Infrarood Douchepaneel
Bijgewerkt: Juni 2023

Infrarood Douchepaneel

Infrarood Douchepaneel

Een infrarood douchepaneel kan veel voordelen bieden. Behalve dat het lekker warm is, is een infrarood douchepaneel bijvoorbeeld goed voor je spieren. De warmte zorgt voor ontspanning voor je lijf en je spieren. Daarnaast draagt een infrarood douchepaneel bij aan je gezondheid. Het verlicht pijn en bevordert de bloedsomloop. Er zijn ook douches met een infrarood douchepaneel en uv-licht. Een douche met zowel infrarood douchepaneel als uv-licht is naast de eerdergenoemde voordelen ook handig om je huid bij te bruinen. Met een infrarood douchepaneel haal je de spa naar je douche. 

 

Full of half body

Een infrarood douchepaneel is er in twee varianten. Er zijn half body en full body opties. De naam geeft al aan wat het verschil is. Een full body infrarood douchepaneel is groot genoeg om je gehele lijf te verwarmen. Zo heb je nooit een koude douche en kunnen alle stukken van je lijf profiteren van het infrarood douchepaneel. Het half body infrarood douchepaneel is wel handig als je bijvoorbeeld vooral last hebt van je schouders of nek. Meestal gebruik je het half body infrarood douchepaneel voor je bovenlijf. 

 

Voordelen infrarood douchepaneel

Voordelen van een infrarood douchepaneel zijn dus bijvoorbeeld dat je in je eigen douche het gevoel van een spa kunt krijgen en dat je sowieso een lekker warme douche hebt. Daarnaast is infraroodlicht bevorderend voor je spieren en de bloedsomloop.Je installeert gemakkelijk in een hoek of voorzetwand je infrarood douchepaneel. Wanneer je kiest voor een infrarood douchepaneel met uv-licht, is dit uv-licht veilig en stimulerend voor de aanmaak van vitamine D, afgezien van het feit dat het natuurlijk je huid kan bruinen. 

 

Meer praktische informatie

De straling die wordt afgegeven door een infrarood douchepaneel komen ongeveer een halve centimeter tot in de huid. Dit is hoe je lijf en spieren verwarmd kunnen worden door het infrarood douchepaneel. Je kunt het infrarood douchepaneel niet je gehele douchebeurt aanhouden in verband met veiligheid en gezondheid. Een maximum van acht minuten wordt aangeraden. Een infrarood douchepaneel is natuurlijk zodanig gemaakt dat het tegen water en vocht kan, zodat het daadwerkelijk in je badkamer gebruikt kan worden. 

 

Waar te koop en welke prijs

Je kunt een infrarood douchepaneel op verschillende plekken kopen. Als je een nieuwe badkamer laat ontwerpen en bouwen kun je hier natuurlijk sowieso om vragen. Als je zelf een handige klusser bent, kun je ook online of in de winkel kijken naar een geschikt infrarood douchepaneel. Prijzen kunnen variëren van minder dan € 200 tot enkele duizenden euro’s. 

Beste Infrarood Douchepaneel aanbiedingen van Juni 2023