intern geheugen, erg makkelijk in zijn gebruik, kan allemaal draadloos
Nadelen
het invoeren van de dia’s moet handmatig gebeuren
Reflecta scanner super 8 / normaal 8
Reflecta scanner super 8 / normaal 8
Voordelen
filmopnames digitaliseren, geen computer nodig, alles kan afgespeeld worden op een telefoon of computer, heeft een LCD display, film word frame voor frame gescand, belichting is aan te passen,
Nadelen
De sd kaart voor de diascanner is niet meegeleverd,
Epson Perfection V600 Photo
Epson Perfection V600 Photo
Voordelen
hersteld fotomateriaal, zowel film als foto, een erg snelle scan, energiezuinig, scans kunnen verwerkt worden naar een PDF bestand,
Nadelen
kan soms wat langer doen over een negatieve scan,

Beste DiascannerKoopgids: Welke Diascanner is de beste koop van mei 2024?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om weer analoog te fotograferen. Met analoge fotografie wordt gebruik gemaakt van rolletjes, waar de negatieven vandaan komen. Die negatieven worden gebruikt om vervolgens weer geprinte foto’s te maken of gedigitaliseerde foto’s. Met een diascanner kun je direct je negatieven, de dia’s, digitaliseren. Dit geldt niet alleen voor je nieuwe analoge foto’s, maar ook voor je oudere negatieven. Een diascanner digitaliseert dus je dia’s, zodat je de kwaliteit van de dia’s kunt behouden. Negatieven en dia’s die goed bewaard zijn gebleven zullen niet zo snel achteruit gaan in kwaliteit, maar weersomstandigheden en licht kunnen ze al snel beschadigen.

Merken diascanners

Daarom koop je een diascanner. Bovendien kun je digitale dia’s back-uppen. Zo weet je zeker dat ze goed bewaard blijven. Diascanners koop je van de bekende merken in printers en camera’s, zoals Canon of Epson. Een ander merk dat veel diascanners aanbiedt is Reflecta. Andere opties zijn diascanners van Plustek, Rollei, Easypix of Braun Phototechnik. Reflecta heeft het meest brede aanbod voor een diascanner. Plustek, Canon, Epson en Braun Phototechnik zijn daarnaast de enige merken met meerdere diascanners in het assortiment.

Reflecta diascanner

Reflecta heeft een tiental diascanners voor prijzen vanaf € 100 tot en met meer dan € 2000. De helft hiervan is geschikt om te koppelen met je laptop van Windows of Apple. Het gaat om de X10, 7200 CrystalScan, Proscan 10T, DigitDia 7000 en RPS 10 M. De X22 is de goedkoopste diascanner van Reflecta. Deze is compact en doet wat een diascanner hoort te doen: dia’s en negatieven scannen. De hoofdprijs betaal je voor de DigitDia 7000. Deze kan niet alleen gekoppeld worden aan je laptop, maar kan ook kwaliteit van je foto’s optimaliseren.

Goedkope diascanners

Voor de goedkoopste diascanner moet je bij Canon zijn. De LiDE 300 en LiDE 400 kosten minder dan € 100. Dit geldt ook voor de Epson Perfection V39. Dit zijn de enige opties voor een diascanner goedkoper dan de diascanner van Reflecta met de laagste prijs. Canon heeft behalve deze goedkope diascanners geen aanbod. Epson heeft ook juist weer hele dure diascanners, bijvoorbeeld voor de hoofdprijs van € 4300. Dit betaal je voor de Expression 12000XL Pro A3 – de naam geeft al aan dat je hier grote formaten mee kunt scannen.

Waar te koop

Voor de rest van de diascanners van Epson betaal je tussen de € 200 en € 800. Voor een diascanner van Plustek betaal je tussen de € 200 en € 500. Een diascanner van de overige merken kost tussen de € 100 en € 200. De prijs wordt voornamelijk bepaald door het scanformaat en de kwaliteitsopties van de diascanner. Je koopt een diascanner bij een camerawinkel of online via Bol.com.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Diascanner

Wat is een diascanner?

Een diascanner is een apparaat dat analoge dia’s omzet in digitale bestanden, zodat je ze gemakkelijk kunt opslaan, delen en bewerken.

Hoe belangrijk is de resolutie van een diascanner?

Een hogere resolutie resulteert in een betere beeldkwaliteit. Voor de meeste thuisgebruikers is een resolutie van 4000 dpi of hoger voldoende.

Kunnen alle diascanners verschillende formaten dia’s scannen?

Niet alle diascanners zijn compatibel met alle diaformaten. Zorg ervoor dat de scanner die je kiest past bij de formaten die je wilt scannen.

Is een diascanner moeilijk te gebruiken?

De meeste moderne diascanners zijn vrij gebruiksvriendelijk en komen met software die het scannen en bewerken vergemakkelijkt.

Hoe snel kan een diascanner werken?

De scansnelheid varieert per model. Hoogwaardige diascanners kunnen sneller scannen, maar kunnen duurder zijn. Check de specificaties voor meer informatie.

Top 5 Beste kopen
Logo