Afkortzaag

Op zoek naar het ideale gereedschap voor nauwkeurig zagen? We hebben de top 5 beste afkortzagen vergeleken. Ontdek welke afkortzaag het beste past bij jouw klusbehoeften!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
DeWalt DWS774-QS
DeWalt DWS774-QS
Voordelen
Goed formaat, erg nauwkeurig, niet te zwaar, eenvoudig in het gebruik. De snijlijn bevat verlichting en ingestelde zaaghoeken zijn erg fijn. Met stofafzuiging. Zaagkop te vergrendelen.
Nadelen
De zaagdiepte van de afkortzaag is niet instelbaar.
Metabo KGS 254 M
Metabo KGS 254 M
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Bevat een laser, haaks, stille zaag. Eenvoudig en veilig te gebruiken. Bevat een trekfunctie voor een groter bereik. Maakt weinig geluid tijdens gebruik. Ook geschikt voor hard hout.
Nadelen
De uitschuif begeleiders lijken net wat te kort. Schoonblazen en opruimen kost wat tijd.
Tip: Beste keuze
Makita LS1018LN
Makita LS1018LN
Voordelen
Groot tafelbereik. Kaarsrecht snijden dankzij laser. Maximale zaagdiepte van 91mm. Stabiel en stevig product. Eenvoudig en veilig in het gebruik. Zorgt voor goede afwerking. 60 graden verstek op links. Soft start en actief remmen.
Nadelen
Er wordt standaard maar 1 zaagblad meegeleverd bij deze afkortzaag.
Powerplus POWX075710S
Powerplus POWX075710S
Voordelen
Zaagdiepte maximaal 75 mm geschikt voor zagen dikke balken. Lasergeleider aanwezig. Plaatmaterialen kan gezaagd worden. 1600 watt zaagkracht. Zaagkop kantelen tot 45 graden. Dubbele veiligheidsschakelaar. Snoerlengte van 2 meter.
Nadelen
Er is maar één zaagblad aanwezig bij deze set.
BLACK+DECKER BES700-QS
BLACK+DECKER BES700-QS
Voordelen
Maximale zaagdiepte van 305 mm. Geschikt voor zagen bredere balken. Bevat een schaduwlijn voor rechte zaagsneden te maken. Makkelijk in gebruik. Verschillende graden zagen. Beschikbaar in diverse varianten.
Nadelen
Deze afkortzaag is minder geschikt voor doorzagen balken of dikkere planken.

Beste AfkortzaagKoopgids: Welke Afkortzaag is de beste koop van april 2024?

Een afkortzaag is een compacte zaag waar je veel mee kunt. Een afkortzaag wordt soms ook een verstekzaag genoemd. Een groot voordeel van de afkortzaag is dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Een afkortzaag is ideaal voor nauwkeurig werken. Vandaar de naam afkortzaag, die doelt op het afkorten van materialen. Iets dat precisie vereist. Het zaagblad van een afkortzaag is cirkelvormig. Daarom lijkt de zaag op een cirkelzaag. Het grote verschil is dat een cirkelzaag beter geschikt is voor het zagen van grote en lange materialen en een afkortzaag beter geschikt is voor kleinere en nauwkeurigere projecten.

Wat kun je zagen met een afkortzaag

Een afkortzaag kan gebruikt worden voor verschillende materialen. Hierbij is het zaagblad vooral van belang. Afhankelijk van welke materialen je wil zagen, moet je het juiste zaagblad kiezen. Sommige zijn bijvoorbeeld grover of hebben juist kleinere tanden. Je kunt een afkortzaag onder andere gebruiken voor hout, mdf en kunststof. Ook voor metaal kun je een afkortzaag gebruiken, maar voor staal bijvoorbeeld niet. Een afkortzaag kan ook gebruikt worden voor verstekzagen. Dat wil zeggen dat je kunt zagen in hoeken en niet alleen maar recht. Ook hierbij is een afkortzaag heel geschikt wanneer je heel precies wil werken.

Accu, netstroom en stofafzuiging

Meestal werkt een afkortzaag op netstroom. Dat wil zeggen dat je de stekker in het stopcontact moet steken als je wil dat de afkortzaag werkt. Voor flexibiliteit in waar je de afkortzaag plaatst, is een langer snoer handiger. Een aantal afkortzagen werken met een accu. Het nadeel daarvan is wel dat je afhankelijk bent van je accu: als die leeg is, kun je niet verder werken. Tenzij je een tweede opgeladen accu hebt, maar die moet je dan wel weer apart kopen. Veel afkortzagen hebben een stofafzuiging waardoor je niet meer achteraf al je zaagsel hoeft op te ruimen.

Waar te koop

Je koopt een afkortzaag bij de bouwmarkt. Vaak kun je gereedschappen en andere dingen ook op de website van de bouwmarkt bestellen. Het aanbod online zal groter zijn dan in de meeste bouwmarkten zelf. Je koopt een huismerk afkortzaag al voor minder dan 100 euro. Een Makita afkortzaag kan in de duurste categorie tussen de 500 en 900 euro kosten. De meeste afkortzagen kosten tussen de 100 en 300 euro. Een afkortzaag met accu zit vaak in de duurdere categorieën. Je kunt een afkortzaag ook kopen bij Coolblue of via online gereedschapswinkels.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Afkortzaag

Wat is een afkortzaag precies?

Een afkortzaag is een krachtige zaagmachine ontworpen voor het maken van rechte of schuine zaagsneden in verschillende soorten materialen zoals hout, metaal en kunststof.

Is een afkortzaag hetzelfde als een verstekzaag?

Hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt, is een verstekzaag meestal een meer gespecialiseerde versie van een afkortzaag met meer instelopties voor hoeken.

Kan ik dikke materialen zagen met een afkortzaag?

Dat hangt af van het model en het zaagblad. Lees altijd de specificaties en handleiding om te zien tot welke dikte je kunt zagen.

Is een afkortzaag makkelijk in gebruik?

De meeste afkortzagen zijn gebruiksvriendelijk, maar sommige geavanceerde modellen kunnen een leercurve hebben.

Hoe zit het met de veiligheid van een afkortzaag?

Veiligheid is cruciaal bij het gebruik van een afkortzaag. Draag altijd beschermende uitrusting en volg de instructies in de handleiding voor een veilig gebruik.

Top 5 Beste kopen
Logo