Hexagon Tegels
Bijgewerkt: Juni 2023

Hexagon Tegels

Hexagon Tegels

Een trend op dit moment als het gaat om tegels is de hexagon tegel. Soms wordt dit ook honingraad tegel genoemd. Je ziet hexagon tegels steeds meer voorkomen. Een hexagon is een zeshoek en zo zien de tegels er dus ook uit. Vaak zijn de hexagon tegels relatief klein als je het vergelijkt met andere tegels die in moderne badkamers gebruikt worden. Maar er zijn ook genoeg grotere hexagon tegels verkrijgbaar. Hexagon tegels zijn er in verschillende formaten en kleuren. Je kunt ze bij de bouwmarkt vinden of online. Of als je je nieuwe badkamer of keuken laat ontwerpen kun je ernaar vragen.

 

In de badkamer

Hexagon tegels worden veelal gebruikt in de badkamer. Zelfs in tiny huizen en zelfbouwcampers zie je vaak de hexagon tegels terugkomen in de badkamer. Je kunt met hexagon tegels ook speelse ontwerpen maken. Waar vierkante en rechthoekige tegels een duidelijke lijn aangeven, kun je met hexagon tegels vormen maken die bijvoorbeeld schuin aflopen. Het spelen met kleuren in je hexagon tegels geeft niet direct een schaakbord idee, maar geeft juist de ruimte om creatief te werk te gaan. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een neutrale kleur en een strakke lijn in je badkamer. 

 

Op het toilet

Ook op het toilet worden de hexagon tegels vaker gebruikt. Je kunt de hexagon tegels tegen de wand plaatsen, maar ook op de vloer. Het materiaal blijft hetzelfde, maar de vorm is anders. De zeshoeken geven een speels iets mee dat zowel werkt in moderne interieurs als voor de kinderen. Je combineert strakke lijnen met speelse vormen heel gemakkelijk met hexagon tegels. Of je nu kiest voor een sobere kleur, een felle kleur, iets van pastel of een combinatie van meerdere kleuren, het kan allemaal met hexagon tegels. Dat maakt de hexagon tegels zo uniek. 

 

In de keuken en elders

Behalve in de badkamer en op het toilet, kun je de tegels ook nog plaatsen in de keuken. Als spatwand bijvoorbeeld bij de kookplaat. Je hoeft niet direct de hele muur te bedekken met hexagon tegels. Je kunt gerust een spatwand van hexagon tegels maken en deze laten overvloeien in de muur door je eigen unieke vorm ermee te maken. De badkamer, keuken en het toilet zijn de meest gebruikte plaatsen voor hexagon tegels, maar er zijn natuurlijk meer plekken waar je hexagon tegels zou kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld als tuintegels of balkontegels. 

 

Waar te koop

Je kunt online of bij de bouwmarkt gewoon je hexagon tegels kopen. De prijzen zullen afhangen van het formaat, het aantal tegels in de verpakking en het precieze materiaal van de tegels. 

Beste Hexagon Tegels aanbiedingen van Juni 2023