Regendouche
Bijgewerkt: Juli 2024

Regendouche

Regendouche

Douchen is niet alleen een manier om jezelf schoon te krijgen, maar is ook steeds vaker een manier van ontspanning. Een regendouche heeft een grotere kop dan een gewone douche, waardoor je over een grotere oppervlakte water over je heen krijgt. Zo krijg je het effect van een regenbui. Dit zorgt voor een rustgevend gevoel, waardoor het een heel goed alternatief is voor het nemen van een bad. Je hebt ze in veel soorten en maten, waardoor je altijd een passende regendouche kan vinden. Zo vind je de ultieme manier van douchen en zorgt het er niet alleen voor dat je, maar ook ontspannen de douche uit komt. Bekijk direct de top 5 bestverkochte regendouches van dit moment als je geen zin hebt om alle douches uitgebreid te vergelijken.

Een opbouw of inbouw regendouche

Je hebt twee mogelijkheden bij het installeren van een regendouche. Namelijk een opbouw of inbouw regendouche. Bij een opbouw regendouche vervang je jouw oude douchekop met een groter model. De regendouchekop heeft geen slang, maar is verbonden met een buis. Het is mogelijk om hier een normale douchekop aan te vestigen, waardoor je kan schakelen tussen de regendouchekop en de andere douchekop. Bij een inbouw regendouche zit alles weggewerkt in de muur of in het plafond en heb je alleen een regendouchekop hangen. Zo ziet je douche er een stuk netter uit. Daarnaast kan je kiezen om de douchekop aan de muur of in het plafond te hangen. 

De voor- en nadelen van een regendouche

Doordat een regendouche een brede straal heeft wordt het water over het hele lichaam gesproeid. Zo voorkom je dat delen van je lichaam koud worden tijdens het douchen. Daarnaast hoef je de douchekop niet vast te houden, te verstellen of de goede kant op te draaien, want de regendouche hangt vast en op de juiste plek. Ook heb je een mooiere douche, doordat alles in de muur of het plafond verwerkt is. Een van de nadelen is dat je veel meer water verbruikt en dat je met het installeren rekening moet houden met de hoogte van het plafond. Bij een te laag plafond werkt het niet. Ook heb je een moderne ketel nodig om de juiste druk te kunnen bieden. 

Aanschaffen van een regendouche

Bij het aanschaffen van een regendouche moet je er dus op letten dat je een moderne cv-ketel hebt of dat je jouw cv-ketel moet upgraden. Daarnaast moet je niet meteen gaan voor de goedkoopste regendouche, maar is het belangrijk om onderzoek te doen. Kwaliteit is erg belangrijk. Vergelijk daarom verschillende aanbieders met elkaar en lees ook online reviews van gebruikers. Zo voorkom je een miskoop. Bedenk verder dat een regendouche veel water verbruikt. Dit kan je hergebruiken en benutten door een douchepijp warmtewisselaar in te bouwen. Zo wordt het water deels opgewarmd door afvoerwater en werkt je cv-ketel minder hard. Ook een douchebak-warmtewisselaar bespaart energie. 

Bekende merken en types regendouches in 2022

De regendouche werd ge├»nstalleerd door Hans Grohe, dus het merk Grohe is zeker een aanrader voor een regendouche. Maar je hebt ze in veel soorten en maten. Voor merken als Grohe, Wiesbaden en Boss & Wesseling betaal je meer, maar het voordeel is dat alle onderdelen te bestellen zijn. Als er dan iets stuk gaat dan kan je het snel weer vervangen, terwijl dit niet altijd mogelijk is bij goedkopere versies. Kijk naar je eigen situatie en wat jij er zelf voor over hebt. Ook het design is iets waar je naar kan kijken om je douche ervaring te optimaliseren. 

Beste Regendouche aanbiedingen van Juli 2024