Boenmachine
Bijgewerkt: Maart 2023

Boenmachine

Boenmachine

Er zijn veel verschillende apparaten om de huishoudelijke taken makkelijker voor je te maken. Een voorbeeld hiervan is de boenmachine. Dit is een elektrisch apparaat dat geschikt is voor het schoonmaken van vloeren als hardhout, tegels, marmer of linoleum. De machine kan de vloer oliĆ«n, reinigen en polijsten. Als je vloerbedekking in huis hebt dan is deze machine niet geschikt. De boenmachine heeft een grote borstel of schuurspons aan de onderzijde zitten die kan roteren met een enorme snelheid. Op die manier wordt vuil en stof snel verwijderd en wordt de vloer snel schoon. Boenmachines worden niet alleen in het huishouden ingezet, maar ook in bijvoorbeeld ziekenhuizen, kantoren en scholen. Dit zijn vaak grotere machines, die sneller een grote oppervlakte schoonmaken.  Bekijk direct de top 5 bestverkochte Boenmachines van dit moment als je direct een keus wilt maken.

Voor- en nadelen van een boenmachine

Een boenmachine heeft veel voordelen. Zo blijft er minder water achter op je vloer dan als je bijvoorbeeld gaat lopen dweilen. Ook oefen je minder druk uit op de vloer en het verkleint de kansen op beschadigingen, waardoor je vloer langer goed en mooi blijft. Er vindt een diepe reiniging plaats en de vloer droogt snel op, zodat je met weinig moeite snel resultaat ziet. Het nadeel is dat een boenmachine een stuk duurder is dan de andere middelen waarmee je de vloer schoon kan maken. Daarnaast werkt niet elke boenmachine evengoed voor elk oppervlakte, waardoor je hier minder profijt van hebt als je in je huis of bedrijfspand verschillende oppervlaktes hebt. 

Aanschaf van een boenmachine

Een boenmachine kan je gebruiken als hulp in de huishouding of als professionele hulp. Je hebt verschillende boenmachines voor verschillende taken. Vergelijk dus alle boenmachines goed met elkaar en kies degene uit die past bij jouw taak. Kijk of de boenmachine geschikt is voor intensief gebruik en kijk naar kenmerken als het gewicht, de draaischijf, het aantal schijven, levering van pads en stofzak, aanwezigheid van een dispenser, stootrand, motor en het handvat. Vergelijk de boenmachines met elkaar en filter op specificaties. Zo zie je in een handig overzicht welke boenmachines er allemaal te koop zijn met jouw specifieke wensen.

Bekende merken en types boenmachines in 2022

Bij Bol.com heb je een groot aanbod aan boenmachines met verschillende merken. Zo heb je ze van bekende merken als Hoover, Makita en Fiber maar ook van minder bekende merken. Kies uit functies als polijsten, zuigen, dweilen en schuren en zie meteen welke boenmachines van welk merk te koop zijn. Bepaal of je een in hoogte verstelbare steel wil, het budget en de levertijd. Zo blijven de beste opties voor boenmachines voor jou over. 

Beste Boenmachine aanbiedingen van Maart 2023